Transformers Speelgoed
Bijgewerkt: Juli 2024

Transformers Speelgoed

Transformers Speelgoed

Met Transformers speelgoed ga je op een bijzonder buitenaards avontuur. Transformers komen namelijk van een planeet ver bij onze planeet vandaan. Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn Transformers grote robots die in een auto of vliegtuig kunnen veranderen. Het team van Transformers dat op de aarde woont, moet het opnemen tegen de Decepticons. Met Transformers speelgoed speel je de strijd tussen de Transformers en de Decepticons zelf na en creëer je hele nieuwe avonturen die je nog nooit hebt meegemaakt. 

 

Wie zijn de Transformers?

De Transformers zijn fictieve robots van een andere planeet die dienen als de hoofdrolspelers van een zeer succesvolle en bekende mediafranchise die een speelgoedlijn omvat, evenals een aantal stripboeken, televisieprogramma's en films. 1984 markeerde het begin van het bestaan van de robots als speelgoed serie. De Transformers zijn afkomstig van de planeet Cybertron en kunnen zich organiseren in een aantal verschillende groepen. De goedmoedige Autobots, onder leiding van Optimus Prime die de leiding overnam nadat Cybertron was vernietigd, en de schurkachtige Decepticons, onder leiding van Megatron, zijn de twee groepen die de meeste aandacht krijgen. 

 

Transformerend speelgoed

Deze robots kunnen van hun robot modus veranderen in een vorm die minder opvalt, zoals een machine, een dier of een voertuig. Daarom begon men ze Robots in Disguise te noemen. Dit idee ligt ten grondslag aan alle verschillende vormen van de Transformer franchise. Er is geen continuïteit te vinden tussen de vele vormen van de Transformers franchise. Daarnaast spelen ze zich ook niet allemaal af in hetzelfde fictieve universum. Hierdoor is er veel verschillend Transformers speelgoed te vinden, waarbij iedere generatie zijn eigen favoriet heeft. 

 

Verschillende universums bij Transformers speelgoed

De grootste hoeveelheid continuïteit is te vinden in wat vaak Generatie 1 wordt genoemd, die zowel de eerste televisieserie als de Marvel stripreeks omvat. Daarna werden een aantal spin-off series geproduceerd in Japan en het Verenigd Koninkrijk. Kort daarna kwamen vervolgen als de Generation 2 stripboeken en de televisieserie Beast Wars op het toneel, waarbij ze hun eigen mini-universum creëerden. Personages uit de eerste Generatie zijn niet één, maar twee keer opnieuw verbeeld, eerst in 2002 door Dreamwave en opnieuw in 2006 door IDW Publishing. Er zijn ook extra versies van het verhaal geweest die gebaseerd zijn op ander speelgoed dat apart wordt verkocht. De Robots in Disguise serie was de eerste en daarna kwamen de Armada, de Energon en de Cybertron. In 1986 werd een animatiefilm uitgebracht, terwijl in 2007 de eerste live-action film uitgebracht werd.

Beste Transformers Speelgoed aanbiedingen van Juli 2024