Ringlamp
Bijgewerkt: Juni 2023

Ringlamp

Ringlamp

Een ringlamp is een speciaal soort lamp die met verschillende doeleinden ingezet kan worden. Algemeen bekeken zorgt een ringlamp voor gelijkmatige verlichting van je onderwerp in een video of foto. Visagisten en beautyvloggers kunnen hiervan profiteren doordat hun aangebrachte make-up zo goed zichtbaar en mooi verlicht is. Voor portretfotografie is een ringlamp ideaal, omdat de gelijke verdeling van het licht voor meer scherptediepte zorgt. Dit komt doordat er meer licht op je onderwerp valt en je diafragma dus kleiner ingesteld kan worden. Ook productfotografie kan dus profiteren van een ringlamp. Evenals andere vloggers die hun gezicht voornamelijk laten zien. 

 

Ringlamp met statief
Natuurlijk zal een vlogger niet dezelfde ringlamp nodig hebben als een fotograaf. De ringlamp moet passen bij je andere apparatuur en het doel van je video of foto. Voor productfotografie, portretfotografie en visagie is het bijvoorbeeld heel handig om een ringlamp met statief te hebben. Zo kun je de ringlamp op een specifieke positie vastzetten met een bepaalde hoogte en hoek. Het licht blijft dan gelijkmatig vallen op het hoofd van de persoon die opgemaakt of gefotografeerd wordt, of op het product of object dat op de foto moet komen.

 

Ringlamp voor vlog
Een beautyvlogger zou ook baat kunnen hebben bij een ringlamp met statief, maar voor vlogs waarbij veel bewogen wordt, is dit minder effectief. Dan kun je beter kijken naar een ringlamp die bevestigd kan worden aan je camera of smartphone bijvoorbeeld. Zo zorgt de ringlamp ervoor dat wat zich voor de lens van de camera bevindt continu gelijkmatig en goed belicht wordt. Er zijn ook ringlampen met een statief die ook een houder hebben voor een smartphone in de ring. 

 

Kleur van het licht en diameter van lamp
Waar je daarnaast op moet letten bij de aanschaf van een ringlamp, ongeacht welke variant je zoekt, is de kleur van het licht. Kleur van licht wordt aangeduid met een K en een cijfer. Hoe hoger dit cijfer, hoe feller en witter de kleur van het licht is. Dit betekent ook dat hoe hoger het cijfer, hoe kouder de beelden zullen zijn. Sommige ringlampen kunnen ingesteld worden op verschillende kleuren licht. De diameter van de ringlamp is daarnaast ook van belang. Deze moet passen bij het formaat van het object dat je wil verlichten. 

 

Waar te koop
Je koopt een ringlamp gemakkelijk online, maar als je gericht advies wil, kun je beter langs een speciaalzaak. Fotowinkels zullen zeker de kennis hebben om jou te helpen de beste keuze te maken voor jouw ringlamp. Daarnaast kun je ook bij Coolblue of MediaMarkt een ringlamp vinden. Online zijn er genoeg webshops met een ruim aanbod aan ringlampen. 

Beste Ringlamp aanbiedingen van Juni 2023