Tekentablet Wacom
Bijgewerkt: Juli 2024

Tekentablet Wacom

Tekentablet Wacom

Wacom, de beste ondersteuning voor tekenen op een tablet

De nieuwste tekentablet Wacom is een product dat zowel de creatieveling als professional blij zal maken. Wacom is een bedrijf, dat zich al sinds de eerste jaren van de ontwikkeling van computerapparatuur heeft gespecialiseerd in de ondersteuning van digitaal ontwerpen en tekenen. De professionele apparatuur die het bedrijf ontwikkelt werkt uitstekend, maar is vanwege de hoge prijzen alleen beschikbaar voor professionele toepassingen. De tekentablet Wacom One heeft daar verandering in gebracht, want deze tekentablet staat al voor ongeveer 400 euro bij je thuis. Je moet hem aansluiten op je gewone computer of laptop.

Wat is de tekentablet Wacom?

Als er professionele apparatuur wordt aangeschaft voor digitaal ontwerpen betekent dit gewoonlijk dat er compleet nieuwe hardware wordt gekocht, van computer tot en met beeldscherm en inclusief alle benodigde accessoires. Bij de tekentablet Wacom One is dat niet het geval. De Wacom One is namelijk niets anders dan een extra scherm, dat op een laptop kan worden aangesloten. Het bijzondere van het scherm is, dat je er met een pen op kunt tekenen. De verwerking van de instructies met de pen gebeurt op je eigen laptop. Het systeem werkt erg soepel en biedt een prima oplossing voor thuis.

Afmetingen

De tekentablet Wacom One is dus een extra scherm bij je laptop. Het beeldscherm is niet erg groot, namelijk 13,3 inch. Wie als liefhebber met de tekentablet aan de slag gaat heeft daar weinig last van. Maar professionals, die met grote schermen werken, moeten er vaak even aan wennen. Desondanks is de tekentablet Wacom One erg handig in het gebruik. Het scherm is mat, wat erg prettig is tijdens het tekenen, want daardoor heb je geen last van spiegelingen. Voor het gevoel van het tekenen is het belangrijk dat de pen erg responsief is, want je kunt daardoor intuïtief tekenen, dus zonder rekening te hoeven houden met de verwerking.

Verbeterpunten

De tekentablet Wacom One is te gebruiken op een Windows machine en op MacOS. Het gaat om een nieuw product, dus het is logisch dat er wel wat verbeteringen mogelijk zijn. Toch is de algehele indruk zeer positief, vooral omdat het om een betaalbaar product gaat. Desondanks mag de volgende versie van het product wel een wat helderder scherm hebben. Ook betekent werken met de tekentablet Wacom One dat er een behoorlijk hoeveelheid extra kabels nodig zijn. Dat is echter vooral een kwestie van wennen, net zoals dat een deel van de tekenfuncties met het toetsenbord moeten worden geactiveerd.

Beste Tekentablet Wacom aanbiedingen van Juli 2024