Seniorenbed
Bijgewerkt: Juli 2024

Seniorenbed

Seniorenbed

Ouder worden komt soms met lichamelijke ongemakken. Opstaan kost meer tijd en ook het in bed stappen kan lastiger worden. In zo’n geval biedt een seniorenbed uitkomst. Dit bed is aangepast op het gebruik door mensen met die moeite hebben om in en uit bed te gaan en kan zo extra ondersteuning bieden. Hoewel het een seniorenbed wordt genoemd, kan het comfort van een seniorenbed ook op andere leeftijden worden gebruikt. Het bed kan bovendien worden aangeschaft als je nog geen lichamelijke ongemakken ervaart en na verloop van tijd aangepast worden naar je wensen.

 

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een bed dat op zo’n manier in ingesteld dat het de beste ondersteuning biedt aan personen die moeite hebben met het in bed gaan en het uit bed komen. Kenmerken van seniorenbedden zijn dat ze hoger zijn dan normale bedden, de mogelijkheid hebben om zelf de hoogte in te stellen en dat de matras hoger ligt dan het frame. Doordat het seniorenbed hoger is, is in- en uit bed gaan makkelijker en is ook het opmaken van het bed een minder zware belasting voor het lichaam.

 

Seniorenbed varianten

Seniorenbedden zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk als eenpersoonsbed en als tweepersoonsbed. Bij beide varianten is de hoogte van de bodem in te stellen. De lattenbodem kan bestaan uit een vaste lattenbodem, een elektrische lattenbodem waarbij het hoofd- en voeteneind versteld kunnen worden of een hoog laag lattenbodem, waarbij de lattenbodem in zijn geheel omhoog en omlaag kan. In combinatie met het type matras kan de ideale hoogte van het seniorenbed worden bepaald die het in- en uitstappen zo comfortabel mogelijk maken.

 

Matras voor seniorenbed

Een seniorenbed bestaat uit de bedombouw, een lattenbodem en een matras. Niet alleen het bed en de lattenbodem zijn van belang, maar ook de matras kan heel bepalend zijn in ligcomfort en het gemak waarmee je in en uit bed stapt. Bij rugklachten is een matras die het lichaamsgewicht goed verspreid bijvoorbeeld een manier om de pijn te verlichten. Daarnaast kan een wat stevigere matras ervoor zorgen dat het uit bed komen makkelijker wordt dan bij een hele zachte matras. Wil je een seniorenbed kopen, laat je dan goed informeren over de mogelijkheden en de matras die het beste bij jouw wensen past.

 

Seniorenbed kopen

Voor het kopen van een seniorenbed kun je bij een beddenspeciaalzaak terecht of bij een medisch zorgpunt dat ook artikelen verkoopt. Het voordeel is dat je op beide plekken direct geadviseerd kan worden op basis van je wensen en je het bed ook uit kan proberen in de winkel. Online is het tegenwoordig ook mogelijk om een seniorenbed te kopen. Het voordeel is dat de prijzen vaak interessant zijn en je verschillende bedden op je gemak kunt vergelijken. 

Beste Seniorenbed aanbiedingen van Juli 2024