Projectiescherm
Bijgewerkt: Juni 2024

Projectiescherm

Projectiescherm

Een projectiescherm is een scherm waar beelden op geprojecteerd worden. Die beelden worden geprojecteerd vanaf een beamer. Daarom is het belangrijk dat je projectiescherm en beamer vergelijkbare beeldverhoudingen hebben, zodat het beeld dat je ziet klopt en past op de grootte van je projectiescherm. De meest standaard beeldverhoudingen zijn 4:3, 16:9 en 16:10. De verhouding 4:3 is vierkant, zoals vroeger alle televisiebeelden waren. Dit is ook geschikt voor presentaties en dus een prima keuze voor een projectiescherm op kantoor. De verhouding 16:9 is de standaard van dit moment en de 16:10 is zeer geschikt voor films en series. 

 

Waar te koop en prijzen

Er zijn tegenwoordig allerlei projectieschermen te vinden. Je kunt ze vinden bij Coolblue, Bol.com of bij speciaalzaken. Ook op Marktplaats kun je terecht voor een projectiescherm, maar dan tweedehands. De prijzen kunnen ver uiteen liggen. Zo heb je al een soort projectiescherm waarmee je het beeld van je telefoon kunt vergroten voor een paar tientjes. Aan de andere kant heb je ook projectieschermen die zo groot als een muur zijn, waar de prijzen beginnen vanaf zo’n € 1000 en oplopen tot bijna het driedubbele daarvan. Meestal zal de prijs ergens tussen de honderd en vijfhonderd euro liggen. 

 

Verschillen in prijzen

De precieze prijs hangt natuurlijk af van allerlei factoren. Bijvoorbeeld de grote en het soort projectiescherm, maar ook de verhoudingen. De goedkoopste projectieschermen doen eigenlijk vooral dienst als een soort vergrootglas. Je plaatst je telefoon en op een iets groter scherm, worden de beelden van je telefoon weergegeven. Een duur projectiescherm is vaak erg groot en moet je aan je muur bevestigen. Je kunt deze dan bedienen met een afstandsbediening. Daarmee bepaal je wanneer het projectiescherm omlaag komt of juist niet. 

 

Mobiel of elektrisch

Een projectiescherm met afstandsbediening is een elektrisch projectiescherm. Sommige zijn zelfs zo gemaakt dat het scherm naar beneden komt als je de beamer aanzet. Mobiele projectieschermen hoef je dan weer niet te bevestigen. Ze zijn mobiel omdat je ze mee kunt nemen. Een mobiel projectiescherm is dus compact en kan op meerdere plekken worden opgehangen. Ideaal voor op reis – of je nu overal een mini bioscoop wil kunnen maken of simpelweg je eigen scherm mee wil nemen voor je werkpitch. Daarnaast heb je nog schermen die je handmatig moet uitrollen of die volledig op de muur of het plafond worden vastgemaakt. 

 

De beste optie vinden

Je vindt je projectiescherm door te zoeken op alle verschillende afmetingen van het scherm of de diagonaal. De diagonaal is bijvoorbeeld hoe je kunt filteren op het formaat scherm van je televisie, smartphone, tablet of laptop. Elite Screens is een merk dat veel projectieschermen aanbiedt. Je kunt daarnaast nadenken over het gewicht en de montage van je projectiescherm. 

Beste Projectiescherm aanbiedingen van Juni 2024