Stuntstep

Op zoek naar de beste stuntstep? Ontdek hier de top 5 beste stuntsteps en vergelijk ze op kwaliteit, prijs en prestaties. Kies jouw perfecte stuntstep!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - Zwart/Brons
Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - Zwart/Brons
Voordelen
Heeft een heel sterk frame. De stuntstep weegt niet veel. De hangrepen zijn van rubber en geven je grip. De stuntstep kan worden gebruikt voor mensen met een gewicht tot 100 kilo. Opvallend design, dankzij de bronzen elementen.
Nadelen
De step is niet opvouwbaar.
Billy Stunt Step Vanaf 8 Jaar Nero Luxe Wave Blue
Billy Stunt Step Vanaf 8 Jaar Nero Luxe Wave Blue
Voordelen
Heeft een hele mooie kleuren combinatie. Heeft een veilige en handige antislip voetenplaat. De wielen zijn gemaakt van PU. De step weegt, maar liefst 3 kilo. Neemt niet heel veel ruimte in beslag.
Nadelen
De stuurhoogte van deze stuntstep is niet verstelbaar.
Tip: Beste keuze
Razor Step S Scooter – Rood
Razor Step S Scooter – Rood
Voordelen
Je kunt de step gemakkelijk mee nemen en opbergen. De rem zit op het achterspatbord. Dankzij de zachte handvaten heb je meer grip. Snel en veilig op de skate baan met deze stuntstep. Beschikt over harde wielen van 4 inch.
Nadelen
Je mag niet op de openbare weg met de stuntstep.
ADDICT DEFENDER 3.0 STUNTSTEP, ZWART
ADDICT DEFENDER 3.0 STUNTSTEP, ZWART
Voordelen
Met deze stuntstep steel jij de show. Mooie goudkleurige accenten. Met deze stuntstep kun jij veilig skaten. Eenvoudig remmen op het achterspatbord. Gemaakt van sterk materiaal. De wielen hebben zeven spaken.
Nadelen
Je kunt de step niet in hoogtes verstellen of inklappen.
HyperMotion Stunt Step Jongen 100kg Stuntstep blauw
HyperMotion Stunt Step Jongen 100kg Stuntstep blauw
Voordelen
Heeft een veilig en duurzaam rem mechanisme. Zeer veel grip dankzij de geribbelde safety grip. De stuntstep is ook geschikt voor de beginner. De stuntstep is geschikt voor jong en oud. Je kunt een snelheid van 50 kilometer per uur halen met de stuntstep.
Nadelen
De handleiding is alleen in het Engels.

Beste StuntstepKoopgids: Welke Stuntstep is de beste koop van maart 2024?

Een stuntstep, zoals de naam al doet vermoeden, is een stepje speciaal voor stunts. Het zijn lichte en compacte steps waarmee je makkelijk stunts mee kunt doen en die dus ook tegen een stootje kunnen. Er zijn veel stuntsteps te koop op de markt en een goede keuze maken is daarom ook belangrijk. Let op onderstaande dingen als je een stuntstep gaat kopen en dan is je keuze sowieso doordacht. Stuntsteps zijn verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en bijvoorbeeld ook met glitters en leuke felle sturen. Daarnaast zijn er nog onderstaande dingen om te bedenken als je een stuntstep gaat kopen.

Voor wie is de stuntstep?

Stuntsteps kunnen door iedereen gebruikt worden, jong en oud, klein en groot, kind en volwassenen. Sommige stuntsteps zijn meer geschikt voor lichte kindervoetjes en andere zijn meer geschikt voor zware stunts gedaan door een volwassenen. Let hier dus goed op voordat je een stuntstep gaat kopen. Voor wie je de stuntstep koopt is dan namelijk heel belangrijk. Er zijn al stuntsteps voor kinderen vanaf 1 jaar, maar er zijn ook speciale stuntsteps gemaakt voor volwassenen.

Type banden

Stuntsteppen vallen in twee categorieën wat betreft het materiaal van de banden. Zo heb je stuntsteppen met massieve banden, maar ook steps met luchtbanden. De meeste stuntsteppen zullen massieve banden hebben. Die zijn namelijk een stuk steviger en kunnen meer stootjes hebben. Luchtbanden hebben ook zo hun eigen voordelen. Deze banden zijn namelijk lichter en makkelijker te bewegen. Vaak zitten er luchtbanden op steps voor jonge kinderen.

Fijne extra opties bij een stuntstep

Naast hierboven genoemde verschillen, heb je vaak ook nog fijne opties op de stuntstep. Denk bijvoorbeeld aan voetrem of een verstelbaar stuur. Een verstelbaar stuur is fijn voor als je kind snel groeit en je niet elke keer een nieuwe step wilt gaan kopen. Naast een voetrem hebben sommige steps ook een handrem. De remmen maken de steps extra veilig en zorgen ervoor dat je snel kunt stoppen als dat nodig. Wil je je step makkelijk kunnen opbergen? Kies dan voor een inklapbare step.

Waar te koop en prijzen

Stuntsteps kun je kopen in fietswinkels, maar ze zijn ook makkelijk online te bestellen. Ga langs in de winkels als je graag de step wilt zien voordat je het koopt en bestel online als je het al zeker weet en de step gemakkelijk thuis wilt ontvangen. De prijzen van een stuntstep kunnen verschillen. Zo heb je al leuke kinderstepjes voor 30 euro, maar ook hele luxe stuntsteppen voor volwassenen voor wel 600 euro. Hier tussen in zitten ook nog een heleboel goede en leuke steppen voor prijzen tussen de 30 en 600 euro.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Stuntstep

Wat is een stuntstep en hoe verschilt het van een normale step?

Een stuntstep is een speciaal ontworpen step die is gemaakt voor het uitvoeren van tricks en stunts. Het verschilt van een normale step doordat het steviger is gebouwd, beschikt over een sterker deck en heeft vaak een beter remsysteem.

Welke onderdelen van een stuntstep zijn het belangrijkst?

De belangrijkste onderdelen van een stuntstep zijn het deck, de wielen, het stuur en de rem. Het deck moet stevig en duurzaam zijn, de wielen moeten grip bieden en slijtvast zijn, het stuur moet stabiel zijn en de rem moet efficiënt en betrouwbaar zijn.

Kan ik een normale step gebruiken om stunts uit te voeren?

Hoewel het mogelijk is om een normale step te gebruiken voor kleine tricks, is het niet aan te raden. Normale steps zijn niet ontworpen om de impact van stunts te weerstaan en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

Moet ik beschermende kleding dragen tijdens het stunten met een stuntstep?

Ja, het is sterk aanbevolen om beschermende kleding te dragen tijdens het stunten met een stuntstep. Dit omvat een helm, knieën elleboogbeschermers en eventueel polsbeschermers. Beschermende kleding kan blessures helpen voorkomen of verminderen.

Wat zijn enkele populaire tricks die je kunt uitvoeren met een stuntstep?

Enkele populaire tricks die je kunt uitvoeren met een stuntstep zijn onder andere de tailwhip, barspin, 360, 180 en de grind. Deze tricks vereisen vaardigheid en oefening, dus het is belangrijk om veilig te oefenen en de nodige beschermende maatregelen te treffen.

Top 5 Beste kopen
Logo