Metaaldetector
Bijgewerkt: Maart 2023

Metaaldetector

Metaaldetector

Een metaaldetector is een apparaat waarmee je metalen voorwerpen kunt opsporen. Met name voorwerpen die niet direct in het zicht liggen, omdat ze zijn begraven of onder de grond zijn beland bijvoorbeeld. Een metaaldetector kan leuk zijn om mee te spelen voor kinderen, maar er zijn ook professionele uitvoeringen voor de echte metaaljagers. Je vindt met een metaaldetector bijvoorbeeld oude munten of bijzondere voorwerpen. Wie geluk heeft – en een goede metaaldetector – kan echt waardevolle dingen opsporen. 

 

Bij speciaalzaken en webshops te koop

Een metaaldetector kun je voornamelijk vinden bij gespecialiseerde zaken. Er zijn talloze websites met webshops waar je alles kunt vinden voor je metaaldetector. Zowel voor een professionele uitrusting als voor een metaaldetector die bedoeld is voor kinderen. Daarnaast kun je een metaaldetector ook vinden bij Marktplaats of op Bol.com. Het meest gedetailleerde aanbod zul je vinden bij speciaalzaken, of deze nu een fysieke winkel hebben of alleen een webshop. Vaak hebben webshops de mogelijkheid tot een breder aanbod dan een winkel kan hebben. 

 

Tweedehands en occasion

Op Marktplaats kun je natuurlijk een tweedehands metaaldetector vinden, maar de webshops die zich specialiseren in metaaldetectoren hebben ook doorgaans een pagina waar je terecht kunt voor occasions. Als je je twijfels hebt bij een Marktplaats verkoper, heb je misschien meer vertrouwen in de occasion metaaldetectoren van een speciaalzaak. Je kunt mooi geld besparen door te kiezen voor een tweedehands, want een professionele metaaldetector kan erg duur worden. 

 

Voor wie beginner is

Vanwege de prijzen wordt ook aangeraden om te beginnen met een metaaldetector die is bedoeld voor kinderen. Kinderen en starters worden vaak onder dezelfde noemer geschaard als het gaat om een metaaldetector. Deze meer basis uitvoeringen van de metaaldetector kun je al kopen vanaf zo’n 30 euro. Dit zijn simpele uitvoeringen waarbij je een melding voelt of kunt zien zodra het apparaat iets van metaal detecteert. Een echte starter metaaldetector is een stuk uitgebreider, maar is ook meteen drie keer zo duur. 

 

Professioneel, starter of basis

Voor een professionele metaaldetector kun je ook nog eens allerlei accessoires vinden. Bijvoorbeeld beschermhoezen voor displays, schotelbeschermers en zoekspoelen. Een starters metaaldetector kun je kopen voor prijzen vanaf zo’n honderd euro. Voor een professionele metaaldetector betaal je daarvan minimaal het zesvoudige. De prijzen kunnen tot in de duizenden euro’s oplopen. Vandaar dat er genoeg tweedehands wordt aangeboden. Je kunt natuurlijk met een echt basic metaaldetector beginnen, maar als je serieus overweegt om dit op te pakken, kun je beter beginnen met een starter metaaldetector. En als je daarop wil besparen, kies je voor een occasion. 

Beste Metaaldetector aanbiedingen van Maart 2023