Marmitek Splitter

Op zoek naar de beste Marmitek splitter? Ontdek hier onze top 5 aanbevelingen en vergelijk functies, prijzen en prestaties voor de beste keuze!
Marmitek Splitter
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Marmitek Split 312 UHD 4K HDMI Splitter
Marmitek Split 312 UHD 4K HDMI Splitter
Voordelen
Afspelen van beelden van 1 HDMI uitgang op 2 schermen, zonder kabels te hoeven wisselen. Geschikt voor 4K en alle lagere resoluties. Ook ondersteuning van HD audio. Kwaliteit kan geforceerd worden ingesteld met EDID schakelaar.
Nadelen
Pittige prijs.
Marmitek Split 614 UHD 4K 2.0 HDMI Splitter
Marmitek Split 614 UHD 4K 2.0 HDMI Splitter
Voordelen
Beelden uit 1 HDMI uitgang afspelen op 4 schermen met maximaal 4K. Ideaal om zakelijk presentaties op meerdere schermen tegelijk te geven. Hoogste resolutie is 4K, met ondersteuning voor alle gangbare lagere resoluties. EDID schakelaar kan kwaliteit forceren.
Nadelen
Levertijd kan iets langer duren.
Tip: Beste keuze
Marmitek HDMI audio extractor met ARC - Connect AE24 2.0 - 4K - HDMI 2.0 - ARC
Marmitek HDMI audio extractor met ARC - Connect AE24 2.0 - 4K - HDMI 2.0 - ARC
Voordelen
Vanuit HDMI uitgang geluid afspelen op een Home Cinema System als geen compatibele AV uitgang beschikbaar is. Resolutie tot maximaal 4K. Geen conflicten met de AV versterker.
Nadelen
Slecht beeld bij opstarten. Vertraagd geluid ten opzichte van het beeld.
Marmitek Toslink Splitter Optical - Split TS12 - Optical Splitter - Optische Splitter met voeding - Signaal versterker - 2 poorts
Marmitek Toslink Splitter Optical - Split TS12 - Optical Splitter - Optische Splitter met voeding - Signaal versterker - 2 poorts
Voordelen
Splitst 1 optische digitale uitgang in 2 digitale audio ingangen. Geen vertraging of kwaliteitsverlies. Sample rate van 192 kHz voor optimale geluidsweergave. Ondersteunt naast Toslink ook S/PDIF. Ondersteunt meerdere audiosystemen.
Nadelen
Geen.
Marmitek HDMI Switch - Connect 350 UHD - HDMI Switch 4K - HDMI Switch 3 poorts - CEC – EDID
Marmitek HDMI Switch - Connect 350 UHD - HDMI Switch 4K - HDMI Switch 3 poorts - CEC – EDID
Voordelen
Tot 5 apparaten aansluiten op een scherm, zonder kabels te verwisselen. Geen voedingsadapter nodig. Voorzien van infrarood afstandsbediening.
Nadelen
Kwetsbaar product.

Beste Marmitek SplitterKoopgids: Welke Marmitek Splitter is de beste koop van april 2024?

Een Marmitek Splitter is een handig device, want daarmee kun je op meerdere beeldschermen hetzelfde beeld tonen. Dat is handig als er wordt gegamed of als er met een grote groep mensen naar een film wordt gekeken. Er zijn ook allerlei zakelijke gelegenheden waarbij het noodzakelijk is om het beeld van een laptop op diverse schermen in een zaal weer te geven. Als je van plan bent om een Marmitek Splitter aan te schaffen is het goed om met een aantal aspecten van dat apparaat rekening te houden. Er bestaan namelijk diverse technische versies van een Marmitek Splitter.

Wat is een splitter?

Een Marmitek Splitter is in wezen niets anders dan een verdeelstekker. Net zoals bij een stekkerblok voor het lichtnet wordt er een stekker in het stopcontact gestoken en krijg je er meerdere stopcontacten bij, waar producten op kunnen worden aangesloten. Bij een Marmitek Splitter is er sprake van één ingang en meerdere uitgangen. Het maximum aantal schermen dat op één splitter kan worden aangesloten is 8. Het is niet nodig om 8 dezelfde schermen te gebruiken, en het is zelfs niet nodig om 8 schermen te gebruiken met dezelfde resolutie. Voor de beste beeldkwaliteit op elk scherm zijn er wel een paar randvoorwaarden.

Kenmerken van een Marmitek Splitter

Een splitter is een elektronisch apparaat met een eigen voeding. Dat houdt in dat de Marmitek Splitter voorzien is van enige intelligentie. In de basisuitvoering krijgt elk scherm het beeld in dezelfde resolutie. Je kan zelf bepalen op welke van de aangesloten schermen dat wordt getoond. Door te kiezen voor een Marmitek Splitter met een EDID-switch heb je de mogelijkheid om per scherm de resolutie in te stellen. Daarbij kan ervoor worden gekozen om de resolutie van de schermen automatisch aan te passen aan het scherm met de laagste kwaliteit. Je kan ook selecteren dat elk scherm het beeld in zijn eigen maximale kwaliteit weergeeft.

Resolutie aanpassen op het beste scherm

Een Marmitek Splitter met een hoge resolutie is een forse uitgave. Als je alleen maar schermen hebt met een lage resolutie is zo’n duur exemplaar jammer van het geld. Als je echter minimaal één beeldscherm hebt in 4K is zo’n luxe uitvoering met EDID zeker de moeite waard. Want dan kijk je altijd in 4K. Natuurlijk moet je laptop, gameconsole of ontvanger die kwaliteit ook aankunnen. Wie een Marmitek Splitter met een lagere resolutie op een 4K scherm aansluit kan dit scherm hooguit in de maximale resolutie van de splitter bekijken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Marmitek Splitter

Wat is een Marmitek splitter?

Een Marmitek splitter is een apparaat dat wordt gebruikt om één HDMI-ingangssignaal te verdelen naar meerdere HDMI-uitgangen, zodat je meerdere apparaten kunt aansluiten op één televisie of monitor.

Hoeveel HDMI-uitgangen heeft een Marmitek splitter?

Marmitek splitters zijn verkrijgbaar met verschillende aantallen HDMI-uitgangen, zoals 2, 4 of zelfs 8 uitgangen. Je kunt dus kiezen op basis van het aantal apparaten dat je wilt aansluiten.

Kan ik verschillende apparaten aansluiten op een Marmitek splitter?

Ja, een Marmitek splitter kan worden gebruikt om verschillende HDMI-apparaten aan te sluiten, zoals een dvd-speler, een gameconsole, een settopbox en nog veel meer. Zorg er wel voor dat het totale aantal aangesloten apparaten het aantal beschikbare HDMI-uitgangen op de splitter niet overschrijdt.

Ondersteunt een Marmitek splitter 4K-resolutie?

Ja, de meeste Marmitek splitters ondersteunen 4K-resolutie, wat betekent dat je kunt genieten van hoge beeldkwaliteit op je televisie of monitor. Controleer echter altijd de specificaties van de specifieke splitter die je wilt aanschaffen om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor 4K.

Moet ik een aparte voeding gebruiken voor een Marmitek splitter?

Ja, de meeste Marmitek splitters hebben een aparte voeding nodig om goed te functioneren. Deze voeding wordt meestal meegeleverd bij de splitter. Zorg ervoor dat je de voedingsadapter aansluit op een stopcontact om ervoor te zorgen dat de splitter correct werkt.

Top 5 Beste kopen
Logo