Boekhoudprogramma ZZP

Als ZZP'er is een betrouwbaar boekhoudprogramma essentieel voor het beheren van je financiën. We hebben de top 5 beste boekhoudprogramma's voor ZZP'ers op een rij gezet.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Exact Online
Exact Online
Bekijk Prijs »

Exact Online

Voordelen
Meest gebruikte boekhoudsoftware van Nederland. Automatisch te koppelen aan de bank. Snelle elektronische facturatie. Online samenwerking. Exact werkt overal en op ieder toestel. Software is makkelijk uit te breiden. Boekhouder of accountant kan meekijken.
Nadelen
De prijs van dit boekhoudprogramma ligt iets hoger dan van een gemiddeld boekhoudprogramma.
Waar te koop?
E-boekhouden
E-boekhouden
Bekijk Prijs »

e-Boekhouden

Voordelen
Gemakkelijk in gebruik. Duidelijke en snelle service via de helpdesk. Erkend door de belastingdienst. Geheel gratis voor startende ondernemers. Maandelijks opzegbaar. Gegevens worden in cloud opgeslagen. Toevoegen van meerdere gebruikers is gratis.
Nadelen
De video's over de uitleg van E-boekhouden zijn soms wat langdradig.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Reeleezee
Reeleezee
Voordelen
Eenvoudig boekhoudprogramma voor kleine ondernemers. Te koppelen met boekhouder of accountant. Onderdeel van Exact en partner van de Belastingdienst. Data beveiligd in de cloud en automatische back-ups. Veel positieve beoordelingen van andere ondernemers.
Nadelen
Sommige functies zijn alleen met een duurder abonnement te gebruiken.
Waar te koop?
Ficsus.nl
Ficsus.nl
Voordelen
Laag geprijsd. Ruim bereikbare klantenservice. Starten zonder enige kennis. Gemakkelijke app voor het invoeren van bonnen. Aangesloten bij de belastingdienst. Compleet online boekhoudprogramma. Ook urenregistratie en rittenregistratie. Automatische bankkoppeling.
Nadelen
Dit boekhoudprogramma is alleen geschikt voor ZZP en eenmanszaken, niet voor bedrijven met personeel.
Waar te koop?

Beste Boekhoudprogramma ZZPKoopgids: Welk Boekhoudprogramma ZZP is de beste optie in april 2024?

Misschien ben je al langer ondernemer en weet je dat boekhouden een vervelende klus is. Of je begint net als ondernemer en je wil zelf je boekhouding doen. Om je hierbij te helpen, kies je voor een boekhoudprogramma ZZP. Met een boekhoudprogramma ZZP zorg je dat je zelf de controle houdt over je boekhouding en je financiën. Zo hoef je dit niet uit te besteden en heb je bovendien zelf het overzicht. Omdat je als ondernemer hier liever niet al je tijd in wil steken, neem je een boekhoudprogramma ZZP om dit je gemakkelijker te maken.

Gratis boekhoudprogramma ZZP

Een boekhoudprogramma ZZP is namelijk juist gericht op zelfstandigen die hun eigen boekhouding bij willen houden. Het geeft je meer vrijheid en meer controle over je geldstromen tegelijkertijd. Er zijn een heleboel verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar. Een aantal hiervan kun je gratis uitproberen. Wil je helemaal niet betalen voor je boekhoudprogramma ZZP, dan kun je kiezen voor sjablonen in Word en Excel. Die helpen je met je overzicht, maar bieden geen andere functies. Je vindt de sjablonen in de Office programma’s of online. Andere programma’s kun je gratis uitproberen, zodat je weet waar je uiteindelijk voor betaalt.

Bonnetjes scannen en app gebruiken

Een boekhoudprogramma ZZP kan handige functionaliteiten hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld programma’s met een app, zodat je ook vanaf je smartphone of tablet je boekhouding bij kan houden. De meeste programma’s hebben ook een app. De optie ‘scan en herken’ maakt je boekhouding een stuk gemakkelijker: je kunt met deze optie je bonnetjes scannen, waarna deze direct ingevoerd worden. Je hoeft dus niet meer zelf dingen over te typen en in te vullen. E-boekhouden, Fiscus, Afas, Exact, Informer en Silvasoftware bieden allemaal deze mogelijkheid en hebben ook een app. De eerste twee kun je gratis uitproberen.

Verschillende valuta en inkoopfacturen

Wie werkt met internationale contacten kan er baat bij hebben dat hij of zij in zijn of haar boekhoudprogramma ZZP kan werken met verschillende valuta. Dat kan bij het boekhoudprogramma ZZP van Afas, Exact, Informer en Rompslomp. Een groot deel van de programma’s biedt de mogelijkheid om btw aangifte in te dienen. Met e-boekhouden, Fiscus of Silvasoft kun je inkoopfacturen direct naar de bank sturen, zodat je niet meer zelf iedere factuur hoeft af te handelen.

Kosten boekhoudprogramma’s

Meestal betaal je een bepaald bedrag per maand voor een boekhoudprogramma ZZP. E-boekhouden is van de genoemde programma’s het goedkoopst met € 7,95 per maand en is bovendien de eerste 15 maanden gratis. Voor het boekhoudprogramma ZZP van Exact betaal je maandelijks het meest met € 39. Rompslomp en Fiscus zijn daarna het duurst, maar met € 15 per maand een stuk goedkoper. Zowel Informer als Silvasoft kosten zo’n € 10 per maand.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Boekhoudprogramma voor ZZP’ers

Is een boekhoudprogramma noodzakelijk voor ZZP’ers?

Hoewel het niet strikt verplicht is, maakt een goed boekhoudprogramma je administratie eenvoudiger en bespaart het je tijd.

Kan ik ook met weinig boekhoudkennis een programma gebruiken?

Ja, veel boekhoudprogramma’s zijn ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor beginners.

Zijn er gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar?

Er zijn gratis versies, maar deze hebben vaak beperkte functies. Voor meer functionaliteit is een betaald programma meestal nodig.

Is mijn data veilig in een online boekhoudprogramma?

De meeste betrouwbare boekhoudprogramma’s maken gebruik van sterke encryptie en beveiligingsprotocollen om je data te beschermen.

Kan ik mijn belastingaangifte doen met een boekhoudprogramma?

Veel boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid om direct vanuit het programma je belastingaangifte te doen, of om relevante rapporten te genereren die je kunt gebruiken.

Top 5 Beste kopen
Logo