Cumberland Fiets
Bijgewerkt: Maart 2023

Cumberland Fiets

Cumberland Fiets

Nederland is een fietsland en dat is ook te merken aan de fietsen die je kunt bestellen. Neem bijvoorbeeld de Cumberland fietsen. Dit zijn stevige fietsen die goed gebruikt kunnen worden voor intensief gebruik. Dit mag ook wel als je voor bijvoorbeeld werk, school of boodschappen afhankelijk bent van je stalen ros. Cumberland fietsen zijn geschikt voor veel verschillende soorten mensen, dankzij de verschillende mogelijkheden die het merk met zich meebrengt.

 

Soorten fietsen

Cumberland fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je hier slagen als je op zoek bent naar een heren- of damesfiets, een omafiets en zelfs een transportfiets. De laatste is een fiets die veel gebruikt wordt om spullen of personen mee te vervoeren, bijvoorbeeld als je een krantenwijk hebt. Daarnaast heeft Cumberland ook de speciale moederfiets, die het hectische leven van een drukke moeder van nu zo goed mogelijk probeert te ondersteunen.

 

Daarnaast zijn er genoeg opties op het gebied van of je wel of geen lage instap wil hebben en de hoogte van het frame. Je kunt tot wel 21 versnellingen hebben op een Cumberland fiets en zelfs de remmen zijn zelf te bepalen, als je bijvoorbeeld altijd gewend bent om een terugtraprem te gebruiken of juist helemaal niet. Naast het aantal versnellingen kun je ook kiezen voor het soort versnelling. Bij Cumberland fietsen heb je de keuze uit derailleur, naaf of helemaal geen versnellingen.

 

Gewoon of elektrisch

Cumberland fietsen kunnen gekozen worden als een standaard stadsfiets, maar er is ook een groot aanbod aan elektrische fietsen. Deze worden ook wel e-bikes of speed pedelecs genoemd. Elektrische fietsen zijn vooral handig wanneer je grote afstanden af moet leggen, vooral buiten de stad met veel open terrein. Door de elektrische trapondersteuning zijn obstakels als wind en hoogteverschil meteen een stuk makkelijker te trotseren.

 

De prijs

Veel modellen fietsen maken dat er geen unanieme prijs zit op Cumberland fietsen. Per soort fiets kan de prijs sterk verschillen. De omafietsen zijn voor de laagste prijs. Deze beginnen op 224 euro. Dit heeft te maken met dat er vanuit gegaan kan worden dat een omafiets voor kortere afstanden gebruikt wordt en minder vaak veel spullen met zich mee hoeft te sjouwen. Dit is ook de reden dat de transport- en moederfietsen in de 600 euro kunnen kosten. In deze prijzen zijn elektrische fietsen niet meegenomen. Je kunt zeggen dat hoe meer je ervan uit kunt gaan dat de fiets veel gebruikt wordt, de fiets ook langer mee kan gaan en daardoor de prijs hoger kan liggen.

 

Waar te koop

Cumberland fietsen zijn met name te koop bij Halfords. Dit kan online gedaan worden en in de enkele vestigingen die deze fietsspeciaalzaak nog heeft, waaronder in Amsterdam. Ook op de website van Cumberland staat het logo van Halfords duidelijk op de homepage. Ondanks dat komen er steeds meer online fietsenwinkels die ook Cumberland fietsen verkopen. Je kunt Cumberland fietsen ook tweedehands kopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Deze zijn dan meestal een stuk goedkoper dan bij Halfords, maar hierdoor loop je wel de standaard garantie mis die deze specialist aan Cumberland fietsen geeft.

Beste Cumberland Fiets aanbiedingen van Maart 2023