Marmitek Splitter
Bijgewerkt: Juli 2024

Marmitek Splitter

Marmitek Splitter

Een Marmitek Splitter is een handig device, want daarmee kun je op meerdere beeldschermen hetzelfde beeld tonen. Dat is handig als er wordt gegamed of als er met een grote groep mensen naar een film wordt gekeken. Er zijn ook allerlei zakelijke gelegenheden waarbij het noodzakelijk is om het beeld van een laptop op diverse schermen in een zaal weer te geven. Als je van plan bent om een Marmitek Splitter aan te schaffen is het goed om met een aantal aspecten van dat apparaat rekening te houden. Er bestaan namelijk diverse technische versies van een Marmitek Splitter.

Wat is een splitter?

Een Marmitek Splitter is in wezen niets anders dan een verdeelstekker. Net zoals bij een stekkerblok voor het lichtnet wordt er een stekker in het stopcontact gestoken en krijg je er meerdere stopcontacten bij, waar producten op kunnen worden aangesloten. Bij een Marmitek Splitter is er sprake van één ingang en meerdere uitgangen. Het maximum aantal schermen dat op één splitter kan worden aangesloten is 8. Het is niet nodig om 8 dezelfde schermen te gebruiken, en het is zelfs niet nodig om 8 schermen te gebruiken met dezelfde resolutie. Voor de beste beeldkwaliteit op elk scherm zijn er wel een paar randvoorwaarden.

Kenmerken van een Marmitek Splitter

Een splitter is een elektronisch apparaat met een eigen voeding. Dat houdt in dat de Marmitek Splitter voorzien is van enige intelligentie. In de basisuitvoering krijgt elk scherm het beeld in dezelfde resolutie. Je kan zelf bepalen op welke van de aangesloten schermen dat wordt getoond. Door te kiezen voor een Marmitek Splitter met een EDID-switch heb je de mogelijkheid om per scherm de resolutie in te stellen. Daarbij kan ervoor worden gekozen om de resolutie van de schermen automatisch aan te passen aan het scherm met de laagste kwaliteit. Je kan ook selecteren dat elk scherm het beeld in zijn eigen maximale kwaliteit weergeeft.

Resolutie aanpassen op het beste scherm

Een Marmitek Splitter met een hoge resolutie is een forse uitgave. Als je alleen maar schermen hebt met een lage resolutie is zo’n duur exemplaar jammer van het geld. Als je echter minimaal één beeldscherm hebt in 4K is zo’n luxe uitvoering met EDID zeker de moeite waard. Want dan kijk je altijd in 4K. Natuurlijk moet je laptop, gameconsole of ontvanger die kwaliteit ook aankunnen. Wie een Marmitek Splitter met een lagere resolutie op een 4K scherm aansluit kan dit scherm hooguit in de maximale resolutie van de splitter bekijken.

Beste Marmitek Splitter aanbiedingen van Juli 2024