Boekhoudprogramma ZZP
Bijgewerkt: Juni 2023

Boekhoudprogramma ZZP

Boekhoudprogramma ZZP

Misschien ben je al langer ondernemer en weet je dat boekhouden een vervelende klus is. Of je begint net als ondernemer en je wil zelf je boekhouding doen. Om je hierbij te helpen, kies je voor een boekhoudprogramma ZZP. Met een boekhoudprogramma ZZP zorg je dat je zelf de controle houdt over je boekhouding en je financiën. Zo hoef je dit niet uit te besteden en heb je bovendien zelf het overzicht. Omdat je als ondernemer hier liever niet al je tijd in wil steken, neem je een boekhoudprogramma ZZP om dit je gemakkelijker te maken. 

 

Gratis boekhoudprogramma ZZP
Een boekhoudprogramma ZZP is namelijk juist gericht op zelfstandigen die hun eigen boekhouding bij willen houden. Het geeft je meer vrijheid en meer controle over je geldstromen tegelijkertijd. Er zijn een heleboel verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar. Een aantal hiervan kun je gratis uitproberen. Wil je helemaal niet betalen voor je boekhoudprogramma ZZP, dan kun je kiezen voor sjablonen in Word en Excel. Die helpen je met je overzicht, maar bieden geen andere functies. Je vindt de sjablonen in de Office programma’s of online. Andere programma’s kun je gratis uitproberen, zodat je weet waar je uiteindelijk voor betaalt. 

 

Bonnetjes scannen en app gebruiken
Een boekhoudprogramma ZZP kan handige functionaliteiten hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld programma’s met een app, zodat je ook vanaf je smartphone of tablet je boekhouding bij kan houden. De meeste programma’s hebben ook een app. De optie ‘scan en herken’ maakt je boekhouding een stuk gemakkelijker: je kunt met deze optie je bonnetjes scannen, waarna deze direct ingevoerd worden. Je hoeft dus niet meer zelf dingen over te typen en in te vullen. E-boekhouden, Fiscus, Afas, Exact, Informer en Silvasoftware bieden allemaal deze mogelijkheid en hebben ook een app. De eerste twee kun je gratis uitproberen. 

 

Verschillende valuta en inkoopfacturen
Wie werkt met internationale contacten kan er baat bij hebben dat hij of zij in zijn of haar boekhoudprogramma ZZP kan werken met verschillende valuta. Dat kan bij het boekhoudprogramma ZZP van Afas, Exact, Informer en Rompslomp. Een groot deel van de programma’s biedt de mogelijkheid om btw aangifte in te dienen. Met e-boekhouden, Fiscus of Silvasoft kun je inkoopfacturen direct naar de bank sturen, zodat je niet meer zelf iedere factuur hoeft af te handelen. 

 

Kosten boekhoudprogramma’s
Meestal betaal je een bepaald bedrag per maand voor een boekhoudprogramma ZZP. E-boekhouden is van de genoemde programma’s het goedkoopst met € 7,95 per maand en is bovendien de eerste 15 maanden gratis. Voor het boekhoudprogramma ZZP van Exact betaal je maandelijks het meest met € 39. Rompslomp en Fiscus zijn daarna het duurst, maar met € 15 per maand een stuk goedkoper. Zowel Informer als Silvasoft kosten zo’n € 10 per maand. 

Beste Boekhoudprogramma ZZP aanbiedingen van Juni 2023