Ringlamp

Op zoek naar de perfecte verlichting voor je video's, foto's of make-up? We vergelijken de top 5 beste ringlampen om je te helpen de juiste keuze te maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Falcon Eyes Ringlamp FLC-65 65W + TMB-19Z
Falcon Eyes Ringlamp FLC-65 65W + TMB-19Z
Voordelen
Ringontwerp om onnatuurlijke schaduwen te voorkomen. Makkelijk om op te zetten. Kantelbaar. Makkelijk te verplaatsen.
Nadelen
Kleurtemperatuur van de lamp is niet in te stellen. Statief wordt niet meegeleverd.
Dörr SLR-16 BiColor Selfie Ring Light
Dörr SLR-16 BiColor Selfie Ring Light
Voordelen
Door de tafelklem zet je de ringlamp gemakkelijk in de juiste positie. Egaal licht. Geschikt voor zelf portretten. Mooi design. Regelbare verlichting.
Nadelen
Deze ringlamp werkt niet op batterijen.
Tip: Beste keuze
a sunny day LED Ringlamp met statief
a sunny day LED Ringlamp met statief
Voordelen
Afstandsbediening voor kleur en helderheid in stellen. Flexibel statief. 360 graden kantelbaar. Beschikt over 3 licht kleuren. Telefoonhouder.
Nadelen
Deze ringlamp heeft geen handleiding voor het in elkaar zetten.
BRYGHT 10 Inch LED Licht - Smartphone Statief
BRYGHT 10 Inch LED Licht - Smartphone Statief
Voordelen
Makkelijk in elkaar te zetten. Eenvoudig in gebruik. Antislipvoetjes. De verlichting kun je dimmen. Bluetooth afstandsbediening. Beschikbaar in diverse diameters. Kan 360 graden worden gedraaid. Universele smartphonehouder.
Nadelen
De kabel van deze ringlamp met de stekker had iets langer mogen zijn.
Magnify 10 ringlamp op statief
Magnify 10 ringlamp op statief
Voordelen
10 helderheidniveau ’s. Makkelijk in gebruik. Duidelijke handleiding. Extra lange levensduur op de dimbare verlichting. Extra coating zodat je telefoon niet kan beschadigen.
Nadelen
Deze ringlamp kan je niet opladen via USB.

Beste ringlampKoopgids: Welke ringlamp is de beste koop van mei 2024?

Een ringlamp is een speciaal soort lamp die met verschillende doeleinden ingezet kan worden. Algemeen bekeken zorgt een ringlamp voor gelijkmatige verlichting van je onderwerp in een video of foto. Visagisten en beautyvloggers kunnen hiervan profiteren doordat hun aangebrachte make-up zo goed zichtbaar en mooi verlicht is. Voor portretfotografie is een ringlamp ideaal, omdat de gelijke verdeling van het licht voor meer scherptediepte zorgt. Dit komt doordat er meer licht op je onderwerp valt en je diafragma dus kleiner ingesteld kan worden. Ook productfotografie kan dus profiteren van een ringlamp. Evenals andere vloggers die hun gezicht voornamelijk laten zien.

Ringlamp met statief

Natuurlijk zal een vlogger niet dezelfde ringlamp nodig hebben als een fotograaf. De ringlamp moet passen bij je andere apparatuur en het doel van je video of foto. Voor productfotografie, portretfotografie en visagie is het bijvoorbeeld heel handig om een ringlamp met statief te hebben. Zo kun je de ringlamp op een specifieke positie vastzetten met een bepaalde hoogte en hoek. Het licht blijft dan gelijkmatig vallen op het hoofd van de persoon die opgemaakt of gefotografeerd wordt, of op het product of object dat op de foto moet komen.

Ringlamp voor vlog

Een beautyvlogger zou ook baat kunnen hebben bij een ringlamp met statief, maar voor vlogs waarbij veel bewogen wordt, is dit minder effectief. Dan kun je beter kijken naar een ringlamp die bevestigd kan worden aan je camera of smartphone bijvoorbeeld. Zo zorgt de ringlamp ervoor dat wat zich voor de lens van de camera bevindt continu gelijkmatig en goed belicht wordt. Er zijn ook ringlampen met een statief die ook een houder hebben voor een smartphone in de ring.

Kleur van het licht en diameter van lamp

Waar je daarnaast op moet letten bij de aanschaf van een ringlamp, ongeacht welke variant je zoekt, is de kleur van het licht. Kleur van licht wordt aangeduid met een K en een cijfer. Hoe hoger dit cijfer, hoe feller en witter de kleur van het licht is. Dit betekent ook dat hoe hoger het cijfer, hoe kouder de beelden zullen zijn. Sommige ringlampen kunnen ingesteld worden op verschillende kleuren licht. De diameter van de ringlamp is daarnaast ook van belang. Deze moet passen bij het formaat van het object dat je wil verlichten.

Waar te koop

Je koopt een ringlamp gemakkelijk online, maar als je gericht advies wil, kun je beter langs een speciaalzaak. Fotowinkels zullen zeker de kennis hebben om jou te helpen de beste keuze te maken voor jouw ringlamp. Daarnaast kun je ook bij Coolblue of MediaMarkt een ringlamp vinden. Online zijn er genoeg webshops met een ruim aanbod aan ringlampen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een ringlamp

Wat is een ringlamp?

Een ringlamp is een cirkelvormige lichtbron die zorgt voor gelijkmatige verlichting, meestal gebruikt in fotografie, video-opnames en make-up.

Waar wordt een ringlamp voor gebruikt?

Ze worden vaak gebruikt voor portretfotografie, vloggen, streaming, en make-up applicatie om schaduwen te minimaliseren en de ogen te accentueren.

Zijn ringlampen duur?

Prijzen variëren, maar er zijn budgetvriendelijke opties beschikbaar naast professionelere, duurdere modellen.

Is een ringlamp moeilijk op te zetten?

Nee, de meeste ringlampen zijn gebruiksvriendelijk en vereisen minimale montage.

Kun je de helderheid van een ringlamp aanpassen?

Ja, de meeste moderne ringlampen bieden de mogelijkheid om de helderheid en vaak ook de kleurtemperatuur aan te passen.

Top 5 Beste kopen
Logo