Stuntstep
Bijgewerkt: Juni 2024

Stuntstep

Stuntstep

Een stuntstep, zoals de naam al doet vermoeden, is een stepje speciaal voor stunts. Het zijn lichte en compacte steps waarmee je makkelijk stunts mee kunt doen en die dus ook tegen een stootje kunnen. Er zijn veel stuntsteps te koop op de markt en een goede keuze maken is daarom ook belangrijk. Let op onderstaande dingen als je een stuntstep gaat kopen en dan is je keuze sowieso doordacht. Stuntsteps zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en bijvoorbeeld ook met glitters en leuke felle sturen. Daarnaast zijn er nog onderstaande dingen om te bedenken als je een stuntstep gaat kopen. 

 

Voor wie is de stuntstep?

Stuntsteps kunnen door iedereen gebruikt worden, jong en oud, klein en groot, kind en volwassenen. Sommige stuntsteps zijn meer geschikt voor lichte kindervoetjes en andere zijn meer geschikt voor zware stunts gedaan door een volwassenen. Let hier dus goed op voordat je een stuntstep gaat kopen. Voor wie je de stuntstep koopt is dan namelijk heel belangrijk. Er zijn al stuntsteps voor kinderen vanaf 1 jaar, maar er zijn ook speciale stuntsteps gemaakt voor volwassenen. 

 

Type banden

Stuntsteppen vallen in twee categorieën wat betreft het materiaal van de banden. Zo heb je stuntsteppen met massieve banden, maar ook steps met luchtbanden. De meeste stuntsteppen zullen massieve banden hebben. Die zijn namelijk een stuk steviger en kunnen meer stootjes hebben. Luchtbanden hebben ook zo hun eigen voordelen. Deze banden zijn namelijk lichter en makkelijker te bewegen. Vaak zitten er luchtbanden op steps voor jonge kinderen. 

 

Fijne extra opties bij een stuntstep

Naast hierboven genoemde verschillen, heb je vaak ook nog fijne opties op de stuntstep. Denk bijvoorbeeld aan voetrem of een verstelbaar stuur. Een verstelbaar stuur is fijn voor als je kind snel groeit en je niet elke keer een nieuwe step wilt gaan kopen. Naast een voetrem hebben sommige steps ook een handrem. De remmen maken de steps extra veilig en zorgen ervoor dat je snel kunt stoppen als dat nodig. Wil je je step makkelijk kunnen opbergen? Kies dan voor een inklapbare step. 

 

Waar te koop en prijzen

Stuntsteps kun je kopen in fietswinkels, maar ze zijn ook makkelijk online te bestellen. Ga langs in de winkels als je graag de step wilt zien voordat je het koopt en bestel online als je het al zeker weet en de step gemakkelijk thuis wilt ontvangen. De prijzen van een stuntstep kunnen verschillen. Zo heb je al leuke kinderstepjes voor 30 euro, maar ook hele luxe stuntsteppen voor volwassenen voor wel 600 euro. Hier tussen in zitten ook nog een heleboel goede en leuke steppen voor prijzen tussen de 30 en 600 euro. 

Beste Stuntstep aanbiedingen van Juni 2024