Buggy

Op zoek naar de perfecte buggy? We hebben de top 5 beste buggy's geanalyseerd op comfort en gebruiksgemak om jou de ideale keuze te helpen maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Joolz Aer Buggy
Joolz Aer Buggy
Voordelen
Gemakkelijk in gebruik. Erg compact. De rugleuning is verstelbaar. Je krijgt er een regenhoes en een reistas bij. 5-puntsgordel voor optimale veiligheid.
Nadelen
De Joolz Aer buggy is i.c.m. de optionele Joolz wieg geschikt voor pasgeboren baby's. Zonder wieg is de buggy te gebruiken vanaf het moment dat het kindje zelfstandig kan zitten.
Babyzen Yoyo Buggy
Babyzen Yoyo Buggy
Voordelen
Met één hand te bedienen. Het zitje is verstelbaar. Heeft een handige mand om spullen mee te nemen. De achterwielen zijn voorzien van een remsysteem. Beschermhoes en draagtas krijg je erbij.
Nadelen
De prijs van deze buggy ligt iets hoger dan de prijs van een gemiddelde buggy.
Tip: Beste keuze
Bebies First 5 standen buggy
Bebies First 5 standen buggy
Voordelen
Ergonomische handgrepen. Rugleuning is in 5 standen verstelbaar. Ruime kap met kijkvenster. De buggy heeft zwenkwielen aan de voorzijde. Veiligheidsgordel.
Nadelen
Deze buggy is niet geschikt voor kinderen die meer dan 15kg wegen.
Maclaren Atom buggy
Maclaren Atom buggy
Voordelen
Geschikt voor kinderen vanaf de geboorte. Licht gewicht. Inclusief opbergzak en seat liner. Geschikt als handbagage vliegtuig. Duw beugel uit één geheel. Ook geschikt voor in het bos. Handige voetrem. Te bedienen met een hand.
Nadelen
Als je een zware boodschappentas aan deze buggy hangt kan de buggy omkieperen.
Quinny Zapp Flex Buggy
Quinny Zapp Flex Buggy
Voordelen
Grote zonnekap. Waterafstotend materiaal, waardoor de buggy makkelijk te reinigen is. Gemakkelijk in te klappen tot een klein pakketje. Goed wendbaar. Rugleuning beschikt over drie standen.
Nadelen
Vanaf 6 maanden achterwaarts te gebruiken, vanaf 1 jaar voorwaarts.

Beste BuggyKoopgids: Welke Buggy is de beste koop van februari 2024?

Een buggy of een kinderwagen is een wagen met vier wielen waarin je je kindje of baby mee kan nemen. Een buggy van nu is heel wat anders dan de buggy waar jij als kind in bent vervoerd. Met talloze innovaties en steeds meer mogelijkheden, is het soms moeilijk om te bepalen wat de juiste buggy is. Dat hangt namelijk niet alleen van jou en jouw kindje af, maar ook van waar je woont of waar je de buggy wil gebruiken. Zelfs hoe je jou, je kindje en je buggy wil vervoeren bepalen welke optie voor jou de beste keuze is.

In de stad of in de natuur

De eerste overweging waar je over na kunt denken is vrij simpel. Wil je wandelen in de bossen of andere niet geasfalteerde gebieden? Dan kun je beter grotere wielen hebben. Grotere wielen zorgen namelijk voor meer comfort en stabiliteit. Als je de buggy enkel in de stad gebruikt of op mooi afgewerkte wegen, dan kun je prima voor kleinere wielen kiezen. Misschien woon je in de stad, maar ga je wel graag wandelen tijdens je vakantie. Op vlakke wegen kunnen grote wielen dan ook geen kwaad, maar je kunt ook overwegen om een buggy voor thuis en een buggy voor op vakantie te nemen.

Met de fiets of met de auto

Of je alles met de fiets doet of voornamelijk met de auto gaat kan ook helpen om een keuze te maken. Er zijn namelijk ook buggy’s die speciaal gemaakt zijn om op de fiets mee te kunnen nemen. Je klapt deze gemakkelijk in en ze zijn licht van gewicht. Je wil natuurlijk niet een te zware buggy op je fiets mee moeten nemen. Wie voornamelijk de auto pakt, kan weer kijken naar een buggy met een baby autostoeltje adapter. Je zet dan het baby autostoeltje op het frame van de buggy. Voor de auto moet je daarbij wel opletten dat de buggy opgevouwen in de auto past.

Andere opties

Het formaat, gewicht en de wielen van de buggy zijn de eerste dingen waar je waarschijnlijk naar zal kijken. Daarnaast kan het handig zijn om een buggy met een verstelbare duwstang te nemen, bijvoorbeeld als je partner, moeder, vader, tante, oom, vriend of vriendin ook regelmatig de buggy en de baby meeneemt en jullie niet dezelfde lengte zijn. Andere details waar je over na kunt denken zijn een reistas voor de buggy, een zonne- en regenhoes, ruimte voor boodschappen en het draaggewicht van de buggy.

Waar te koop

Je koopt een buggy bij een baby- en kinderwinkel zoals BabyDump of Prénatal, maar ook via webshops als Bol.com of Wehkamp kun je een buggy vinden. Daarnaast zijn er andere webshops die zich richten op baby’s en kinderen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Buggy

Is een buggy geschikt voor pasgeboren baby’s?

Niet alle buggy’s zijn geschikt voor pasgeborenen. Controleer of de buggy een volledig vlakke ligpositie biedt.

Wat is het verschil tussen een kinderwagen en een buggy?

Een kinderwagen is meestal groter en steviger maar minder compact. Een buggy is lichter en makkelijker mee te nemen.

Zijn er buggy’s geschikt voor het sporten?

Ja, er zijn speciale joggingbuggy’s die steviger zijn en betere vering hebben.

Hoe belangrijk zijn de wielen van een buggy?

Zeer belangrijk; rubberen wielen bieden bijvoorbeeld meer comfort dan plastic wielen.

Kan ik een tweedehands buggy kopen?

Dat kan, maar controleer grondig op slijtage en veiligheidsfeatures voordat je tot aankoop overgaat.

Top 5 Beste kopen
Logo