Sodastream

Transformeer gewoon kraanwater in verfrissende bruisende drankjes! We vergelijken de top 5 SodaStreams op gebruiksgemak, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
SodaStream Crystal Megapack Black + 2 karaffen
SodaStream Crystal Megapack Black + 2 karaffen
Voordelen
Snel en gemakkelijk bruiswater maken. Stijlvol design. Beschikbaar in 2 kleuren. Inclusief 2 glazen karaffen. Inclusief CO2 cilinder. Compact formaat, makkelijk mee te nemen.
Nadelen
De meegeleverde karaffen zijn niet geschikt voor in de vaatwasser.
SodaStream Spirit Zwart + 3 flessen
SodaStream Spirit Zwart + 3 flessen
Voordelen
Snoerloze bruiswater machine. Inclusief 3 kunststoffen flessen. Zelf bepalen hoeveel koolzuur in drank. Eenvoudige bediening. Past in iedere keuken. Milieuvriendelijk.
Nadelen
Instellingen van koolzuur kunnen niet worden opgeslagen.
Tip: Beste keuze
SodaStream Spirit Wit
SodaStream Spirit Wit
Voordelen
Ook geschikt voor bruis limonade. Zeer duurzaam, gebruikt geen elektriciteit. Inclusief 1 CO2 patroon. Ook geschikt voor kinderen. Eenvoudig schoon te houden.
Nadelen
Met een capaciteit van 1 liter is dit niet de grootste SodaStream.
SodaStream Spirit One Touch Zwart
SodaStream Spirit One Touch Zwart
Voordelen
Maken van fris of bruisend water in een handomdraai. Zelf hoeveelheid koolzuur instellen. Beter voor milieu, dan plastic bronwater. Fles wordt vanzelf omgeklemd.
Nadelen
De 2 jaar garantie geldt alleen wanneer je de flessen van SodaStream zelf gebruikt.
SodaStream CO2 cilinder
SodaStream CO2 cilinder
Voordelen
Geschikt voor alle SodaStream machines. Met 1 cilinder ongeveer 60 liter bruiswater. Eenvoudig te monteren. Geen stroom of batterijen nodig.
Nadelen
Op een Sodastream CO2 cilinder zit statiegeld, niet zomaar weggooien dus.

Beste SodastreamKoopgids: Welke Sodastream is de beste koop van april 2024?

Sodastream is een milieubewust alternatief voor frisdrank waar bovendien minder calorieën in zitten. Met een Sodastream maak je je eigen frisdranken en fruitwater met niet veel meer dan kraanwater. Je kunt je Sodastream flessen hergebruiken, waardoor je minder plastic verbruikt dan wanneer je flessen in de supermarkt koopt. Het apparaat neemt weinig ruimte in en je hebt zo altijd frisdrank in huis, zonder te hoeven sjouwen met zware flessen. Je hebt alleen water, de Sodastream en een koolzuurcilinder nodig om al bruiswater te kunnen maken. Met siropen kun je frisdranken, cocktails en fruitwater maken. Bekijk de goedkoopste Sodastream aanbieding van 2024 als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

Waar te koop

Je koopt een Sodastream bij verschillende winkels en natuurlijk online. Je kunt bijvoorbeeld een Sodastream kopen bij de Blokker of MediaMarkt, maar ook bij Bol.com of Coolblue. Ook andere elektronicazaken, huishoudelijke zaken of keukenapparatuurwinkels verkopen de Sodastream. Daarnaast hebben ze ook nog een eigen webshop waar je terecht kunt voor de Sodastream. De meeste winkels verkopen daarnaast ook de cilinders en siropen. Bij aankoop van een Sodastream krijg je sowieso een koolzuurcilinder. Dit cilinder is goed voor het maken van 60 liter aan drankjes.

Drie modellen van de Sodastream

Er zijn drie modellen van de Sodastream. De Spirit is het meest bekende model en is er in allerlei kleurenvariaties. Een variatie op dat model is de Spirit One Touch, die nog gemakkelijker bediend kan worden. Deze is er alleen in wit of zwart. Daarnaast zijn er twee modellen met minder keuze in kleur. De Sodastream Cool is bijvoorbeeld alleen in wit te krijgen. Daarnaast is er de Sodastream Crystal, die is er in wit of in zwart. De Crystal is het enige model waarbij de fles, waar je je drank in maakt, helemaal in het apparaat verdwijnt. De andere modellen houden de fles zichtbaar.

De prijs

De prijs is afhankelijk van wat je precies bij de Sodastream koopt. Meestal zijn er vooral combideals te vinden, waarbij je bijvoorbeeld een extra koolzuurcilinder of extra fles krijgt bijvoorbeeld. Soms zitten er zelfs meerdere cilinders of flessen bij een deal, of krijg je daarnaast ook nog een selectie aan siropen en fruitwatersmaken. Vaak betaal je toch het meest voor de Sodastream Crystal en het minst voor de Sodastream Spirit. Hoewel deze laatste ook kan verschillen in prijs per kleur.

Het systeem van de koolzuurcilinders

Het is wel handig om te weten dat de koolzuurcilinders van Sodastream in twee opties komen: koop of huur. Wanneer je een koolzuurcilinder koopt, betaal je in principe meer. Er zit een soort statiegeld op de cilinder dat je terugkrijgt wanneer je hem inlevert bij een inleverpunt. Je betaalt voor een huurcilinder minder, omdat je hierbij niet het statiegeld betaalt. Je ruilt je lege cilinder in voor een nieuwe. Je moet er dan wel voor zorgen dat binnen twee weken je lege cilinder is opgestuurd.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Sodastream

Is een SodaStream echt kostenbesparend?

Ja, op de lange termijn bespaar je geld en verminder je plastic afval.

Kan ik elke soort fles gebruiken?

Nee, gebruik alleen de speciaal ontworpen flessen voor veiligheid en beste resultaten.

Hoe vaak moet ik de CO2-cilinder vervangen?

Afhankelijk van gebruik, maar gemiddeld na 60 liter bruiswater.

Kan ik mijn eigen smaken toevoegen?

Ja, er zijn diverse smaakstoffen beschikbaar, of gebruik natuurlijke ingrediënten.

Is het apparaat makkelijk schoon te maken?

Ja, de flessen zijn vaatwasmachinebestendig en het apparaat zelf heeft weinig onderhoud nodig.

Top 5 Beste kopen
Logo