Buggy
Bijgewerkt: Juni 2024

Buggy

Buggy

Een buggy of een kinderwagen is een wagen met vier wielen waarin je je kindje of baby mee kan nemen. Een buggy van nu is heel wat anders dan de buggy waar jij als kind in bent vervoerd. Met talloze innovaties en steeds meer mogelijkheden, is het soms moeilijk om te bepalen wat de juiste buggy is. Dat hangt namelijk niet alleen van jou en jouw kindje af, maar ook van waar je woont of waar je de buggy wil gebruiken. Zelfs hoe je jou, je kindje en je buggy wil vervoeren bepalen welke optie voor jou de beste keuze is. 

 

In de stad of in de natuur
De eerste overweging waar je over na kunt denken is vrij simpel. Wil je wandelen in de bossen of andere niet geasfalteerde gebieden? Dan kun je beter grotere wielen hebben. Grotere wielen zorgen namelijk voor meer comfort en stabiliteit. Als je de buggy enkel in de stad gebruikt of op mooi afgewerkte wegen, dan kun je prima voor kleinere wielen kiezen. Misschien woon je in de stad, maar ga je wel graag wandelen tijdens je vakantie. Op vlakke wegen kunnen grote wielen dan ook geen kwaad, maar je kunt ook overwegen om een buggy voor thuis en een buggy voor op vakantie te nemen. 

 

Met de fiets of met de auto
Of je alles met de fiets doet of voornamelijk met de auto gaat kan ook helpen om een keuze te maken. Er zijn namelijk ook buggy’s die speciaal gemaakt zijn om op de fiets mee te kunnen nemen. Je klapt deze gemakkelijk in en ze zijn licht van gewicht. Je wil natuurlijk niet een te zware buggy op je fiets mee moeten nemen. Wie voornamelijk de auto pakt, kan weer kijken naar een buggy met een baby autostoeltje adapter. Je zet dan het baby autostoeltje op het frame van de buggy. Voor de auto moet je daarbij wel opletten dat de buggy opgevouwen in de auto past. 

 

Andere opties
Het formaat, gewicht en de wielen van de buggy zijn de eerste dingen waar je waarschijnlijk naar zal kijken. Daarnaast kan het handig zijn om een buggy met een verstelbare duwstang te nemen, bijvoorbeeld als je partner, moeder, vader, tante, oom, vriend of vriendin ook regelmatig de buggy en de baby meeneemt en jullie niet dezelfde lengte zijn. Andere details waar je over na kunt denken zijn een reistas voor de buggy, een zonne- en regenhoes, ruimte voor boodschappen en het draaggewicht van de buggy. 

 

Waar te koop

Je koopt een buggy bij een baby- en kinderwinkel zoals BabyDump of Prénatal, maar ook via webshops als Bol.com of Wehkamp kun je een buggy vinden. Daarnaast zijn er andere webshops die zich richten op baby’s en kinderen. 

Beste Buggy aanbiedingen van Juni 2024