Philips Ambilight TV
Bijgewerkt: Juni 2023

Philips Ambilight TV

Philips Ambilight TV

Philips is al jaren een trendsetter op het gebied van elektronica in Nederland en in het buitenland en de Ambilight televisie is hier een goed voorbeeld van. De Philips Ambilight televisie is een tv die ervoor zorgt dat ook in de meest donkere kamer tv-kijken geen probleem zou hoeven zijn voor je ogen. Dit komt omdat de van origine lampenexpert de oude ambacht nieuw leven in heeft geblazen en dit heeft ingesteld in de Philips Ambilight televisies om voor een meer surround effect te zorgen.

 

De lampjes

Philips Ambilight televisies maken gebruik van de Ambilight lampjes, die aan de randen van de tv geplaatst kunnen zitten. Deze lampjes staan in verband met de beelden die je op het tv-scherm ziet. De lampjes kleuren in dezelfde kleur als het beeld, waardoor je beeldscherm een stuk groter lijkt. Daarnaast loopt het licht van de Philips Ambilight lampjes langzaam af, waardoor er een rustige overgang is van de felle kleuren op je scherm naar de donkere achtergrond van je muur. Dit kan vooral een voordeel bieden wanneer er ‘s avonds tv wordt gekeken, omdat het contrast tussen de lichten en de donkere kamer dan minder heftig is en daarmee minder belastend is voor je ogen.

 

De lampjes kunnen zitten aan meerdere randen van je tv-scherm. Philips Ambilight televisies hebben altijd aan beide zijkanten van het scherm een rij lampjes, maar er zijn ook modellen waar de bovenkant en zelfs ook de onderkant van het scherm met licht zijn voorzien. Dit maakt dus dat het scherm aan alle randen een meer geleidelijk verloop heeft.

 

De televisie zelf

De Philips Ambilight televisie is verkrijgbaar in meerdere modellen. Vooral op het gebied van formaat is er veel te variëren. Je kunt een scherm krijgen tussen de 48 en 65 inch hebben, waardoor je zelfs kunt gaan voor een eigen bioscoopervaring. Deze thuisbioscoop is te versterken door te kiezen voor een Philips Ambilight televisie met surround sound en de mogelijkheid om via het internet films en series te kunnen streamen. Ook in de beeldkwaliteit zijn er verschillende opties, waaronder LED-LCD en OLED en 4K of Full HD beeldkwaliteit.

 

De prijs

Philips Ambilight televisie is voorzien van veel verschillende opties en mogelijkheden. Hierdoor kunnen de prijzen flink uit elkaar lopen. Gemiddeld moet je denken aan een prijs rond de 1200 euro, waarbij de goedkoopste variant al voor een bedrag van 360 euro beschikbaar is. Deze prijs kan oplopen tot over de 3000 euro, met de 65OLED984 die voorzien is van 65 inch en vier zijden belichting.

 

Waar te koop

Je kunt een Philips Ambilight televisie kopen bij grotere verkooppunten die meer van het assortiment van Philips verkopen. Hierbij kun je denken aan MediaMarkt, BCC, Coolblue en Bol.com. Je kunt de Philips Ambilight televisie kopen in de winkel, maar deze is ook gewoon online te bestellen. Dit laatste is vooral handig omdat je dan een beter overzicht hebt wat er allemaal mogelijk is en voor welke prijs. Daarnaast kun je de Philips Ambilight televisie direct laten plaatsen zodat je meteen gebruik kunt maken van het systeem.

Beste Philips Ambilight TV aanbiedingen van Juni 2023