Thule Fietsstoel

Op zoek naar de beste Thule fietsstoel? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke perfect is voor jouw kind. Lees snel verder over Thule fietsstoeltjes.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thule Yepp Nexxt Maxi achterzitje
Thule Yepp Nexxt Maxi achterzitje
Voordelen
Het zitje heeft een 5-punts gordel. De voetensteunen zijn verstelbaar. Het zitje is schokabsorberend. Dragerbevestiging wordt meegeleverd. De binnenkant van het zitje is waterafstotend.
Nadelen
Alleen geschikt voor fietsendragers van 11 tot 17 centimeter.
Thule Yepp Nexxt Mini voorzitje
Thule Yepp Nexxt Mini voorzitje
Bekijk Prijs »

Fiets Stoeltje

Voordelen
Monteren werkt heel eenvoudig. De buitenkant van het zitje is hard, maar de binnenzijde zacht. De 5-punts gordel heeft een magneetsluiting. Schokabsorberend. Verstelbare voetsteunen.
Nadelen
Geschikt voor kinderen van 9 tot 3 jaar, maar niet zwaarder dan 15 kilogram.
Tip: Beste keuze
Thule RideAlong Lite
Thule RideAlong Lite
Voordelen
Het zitje heeft een driepuntsgordel. Binnen enkele seconden te bevestigen en te verwijderen. Het zitje heeft beschermende vleugels. De riem is veilig vast te zetten met een grote knop. Het zitje heeft een ingebouwde reflector, hierdoor ben je beter zichtbaar.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen beneden de negen maanden.
Thule RideAlong Mini
Thule RideAlong Mini
Bekijk Prijs »

Fiets Stoeltje

Voordelen
Je kunt het zitje snel en eenvoudig monteren. Het zitje biedt optimale veiligheid. Wordt geleverd met een universele montagebeugel. De voetenriemen en voetenbeugels zijn te verstellen. Voldoet aan alle normen.
Nadelen
Geschikt voor kinderen tot 15 kilo.
Thule Quick Release Bracket Adapter
Thule Quick Release Bracket Adapter
Voordelen
Schroeven worden mee geleverd voor montage. De oplossing voor als meerdere mensen het kindje vervoeren. De bracket adapter beschikt over een One Key System-slot. Snel wisselen tussen verschillende fietsen. Gemakkelijke montage.
Nadelen
Enkel geschikt voor zadelpennen tussen de 27.2 en 40 millimeter. Bij ovale pennen alleen te gebruiken bij 40 maal 50 millimeter.

Beste Thule FietsstoelKoopgids: Welke Thule Fietsstoel is de beste koop van februari 2024?

Je kind veilig en zeker kunnen meenemen op de fiets kun je doen door middel van een Thule fietsstoeltje. Dit kinderzitje kan gebruikt worden voor kleine en grote afstanden en in verschillende situaties. Thule fietsstoeltjes zijn geschikt voor verschillende soorten fietsen en voor verschillende soorten kinderen, waardoor afhankelijk van jouw situatie je kunt kiezen welk fietsstoeltje het beste kan passen.

Voor wat voor kinderen geschikt

Niet ieder kinderstoeltje is geschikt voor ieder kind. Vooral wanneer je kind nog te jong is om op deze manier deel te mogen nemen aan het verkeer. Bij Thule kinderstoeltjes zijn er al modellen geschikt waar je kind al plaats in kan nemen vanaf 9 maanden oud. Let wel dat het verstandig is om eerst advies aan de kinderarts te vragen of het ook voor jouw kind een goed idee kan zijn als deze nog onder de 1 jaar oud is. Dit komt omdat ieder kind natuurlijk anders is en wat voor het ene kind veilig is, kan voor een ander kind voor gevaarlijke situaties zorgen. Lees je daarom eerst in voordat je een Thule fietsstoeltje aanschaft.

Afhankelijk van wat voor Thule kinderzitje je wilt nemen kan de maximale leeftijd oplopen tussen de 3 en 6 jaar. Daarnaast kan het gewicht van je kindje bepalend zijn. Zo mag je kind niet zwaarder zijn dan 15 tot 22 kilogram, afhankelijk van het stoeltje. Buiten deze aantallen is het gebruik van de Thule fietsstoel niet getest, waardoor de veiligheid en het comfort voor je kindje misschien niet evenveel gegarandeerd kunnen worden.

Voor of achter

Thule fietsstoelen zijn beschikbaar in verschillende modellen en maten. Het grootste verschil in deze modellen is of het een kinderstoel is die aan voorkant van je fiets gemonteerd wordt, zoals aan het stuur, of aan de achterkant, leunend op de bagagedrager. Welke van de twee modellen je wilt kiezen hangt af van een aantal punten. Allereerst natuurlijk hoe oud en zwaar je kindje al is. Kinderzitjes aan de achterkant kunnen meer gewicht aan dan aan het stuur, waardoor deze langer en voor grotere kinderen geschikt zijn. Daarnaast hangt de soort fiets die je hebt af wat je wilt hebben. Zo is een kinderzitje aan de achterkant met name handig als je een bagagedrager hebt.

Bekende modellen van Thule fietsstoeltjes aan de achterkant zijn de Thule Yepp Nexxt Maxi en de Thule RideAlong. Aan de voorkant kun je een Thule Yepp Nexxt Mini en Thule RideAlong Mini plaatsen.

De prijs

De prijs van een Thule fietsstoeltje verschilt per model. De stoeltjes aan de voorkant van je fiets zijn meestal goedkoper, omdat deze een lagere maximale draagkracht hebben. Zo is de Thule RideAlong Mini te koop voor een bedrag rond de 65 euro. Bij de Thule Nexxt Mini moet je denken aan rond de 95 euro. De Thule fietsstoeltjes aan de achterkant zijn meestal maar een paar euro meer dan de variant van het model aan de voorkant.

Waar te koop

Thule fietsstoelen zijn te koop bij winkels die gespecialiseerd zijn in fietsaccessoires. Dit kan via internetshoppen maar ook in een gewone winkel. Daarnaast zijn ook online winkels als Bol.com die Thule kinderzitjes verkopen. Via vergelijkingssites als Beslist.nl of Kieskeurig.nl kun je het online aanbod met elkaar vergelijken. Mocht je op de kleintjes willen letten dan kun je ook een Thule kinderzitje tweedehands kopen via bijvoorbeeld Marktplaats.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Thule Fietsstoel

Wat is het maximale gewicht dat de Thule fietsstoel kan dragen?

De Thule fietsstoel heeft een maximale draagcapaciteit van 22 kg.

Is de Thule fietsstoel eenvoudig te monteren op mijn fiets?

Ja, de Thule fietsstoel wordt geleverd met een universele montagebeugel die compatibel is met de meeste fietsframes. Het montageproces is eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap.

Is de Thule fietsstoel veilig voor mijn kind?

Ja, de Thule fietsstoel is ontworpen met de veiligheid van kinderen als prioriteit. Het heeft een vijfpuntsgordel, verstelbare voetsteunen en een verstelbaar harnas om ervoor te zorgen dat uw kind stevig en comfortabel vastzit tijdens het fietsen.

Kan ik de Thule fietsstoel gebruiken op verschillende fietsen?

Ja, de Thule fietsstoel kan gemakkelijk worden overgezet naar verschillende fietsen met behulp van de meegeleverde montagebeugel. Dit maakt het handig als u de fietsstoel wilt delen met andere gezinsleden of als u op vakantie gaat.

Kan ik de Thule fietsstoel gebruiken voor lange fietstochten?

Ja, de Thule fietsstoel is ontworpen voor comfort, zowel voor uw kind als voor uzelf. Het heeft een ergonomisch gevormde zitting en verstelbare rugleuning, zodat uw kind comfortabel kan zitten, zelfs tijdens langere fietstochten. Daarnaast is de stoel ook voorzien van schokabsorberende vering om oneffenheden in de weg op te vangen.

Top 5 Beste kopen
Logo