Blu-Ray Speler
Bijgewerkt: Juli 2024

Blu-Ray Speler

Blu-Ray Speler

Een blu ray speler is de opvolger van de dvd speler en heeft sindsdien ook heel wat verbeteringen ondergaan. Op een blu ray speler kun je nog wel gewoon je dvd’s bekijken en je kunt daarnaast ook cd’s afspelen via je blue ray speler. Het grote verschil is dat de kwaliteit van een blu ray speler ten opzichte van een dvd speler veel beter is. Je kunt met de blu ray speler video’s bekijken in full HD of ultra HD. Behalve blue rays, dvd’s en cd’s, kun je vaak ook streamen of bestanden via een usb afspelen. 

 

HDMI, USB en Wi-Fi
Dit hangt natuurlijk af van de poorten en opties van de blu ray speler. De meeste blu ray spelers hebben sowieso een HDMI ingang. Zo kun je de speler aansluiten op je laptop of televisie bijvoorbeeld. Ook heeft een groot deel van de spelers een USB ingang, zodat je direct video’s of muziek van je USB kan afspelen. Minder vaak hebben de blu ray spelers een Wi-Fi mogelijkheid, waarmee de speler verbinding kan maken met internet. Deze optie heb je nodig om te kunnen streamen.

 

Upscaling voor betere beeldkwaliteit
Misschien heb je dvd’s liggen die niet in 4K HD kwaliteit zijn. Dan kun je kiezen voor een blu ray speler met upscaling. Je hoeft dus geen blu rays te kopen van dezelfde films om hogere kwaliteit beelden te bekijken. Deze optie vind je voornamelijk bij de blu ray spelers van Sony en Panasonic, maar ook bij de LG BP250 en LG BP450. De LG BP250 is hierbij veruit de goedkoopste met zo’n 70 tot 80 euro. Van Sony en Panasonic kun je desondanks ook blu ray spelers met upscaling kopen voor minder dan 100 euro. 

 

Apps
Je kunt de Sony UBP -X700, Sony BDP-S3700 en Sony UBP-X800 M2 bedienen via een app. Je smartphone of tablet gebruik je dan als afstandsbediening. De UBP opties zijn meer dan € 200. De BDP-S3700 kost net boven de honderd euro en heeft daarnaast een smart tv optie. Dat wil zeggen dat de blu ray speler, net als een smart tv, apps kan installeren en gebruiken. Andere blu ray spelers met deze optie zijn de Sony BDP-S1700, Sony BDP-S6700, Panasonic DP-UB824EGK, Panasonic DP-UB424EGK en de LG BP450. De prijzen voor deze liggen meestal tussen de 100 en 150 euro, met een uitschieter van bijna € 500 voor de Panasonic DP-UB824EGK. 

 

Waar te koop
Je koopt een blu ray speler bij een elektronicazaak of via een webshop. Ook zaken die zich specialiseren in beeld en geluid zullen blu ray spelers aanbieden. 

Beste Blu Ray Speler aanbiedingen van Juli 2024