Tekentablet Wacom

Op zoek naar het perfecte tekentablet? Ontdek de top 5 beste Wacom tekentablets en vergelijk hun functies, prestaties en prijzen. Maak je creatieve dromen waar met het ideale Wacom tekentablet.
Tekentablet Wacom
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Wacom Intuos M Zwart
Wacom Intuos M Zwart
Voordelen
Prima kwaliteit product. Erg plat en voldoende groot voor comfortabele bediening. Knoppen zijn handig en goed aanpasbaar aan de gewenste functies.
Nadelen
Punten van de pen slijten snel. Nieuwe punten voor de pen zijn prijzig. Knoppen op de pen worden gemakkelijk per ongeluk ingedrukt. Wennen aan het apparaat duurt lang.
Wacom One By M Zwart
Wacom One By M Zwart
Voordelen
Werkt met Windows en MacOS. Gemakkelijk mee te nemen door het kleine formaat. Schrijven en tekenen voelt door de hoge resolutie aan alsof op papier wordt gewerkt.
Nadelen
Het actieve tekengebied is klein. Geen ondersteuning voor multitouch.
Tip: Beste keuze
Wacom One By S Zwart
Wacom One By S Zwart
Voordelen
Gemakkelijk te gebruiken product dankzij de simpele interface. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
Nadelen
Het product is tamelijk kwetsbaar. Helaas werkt het niet samen met een Chromebook.
Wacom Cintiq 16
Wacom Cintiq 16
Voordelen
Professioneel en nauwkeurig werken dankzij 8192 drukpunten. Het ontwerp kan op het full HD beeldscherm tot in de kleinste details worden bekeken. De elektromagnetische pen wordt opgeladen als hij de tablet raakt.
Nadelen
Geen multitouch en dus alleen met de Wacom pen te gebruiken. Door de kabels minder bewegingsvrijheid dan bij draadloze modellen.
Wacom One 13 Pen Display
Wacom One 13 Pen Display
Voordelen
Het beeldscherm heeft full HD resolutie, zodat het ontwerp superscherp kan worden bekeken. De pen heeft 4096 drukniveaus voor nauwkeurig en professioneel ontwerpen. Het display kan iets schuin worden gezet voor een wat meer comfortabele houding. Dat wordt gedaan met uitklapbare pootjes.
Nadelen
Minder bewegingsvrijheid door veel draden. Er kan alleen met de Wacom pen worden gewerkt.

Beste Tekentablet WacomKoopgids: Welke Tekentablet Wacom is de beste koop van april 2024?

Wacom, de beste ondersteuning voor tekenen op een tablet

De nieuwste tekentablet Wacom is een product dat zowel de creatieveling als professional blij zal maken. Wacom is een bedrijf, dat zich al sinds de eerste jaren van de ontwikkeling van computerapparatuur heeft gespecialiseerd in de ondersteuning van digitaal ontwerpen en tekenen. De professionele apparatuur die het bedrijf ontwikkelt werkt uitstekend, maar is vanwege de hoge prijzen alleen beschikbaar voor professionele toepassingen. De tekentablet Wacom One heeft daar verandering in gebracht, want deze tekentablet staat al voor ongeveer 400 euro bij je thuis. Je moet hem aansluiten op je gewone computer of laptop.

Wat is de tekentablet Wacom?

Als er professionele apparatuur wordt aangeschaft voor digitaal ontwerpen betekent dit gewoonlijk dat er compleet nieuwe hardware wordt gekocht, van computer tot en met beeldscherm en inclusief alle benodigde accessoires. Bij de tekentablet Wacom One is dat niet het geval. De Wacom One is namelijk niets anders dan een extra scherm, dat op een laptop kan worden aangesloten. Het bijzondere van het scherm is, dat je er met een pen op kunt tekenen. De verwerking van de instructies met de pen gebeurt op je eigen laptop. Het systeem werkt erg soepel en biedt een prima oplossing voor thuis.

Afmetingen

De tekentablet Wacom One is dus een extra scherm bij je laptop. Het beeldscherm is niet erg groot, namelijk 13,3 inch. Wie als liefhebber met de tekentablet aan de slag gaat heeft daar weinig last van. Maar professionals, die met grote schermen werken, moeten er vaak even aan wennen. Desondanks is de tekentablet Wacom One erg handig in het gebruik. Het scherm is mat, wat erg prettig is tijdens het tekenen, want daardoor heb je geen last van spiegelingen. Voor het gevoel van het tekenen is het belangrijk dat de pen erg responsief is, want je kunt daardoor intuïtief tekenen, dus zonder rekening te hoeven houden met de verwerking.

Verbeterpunten

De tekentablet Wacom One is te gebruiken op een Windows machine en op MacOS. Het gaat om een nieuw product, dus het is logisch dat er wel wat verbeteringen mogelijk zijn. Toch is de algehele indruk zeer positief, vooral omdat het om een betaalbaar product gaat. Desondanks mag de volgende versie van het product wel een wat helderder scherm hebben. Ook betekent werken met de tekentablet Wacom One dat er een behoorlijk hoeveelheid extra kabels nodig zijn. Dat is echter vooral een kwestie van wennen, net zoals dat een deel van de tekenfuncties met het toetsenbord moeten worden geactiveerd.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Tekentablet Wacom

Wat is een tekentablet van Wacom?

Een tekentablet van Wacom is een apparaat dat gebruikt wordt door kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve professionals om digitale illustraties en ontwerpen te maken. Het bestaat uit een drukgevoelig oppervlak waarop je met een speciale stylus pen kunt tekenen en schrijven.

Welke software kan ik gebruiken met een Wacom tekentablet?

Een Wacom tekentablet is compatibel met verschillende softwareprogramma’s, zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Painter en Autodesk SketchBook. Je kunt ook de gratis Wacom Inkspace-app gebruiken om je tekeningen en notities op te slaan en te delen.

Kan ik een tekentablet van Wacom gebruiken op mijn computer?

Ja, de meeste Wacom tekentablets kunnen eenvoudig worden aangesloten op zowel Windowsals Mac-computers via een USB-kabel. Daarnaast biedt Wacom ook draadloze modellen aan die verbinding kunnen maken via Bluetooth.

Is het mogelijk om de drukgevoeligheid van een Wacom tekentablet aan te passen?

Ja, Wacom tekentablets zijn uitgerust met drukgevoelige technologie, wat betekent dat de lijndikte en dekking van je tekeningen kunnen variëren afhankelijk van de druk die je uitoefent met de stylus pen. Deze drukgevoeligheid kan vaak worden aangepast naar je persoonlijke voorkeur in de instellingen van de tablet en de software die je gebruikt.

Zijn er verschillende modellen en formaten beschikbaar van Wacom tekentablets?

Ja, Wacom biedt een breed scala aan tekentablets met verschillende specificaties en prijspunten. Er zijn kleinere modellen die handig zijn voor onderweg en grotere modellen met meer werkruimte voor uitgebreide projecten. Het is belangrijk om het juiste formaat en model te kiezen dat past bij jouw behoeften en budget.

Top 5 Beste kopen
Logo