Philips Ambilight TV

Ben je op zoek naar de beste Philips Ambilight TV? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek het perfecte toestel voor jouw kijkervaring.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips The One (50PUS8505) - Ambilight (2020)
Philips The One (50PUS8505) - Ambilight (2020)
Voordelen
Kleurrijke HDR beelden door het 10 bit paneel. Je kunt diverse apps gebruiken op de televisie. Rustiger televisie kijken door de Ambilight verlichting. Gemakkelijke installatie. Mooi ontwerp.
Nadelen
50 Hz beeldkwaliteit, hierdoor zijn beelden niet altijd vloeiend.
Philips 32PFS6905 - Ambilight (2020)
Philips 32PFS6905 - Ambilight (2020)
Voordelen
Haarscherpe beelden met rijke kleuren. Goede prijs en kwaliteitsverhouding. Je kunt meerder apparaten aansluiten op de televisie. De televisie heeft een smart functie, waardoor je toegang hebt tot apps en games.
Nadelen
De smart basisfunctie heeft minder apps dan Android.
Tip: Beste keuze
Philips 65PUS7805 - Ambilight (2020)
Philips 65PUS7805 - Ambilight (2020)
Voordelen
Zeer helder beeld dankzij de 4K UHD resolutie. Mooi verlichte achterwand vanwege de Ambilight. Drie HDMI aansluitingen. Standaard apps zijn al geïnstalleerd. Eenvoudige installatie.
Nadelen
Geen breed assortiment aan apps. Gebruiksaanwijzing in het Nederlands ontbreekt bij het model dat wij hebben getest.
Philips 55OLED805 - Ambilight (2020)
Philips 55OLED805 - Ambilight (2020)
Voordelen
Hele mooie beeldkwaliteit. Een echt bioscoopgeluid dankzij de Dolby Vision en Dolby Atmos. Je kunt de televisie bedienen met je stem geluid. De televisie heeft diverse smartfuncties. Er wordt een AC kabel meegeleverd.
Nadelen
Een hoge energieklasse.
Philips 65OLED804 – Ambilight
Philips 65OLED804 – Ambilight
Voordelen
Diepe zwartweergave door het OLED scherm. Natuurlijke en kleurrijke beelden. Door de Ambilight verlichting kijk je rustig naar de televisie. Standaard 2 jaar garantie. De televisie beschikt over spraakbesturing.
Nadelen
De voet is niet draai of kantelbaar.

Beste Philips Ambilight TVKoopgids: Welke Philips Ambilight TV is de beste koop van mei 2024?

Philips is al jaren een trendsetter op het gebied van elektronica in Nederland en in het buitenland en de Ambilight televisie is hier een goed voorbeeld van. De Philips Ambilight televisie is een tv die ervoor zorgt dat ook in de meest donkere kamer tv-kijken geen probleem zou hoeven zijn voor je ogen. Dit komt omdat de van origine lampenexpert de oude ambacht nieuw leven in heeft geblazen en dit heeft ingesteld in de Philips Ambilight televisies om voor een meer surround effect te zorgen.

De lampjes

Philips Ambilight televisies maken gebruik van de Ambilight lampjes, die aan de randen van de tv geplaatst kunnen zitten. Deze lampjes staan in verband met de beelden die je op het tv-scherm ziet. De lampjes kleuren in dezelfde kleur als het beeld, waardoor je beeldscherm een stuk groter lijkt. Daarnaast loopt het licht van de Philips Ambilight lampjes langzaam af, waardoor er een rustige overgang is van de felle kleuren op je scherm naar de donkere achtergrond van je muur. Dit kan vooral een voordeel bieden wanneer er ‘s avonds tv wordt gekeken, omdat het contrast tussen de lichten en de donkere kamer dan minder heftig is en daarmee minder belastend is voor je ogen.

De lampjes kunnen zitten aan meerdere randen van je tv-scherm. Philips Ambilight televisies hebben altijd aan beide zijkanten van het scherm een rij lampjes, maar er zijn ook modellen waar de bovenkant en zelfs ook de onderkant van het scherm met licht zijn voorzien. Dit maakt dus dat het scherm aan alle randen een meer geleidelijk verloop heeft.

De televisie zelf

De Philips Ambilight televisie is verkrijgbaar in meerdere modellen. Vooral op het gebied van formaat is er veel te variëren. Je kunt een scherm krijgen tussen de 48 en 65 inch hebben, waardoor je zelfs kunt gaan voor een eigen bioscoopervaring. Deze thuisbioscoop is te versterken door te kiezen voor een Philips Ambilight televisie met surround sound en de mogelijkheid om via het internet films en series te kunnen streamen. Ook in de beeldkwaliteit zijn er verschillende opties, waaronder LED-LCD en OLED en 4K of Full HD beeldkwaliteit.

De prijs

Philips Ambilight televisie is voorzien van veel verschillende opties en mogelijkheden. Hierdoor kunnen de prijzen flink uit elkaar lopen. Gemiddeld moet je denken aan een prijs rond de 1200 euro, waarbij de goedkoopste variant al voor een bedrag van 360 euro beschikbaar is. Deze prijs kan oplopen tot over de 3000 euro, met de 65OLED984 die voorzien is van 65 inch en vier zijden belichting.

Waar te koop

Je kunt een Philips Ambilight televisie kopen bij grotere verkooppunten die meer van het assortiment van Philips verkopen. Hierbij kun je denken aan MediaMarkt, BCC, Coolblue en Bol.com. Je kunt de Philips Ambilight televisie kopen in de winkel, maar deze is ook gewoon online te bestellen. Dit laatste is vooral handig omdat je dan een beter overzicht hebt wat er allemaal mogelijk is en voor welke prijs. Daarnaast kun je de Philips Ambilight televisie direct laten plaatsen zodat je meteen gebruik kunt maken van het systeem.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Philips Ambilight TV

Wat is Philips Ambilight TV?

Philips Ambilight TV is een televisie die is uitgerust met een unieke technologie waarbij LED-lichten aan de achterkant van de tv worden geplaatst. Deze lichten projecteren gekleurde verlichting op de muur achter de tv, waardoor een meeslepende kijkervaring ontstaat.

Hoe werkt Philips Ambilight TV?

Ambilight TV gebruikt LED-lichten aan de achterkant van de tv die de kleuren van het beeld op het scherm nabootsen. Dit zorgt voor een breder kleurenpalet en een meeslepend gevoel van diepte, waardoor de kijkervaring levendiger en realistischer wordt.

Kan ik de Ambilight-functie uitschakelen?

Ja, je kunt de Ambilight-functie op Philips Ambilight TV uitschakelen als je dat wilt. Dit kan handig zijn als je de voorkeur geeft aan een traditionele kijkervaring zonder de extra verlichtingseffecten.

Heeft Ambilight invloed op de energie-efficiëntie van de tv?

Hoewel de Ambilight-verlichting extra energie verbruikt, heeft Philips ervoor gezorgd dat het energieverbruik van Ambilight TV’s nog steeds voldoet aan de strenge energie-efficiëntienormen. Bovendien kun je de helderheid van de Ambilight-verlichting aanpassen om het energieverbruik te verminderen.

Is Ambilight alleen beschikbaar op bepaalde Philips TV-modellen?

Ja, Ambilight is een exclusieve functie van Philips TV’s en is alleen beschikbaar op geselecteerde modellen. Het is belangrijk om de specificaties van de tv te controleren voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat deze is uitgerust met Ambilight.

Top 5 Beste kopen
Logo