Tweelingbuggy
Bijgewerkt: Juli 2024

Tweelingbuggy

Tweelingbuggy

Als er een tweeling op komst is, betekent dit ook dat je straks veel dubbel moet hebben, zoals kleding, luiers, flesjes en noem maar op. Als je eropuit wilt met je tweeling, zijn twee losse buggy’s echter niet zo handig, vandaar dat er ook een tweelingbuggy bestaat. Dit type buggy wordt ook wel een tandembuggy of een duo buggy genoemd. Een tweelingbuggy is een buggy waarbij er twee zitplaatsen zijn naast elkaar of achter elkaar. Hierdoor hoef je slechts met een buggy te lopen en kun je twee kinderen tegelijkertijd vervoeren. 

 

Type tweelingbuggy’s

Naast dat je kunt kiezen uit een tweelingbuggy waarbij de zitjes voor elkaar of naast elkaar zijn geplaatst, bestaat er ook nog een verschil in de manier waarop je de buggy kunt opklappen. Hierbij zijn er buggy’s die ingeklapt worden als een paraplu en ingeklapt een lang, smal geheel vormen. Deze buggy’s beschikken over twee aparte handvatten, waardoor ze met één hand lastig te besturen zijn. Het andere type tweelingbuggy wordt ingeklapt door de zijkanten naar elkaar toe te duwen en vorm een rechthoekig geheel. Over het algemeen bieden deze buggy’s meer comfort en kun je ze ook met één hand besturen omdat het één doorlopend handvat heeft.

 

Handige buggy
Doordat een tweelingbuggy ruimte moet bieden aan twee kinderen, is deze een stuk groter dan een normale buggy voor één kind. Om voor zoveel mogelijk comfort te zorgen, is het bij sommige buggy’s mogelijk om de wielen vast te zetten. Als je op oneffen terrein loopt, zullen de wielen niet allemaal een andere kant op zwenken. Een andere eigenschap is dat de buggy’s waarbij de kinderen naast elkaar zitten ook nog steeds door een deur kan zonder dat je de buggy hoeft in te klappen. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat een tweelingbuggy niet te zwaar is, zodat je deze goed kunt inklappen en makkelijk mee te nemen is op reis.


Tips voor aanschaf tweelingbuggy

Een tweelingbuggy kopen is wat anders dan het kopen van een normale buggy. Er zijn andere zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar wat er in de markt wordt aangeboden en vooral wat andere ouders van tweelingen van de buggy’s vinden. Let bij het kopen van een tweelingbuggy op het gebruiksgemak en of het mogelijk is om de individuele zitjes afzonderlijk in te stellen. Ook is het handig om te kijken of er voor de buggy’s accessoires zijn die je eventueel erbij kunt kopen, zoals een regenhoes, parasol of winterzak. Maak ook altijd even een proefritje met de tweelingbuggy voordat je ‘m koopt.

 

Tweelingbuggy, waar te koop?

Voor een tweelingbuggy kun je terecht bij de diverse babywinkels. Het voordeel is dat een medewerker je kan helpen en je kan voorlichten over de verschillen tussen de buggy’s. Ook kun je de tweelingbuggy uitproberen, wat natuurlijk heel waardevol is. Online zijn er ook steeds meer mogelijkheden om tweelingbuggy’s te kopen. Het voordeel is dat de prijzen online vaak water lager liggen en dat je de verschillende buggy’s goed met elkaar kunt vergelijken.

Beste Tweelingbuggy aanbiedingen van Juli 2024