Metaaldetector

Ontdek verborgen schatten met een metaaldetector! Vergelijk de top 5 modellen op basis van nauwkeurigheid, diepte en gebruiksgemak. Vind het perfecte model voor jouw plan!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
MacGyver Metaaldetector Target
MacGyver Metaaldetector Target
Voordelen
Best verkochte metaaldetector 2020. Met zoekspoel en ingebouwde pinpointer. 3 bedieningsstanden. In lengte verstelbaar. Waterdichte zoekschijf. Voor zowel jong als oud.
Nadelen
De batterijen van deze metaaldetector moeten regelmatig vervangen worden.
Up Down Go Metaaldetector
Up Down Go Metaaldetector
Voordelen
Detecteert elke metaalsoort. Eenvoudige bediening. Gevoeligheidsgraad zelf instellen. Inclusief headset en schep. Reageert op kleine en grote voorwerpen. Beschikbaar in verschillende kleuren.
Nadelen
De 2x (VARTA) 9 volt batterijen worden standaard niet meegeleverd.
Tip: Beste keuze
Velleman Metaaldetector CS130
Velleman Metaaldetector CS130
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Bevat armsteun. De VU-meter duidt het type metaal aan. Weegt slechts 1,5 kg. Instelbare gevoeligheid.
Nadelen
Deze beginners metaaldetector is minder geschikt voor de gevorderde gebruiker.
Treasurefind - Metaaldetector voor kinderen
Treasurefind - Metaaldetector voor kinderen
Voordelen
Zeer gemakkelijk in gebruik. Volledig waterafstotend. Werkt op batterijen. Met broek/riem houder. Met LED verlichting voor in het donker. 360 graden detectiehoek.
Nadelen
Deze metaaldetector is niet geschikt voor volwassenen.
Quest X5 metaaldetector
Quest X5 metaaldetector
Voordelen
Hoge kwaliteit metaaldetector. Weegt 0,95kg. 3 zoekstanden. 30 uur batterijduur en in 4 uur opgeladen. Zeer nauwkeurige meting. Zeer gebruiksvriendelijk. Supersnelle V6 herstelsnelheid.
Nadelen
De prijs van deze metaaldetector ligt iets hoger dan die van de gemiddelde metaaldetector.

Beste MetaaldetectorKoopgids: Welke Metaaldetector is de beste koop van juni 2024?

Een metaaldetector is een apparaat waarmee je metalen voorwerpen kunt opsporen. Met name voorwerpen die niet direct in het zicht liggen, omdat ze zijn begraven of onder de grond zijn beland bijvoorbeeld. Een metaaldetector kan leuk zijn om mee te spelen voor kinderen, maar er zijn ook professionele uitvoeringen voor de echte metaaljagers. Je vindt met een metaaldetector bijvoorbeeld oude munten of bijzondere voorwerpen. Wie geluk heeft – en een goede metaaldetector – kan echt waardevolle dingen opsporen.

Bij speciaalzaken en webshops te koop

Een metaaldetector kun je voornamelijk vinden bij gespecialiseerde zaken. Er zijn talloze websites met webshops waar je alles kunt vinden voor je metaaldetector. Zowel voor een professionele uitrusting als voor een metaaldetector die bedoeld is voor kinderen. Daarnaast kun je een metaaldetector ook vinden bij Marktplaats of op Bol.com. Het meest gedetailleerde aanbod zul je vinden bij speciaalzaken, of deze nu een fysieke winkel hebben of alleen een webshop. Vaak hebben webshops de mogelijkheid tot een breder aanbod dan een winkel kan hebben.

Tweedehands en occasion

Op Marktplaats kun je natuurlijk een tweedehands metaaldetector vinden, maar de webshops die zich specialiseren in metaaldetectoren hebben ook doorgaans een pagina waar je terecht kunt voor occasions. Als je je twijfels hebt bij een Marktplaats verkoper, heb je misschien meer vertrouwen in de occasion metaaldetectoren van een speciaalzaak. Je kunt mooi geld besparen door te kiezen voor een tweedehands, want een professionele metaaldetector kan erg duur worden.

Voor wie beginner is

Vanwege de prijzen wordt ook aangeraden om te beginnen met een metaaldetector die is bedoeld voor kinderen. Kinderen en starters worden vaak onder dezelfde noemer geschaard als het gaat om een metaaldetector. Deze meer basis uitvoeringen van de metaaldetector kun je al kopen vanaf zo’n 30 euro. Dit zijn simpele uitvoeringen waarbij je een melding voelt of kunt zien zodra het apparaat iets van metaal detecteert. Een echte starter metaaldetector is een stuk uitgebreider, maar is ook meteen drie keer zo duur.

Professioneel, starter of basis

Voor een professionele metaaldetector kun je ook nog eens allerlei accessoires vinden. Bijvoorbeeld beschermhoezen voor displays, schotelbeschermers en zoekspoelen. Een starters metaaldetector kun je kopen voor prijzen vanaf zo’n honderd euro. Voor een professionele metaaldetector betaal je daarvan minimaal het zesvoudige. De prijzen kunnen tot in de duizenden euro’s oplopen. Vandaar dat er genoeg tweedehands wordt aangeboden. Je kunt natuurlijk met een echt basic metaaldetector beginnen, maar als je serieus overweegt om dit op te pakken, kun je beter beginnen met een starter metaaldetector. En als je daarop wil besparen, kies je voor een occasion.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Metaaldetector

Hoe diep kan een metaaldetector zoeken?

Dat varieert per model, maar gangbare modellen kunnen tussen de 15-40 cm diep zoeken.

Is een metaaldetector moeilijk te gebruiken?

De meeste moderne metaaldetectoren zijn gebruiksvriendelijk en geschikt voor beginners.

Werkt het op alle soorten terrein?

Sommige modellen zijn beter geschikt voor bepaalde terreinen, zoals strand of bos.

Is een vergunning nodig om te zoeken?

Afhankelijk van de locatie kan een vergunning vereist zijn. Check altijd de lokale regels.

Kan ik ook goud vinden met een metaaldetector?

Ja, er zijn specifieke modellen ontworpen om goud te detecteren.

Top 5 Beste kopen
Logo