Thule Fietsstoel
Bijgewerkt: Juli 2024

Thule Fietsstoel

Thule Fietsstoel

Je kind veilig en zeker kunnen meenemen op de fiets kun je doen door middel van een Thule fietsstoeltje. Dit kinderzitje kan gebruikt worden voor kleine en grote afstanden en in verschillende situaties. Thule fietsstoeltjes zijn geschikt voor verschillende soorten fietsen en voor verschillende soorten kinderen, waardoor afhankelijk van jouw situatie je kunt kiezen welk fietsstoeltje het beste kan passen.

 

Voor wat voor kinderen geschikt

Niet ieder kinderstoeltje is geschikt voor ieder kind. Vooral wanneer je kind nog te jong is om op deze manier deel te mogen nemen aan het verkeer. Bij Thule kinderstoeltjes zijn er al modellen geschikt waar je kind al plaats in kan nemen vanaf 9 maanden oud. Let wel dat het verstandig is om eerst advies aan de kinderarts te vragen of het ook voor jouw kind een goed idee kan zijn als deze nog onder de 1 jaar oud is. Dit komt omdat ieder kind natuurlijk anders is en wat voor het ene kind veilig is, kan voor een ander kind voor gevaarlijke situaties zorgen. Lees je daarom eerst in voordat je een Thule fietsstoeltje aanschaft.

 

Afhankelijk van wat voor Thule kinderzitje je wilt nemen kan de maximale leeftijd oplopen tussen de 3 en 6 jaar. Daarnaast kan het gewicht van je kindje bepalend zijn. Zo mag je kind niet zwaarder zijn dan 15 tot 22 kilogram, afhankelijk van het stoeltje. Buiten deze aantallen is het gebruik van de Thule fietsstoel niet getest, waardoor de veiligheid en het comfort voor je kindje misschien niet evenveel gegarandeerd kunnen worden.

 

Voor of achter

Thule fietsstoelen zijn beschikbaar in verschillende modellen en maten. Het grootste verschil in deze modellen is of het een kinderstoel is die aan voorkant van je fiets gemonteerd wordt, zoals aan het stuur, of aan de achterkant, leunend op de bagagedrager. Welke van de twee modellen je wilt kiezen hangt af van een aantal punten. Allereerst natuurlijk hoe oud en zwaar je kindje al is. Kinderzitjes aan de achterkant kunnen meer gewicht aan dan aan het stuur, waardoor deze langer en voor grotere kinderen geschikt zijn. Daarnaast hangt de soort fiets die je hebt af wat je wilt hebben. Zo is een kinderzitje aan de achterkant met name handig als je een bagagedrager hebt.

 

Bekende modellen van Thule fietsstoeltjes aan de achterkant zijn de Thule Yepp Nexxt Maxi en de Thule RideAlong. Aan de voorkant kun je een Thule Yepp Nexxt Mini en Thule RideAlong Mini plaatsen.

 

De prijs

De prijs van een Thule fietsstoeltje verschilt per model. De stoeltjes aan de voorkant van je fiets zijn meestal goedkoper, omdat deze een lagere maximale draagkracht hebben. Zo is de Thule RideAlong Mini te koop voor een bedrag rond de 65 euro. Bij de Thule Nexxt Mini moet je denken aan rond de 95 euro. De Thule fietsstoeltjes aan de achterkant zijn meestal maar een paar euro meer dan de variant van het model aan de voorkant.

 

Waar te koop

Thule fietsstoelen zijn te koop bij winkels die gespecialiseerd zijn in fietsaccessoires. Dit kan via internetshoppen maar ook in een gewone winkel. Daarnaast zijn ook online winkels als Bol.com die Thule kinderzitjes verkopen. Via vergelijkingssites als Beslist.nl of Kieskeurig.nl kun je het online aanbod met elkaar vergelijken. Mocht je op de kleintjes willen letten dan kun je ook een Thule kinderzitje tweedehands kopen via bijvoorbeeld Marktplaats.

Beste Thule Fietsstoel aanbiedingen van Juli 2024