Seniorenbed

Bent u op zoek naar het beste seniorenbed? Ontdek hier onze top 5 seniorenbedden en vergelijk comfort, veiligheid en kwaliteit voor de perfecte nachtrust.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
bed Bienne Rondo
bed Bienne Rondo
Voordelen
bed met een hoge instap voor eenvoudig in en uit bed stappen. Geeft een minimale belasting op het lichaam. Moderne vormgeving. Verkrijgbaar in eenpersoonsbed en tweepersoonsbed. Kan worden gebruikt in combinatie met een elektrisch verstelbare bedbodem.
Nadelen
het bed wordt exclusief bodem en matras geleverd.
bed Bienne Tradi
bed Bienne Tradi
Voordelen
bed met hoge instap in klassiek design. Door de instaphoogte van 48 cm wordt het lichaam minimaal belast. Het bed is als eenpersoonsbed en tweepersoonsbed verkrijgbaar. Ook te gebruiken met een elektrisch verstelbare bedbodem. Kan worden geleverd in de kleuren alpine wit of truffel eiken bruin.
Nadelen
de bedbodem en het matras worden niet meegeleverd.
Tip: Beste keuze
bed Chateau
bed Chateau
Voordelen
bed met hoge instap in landelijke stijl. Het bed kan in verschillende afmetingen worden geleverd in eenpersoonsbed en tweepersoonsbed. Het bed is te gebruiken in combinatie met een elektrisch verstelbare bedbodem. Er zijn tevens bijpassende nachtkastjes verkrijgbaar. Twee jaar garantie en gratis montage.
Nadelen
dit bed wordt zonder bedbodem en matras geleverd.
bed Asti
bed Asti
Voordelen
ledikant in modern en strak ontwerp met hoge instap van 45 cm. Kan gecombineerd worden met andere slaapkamermeubels in dezelfde stijl. Bed van goede kwaliteit tegen een interessante prijs. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en in meerdere lengtes.
Nadelen
dit bed is enkel als eenpersoonsbed verkrijgbaar.
bed Bienne Tradi uitrijdbaar
bed Bienne Tradi uitrijdbaar
Voordelen
praktisch bed met verhoogde instap. Het bed kan in tweeën worden gedeeld en met behulp van de wieltjes worden verreden, zodat het opmaken van het bed eenvoudiger wordt en het stofzuigen onder en tussen de bedden makkelijker gaat. Van dezelfde serie zijn ook nachtkastjes en een kast leverbaar.
Nadelen
dit bed is enkel als tweepersoonsbed verkrijgbaar.

Beste SeniorenbedKoopgids: Welke Seniorenbed is de beste koop van maart 2024?

Ouder worden komt soms met lichamelijke ongemakken. Opstaan kost meer tijd en ook het in bed stappen kan lastiger worden. In zo’n geval biedt een seniorenbed uitkomst. Dit bed is aangepast op het gebruik door mensen met die moeite hebben om in en uit bed te gaan en kan zo extra ondersteuning bieden. Hoewel het een seniorenbed wordt genoemd, kan het comfort van een seniorenbed ook op andere leeftijden worden gebruikt. Het bed kan bovendien worden aangeschaft als je nog geen lichamelijke ongemakken ervaart en na verloop van tijd aangepast worden naar je wensen.

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een bed dat op zo’n manier in ingesteld dat het de beste ondersteuning biedt aan personen die moeite hebben met het in bed gaan en het uit bed komen. Kenmerken van seniorenbedden zijn dat ze hoger zijn dan normale bedden, de mogelijkheid hebben om zelf de hoogte in te stellen en dat de matras hoger ligt dan het frame. Doordat het seniorenbed hoger is, is in- en uit bed gaan makkelijker en is ook het opmaken van het bed een minder zware belasting voor het lichaam.

Seniorenbed varianten

Seniorenbedden zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk als eenpersoonsbed en als tweepersoonsbed. Bij beide varianten is de hoogte van de bodem in te stellen. De lattenbodem kan bestaan uit een vaste lattenbodem, een elektrische lattenbodem waarbij het hoofd- en voeteneind versteld kunnen worden of een hoog laag lattenbodem, waarbij de lattenbodem in zijn geheel omhoog en omlaag kan. In combinatie met het type matras kan de ideale hoogte van het seniorenbed worden bepaald die het in- en uitstappen zo comfortabel mogelijk maken.

Matras voor seniorenbed

Een seniorenbed bestaat uit de bedombouw, een lattenbodem en een matras. Niet alleen het bed en de lattenbodem zijn van belang, maar ook de matras kan heel bepalend zijn in ligcomfort en het gemak waarmee je in en uit bed stapt. Bij rugklachten is een matras die het lichaamsgewicht goed verspreid bijvoorbeeld een manier om de pijn te verlichten. Daarnaast kan een wat stevigere matras ervoor zorgen dat het uit bed komen makkelijker wordt dan bij een hele zachte matras. Wil je een seniorenbed kopen, laat je dan goed informeren over de mogelijkheden en de matras die het beste bij jouw wensen past.

Seniorenbed kopen

Voor het kopen van een seniorenbed kun je bij een beddenspeciaalzaak terecht of bij een medisch zorgpunt dat ook artikelen verkoopt. Het voordeel is dat je op beide plekken direct geadviseerd kan worden op basis van je wensen en je het bed ook uit kan proberen in de winkel. Online is het tegenwoordig ook mogelijk om een seniorenbed te kopen. Het voordeel is dat de prijzen vaak interessant zijn en je verschillende bedden op je gemak kunt vergelijken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Seniorenbed

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een speciaal ontworpen bed dat rekening houdt met de behoeften en fysieke beperkingen van oudere mensen. Het heeft vaak een hogere instap, stevige zijsteunen en ergonomische functies om comfort en veiligheid te bieden.

Waarom zou ik een seniorenbed moeten overwegen?

Een seniorenbed kan verschillende voordelen bieden voor ouderen. Het hogere instapniveau maakt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen, vooral voor mensen met mobiliteitsproblemen. De zijsteunen zorgen voor extra stabiliteit tijdens het liggen en opstaan, en de ergonomische functies bevorderen een goede lichaamshouding en comfortabele slaap.

Zijn seniorenbedden alleen geschikt voor mensen met fysieke beperkingen?

Hoewel seniorenbedden speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van ouderen, kunnen ze ook nuttig zijn voor mensen zonder specifieke fysieke beperkingen. De extra veiligheidsen comfortfuncties kunnen helpen om een goede nachtrust te bevorderen, ongeacht de leeftijd.

Zijn seniorenbedden verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen?

Ja, seniorenbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Ze kunnen variëren van eenpersoonstot tweepersoonsbedden en worden geleverd in verschillende materialen en kleuren om bij elke slaapkamerinrichting te passen.

Zijn seniorenbedden duurder dan gewone bedden?

Seniorenbedden kunnen over het algemeen duurder zijn dan gewone bedden vanwege de extra functies en het speciale ontwerp. De prijs kan variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de specifieke kenmerken van het bed. Het is echter belangrijk om te onthouden dat investeren in een comfortabel en veilig bed op lange termijn de moeite waard kan zijn voor ouderen.

Top 5 Beste kopen
Logo