Sodastream
Bijgewerkt: Juli 2024

Sodastream

Sodastream

Sodastream is een milieubewust alternatief voor frisdrank waar bovendien minder calorie├źn in zitten. Met een Sodastream maak je je eigen frisdranken en fruitwater met niet veel meer dan kraanwater. Je kunt je Sodastream flessen hergebruiken, waardoor je minder plastic verbruikt dan wanneer je flessen in de supermarkt koopt. Het apparaat neemt weinig ruimte in en je hebt zo altijd frisdrank in huis, zonder te hoeven sjouwen met zware flessen. Je hebt alleen water, de Sodastream en een koolzuurcilinder nodig om al bruiswater te kunnen maken. Met siropen kun je frisdranken, cocktails en fruitwater maken. Bekijk de goedkoopste Sodastream aanbieding van 2022 als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

 

Waar te koop

Je koopt een Sodastream bij verschillende winkels en natuurlijk online. Je kunt bijvoorbeeld een Sodastream kopen bij de Blokker of MediaMarkt, maar ook bij Bol.com of Coolblue. Ook andere elektronicazaken, huishoudelijke zaken of keukenapparatuurwinkels verkopen de Sodastream. Daarnaast hebben ze ook nog een eigen webshop waar je terecht kunt voor de Sodastream. De meeste winkels verkopen daarnaast ook de cilinders en siropen. Bij aankoop van een Sodastream krijg je sowieso een koolzuurcilinder. Dit cilinder is goed voor het maken van 60 liter aan drankjes. 

 

Drie modellen van de Sodastream

Er zijn drie modellen van de Sodastream. De Spirit is het meest bekende model en is er in allerlei kleurenvariaties. Een variatie op dat model is de Spirit One Touch, die nog gemakkelijker bediend kan worden. Deze is er alleen in wit of zwart. Daarnaast zijn er twee modellen met minder keuze in kleur. De Sodastream Cool is bijvoorbeeld alleen in wit te krijgen. Daarnaast is er de Sodastream Crystal, die is er in wit of in zwart. De Crystal is het enige model waarbij de fles, waar je je drank in maakt, helemaal in het apparaat verdwijnt. De andere modellen houden de fles zichtbaar. 

 

De prijs

De prijs is afhankelijk van wat je precies bij de Sodastream koopt. Meestal zijn er vooral combideals te vinden, waarbij je bijvoorbeeld een extra koolzuurcilinder of extra fles krijgt bijvoorbeeld. Soms zitten er zelfs meerdere cilinders of flessen bij een deal, of krijg je daarnaast ook nog een selectie aan siropen en fruitwatersmaken. Vaak betaal je toch het meest voor de Sodastream Crystal en het minst voor de Sodastream Spirit. Hoewel deze laatste ook kan verschillen in prijs per kleur. 

 

Het systeem van de koolzuurcilinders

Het is wel handig om te weten dat de koolzuurcilinders van Sodastream in twee opties komen: koop of huur. Wanneer je een koolzuurcilinder koopt, betaal je in principe meer. Er zit een soort statiegeld op de cilinder dat je terugkrijgt wanneer je hem inlevert bij een inleverpunt. Je betaalt voor een huurcilinder minder, omdat je hierbij niet het statiegeld betaalt. Je ruilt je lege cilinder in voor een nieuwe. Je moet er dan wel voor zorgen dat binnen twee weken je lege cilinder is opgestuurd. 

Beste Sodastream aanbiedingen van Juli 2024