Blu-Ray Speler

Bekijk de reviews en ervaringen en kies de beste Blu Ray speler. Vergelijk de top 5 beste Blu Ray Speler 4K en voor muziek.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Sony BDP-S6700
Sony BDP-S6700
Voordelen
Ingebouwde smart tv, hiermee speel je apps af op de Blu-ray speler. Gemakkelijk streamen met je telefoon. Gemakkelijk te bedienen. Installatie gaat bijna vanzelf.
Nadelen
Enkele bestandsformaten kunnen niet worden afgespeeld op deze blu ray speler.
LG BP250
LG BP250
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Eenvoudig te bedienen. Speel muziek af via de usb ingang. Goed geluid. Scherpe kwaliteit van foto’s en video’s. Upscaling oude dvd's. Compact qua formaat. Gemakkelijke installatie.
Nadelen
Geen toegang tot apps en internet.
Tip: Beste keuze
Sony BDP-S1700
Sony BDP-S1700
Voordelen
Smartfunctie voor het streamen. Toegang tot diverse apps als je verbind met het internet. Gemakkelijke installatie. Bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.
Nadelen
Beelden die een lage resolutie hebben worden niet omgezet naar Ultra Hd.
Panasonic DP-UB424EGK
Panasonic DP-UB424EGK
Voordelen
Speelt 4K Blu-ray af. Geniet van hele scherpe beelden dankzij de HCX processor. Ingebouwde smart tv functie voor diverse apps. Gebruiksvriendelijk. Updates via het netwerk.
Nadelen
Er wordt geen HDMI kabel meegeleverd.
SONY BDP-S3700
SONY BDP-S3700
Voordelen
Streamen via de ingebouwde Miracast. Toegang tot apps en internet via het netwerk. Mooie smart tv functies. Gemakkelijk en snel instellen. Klein van formaat.
Nadelen
Je kan geen 4K Blu-ray afspelen. HDMI kabel wordt niet meegeleverd.

Beste Blu-Ray SpelerKoopgids: Welke Blu-Ray Speler is de beste koop van april 2024?

Een blu ray speler is de opvolger van de dvd speler en heeft sindsdien ook heel wat verbeteringen ondergaan. Op een blu ray speler kun je nog wel gewoon je dvd’s bekijken en je kunt daarnaast ook cd’s afspelen via je blue ray speler. Het grote verschil is dat de kwaliteit van een blu ray speler ten opzichte van een dvd speler veel beter is. Je kunt met de blu ray speler video’s bekijken in full HD of ultra HD. Behalve blue rays, dvd’s en cd’s, kun je vaak ook streamen of bestanden via een usb afspelen.

HDMI, USB en Wi-Fi

Dit hangt natuurlijk af van de poorten en opties van de blu ray speler. De meeste blu ray spelers hebben sowieso een HDMI ingang. Zo kun je de speler aansluiten op je laptop of televisie bijvoorbeeld. Ook heeft een groot deel van de spelers een USB ingang, zodat je direct video’s of muziek van je USB kan afspelen. Minder vaak hebben de blu ray spelers een Wi-Fi mogelijkheid, waarmee de speler verbinding kan maken met internet. Deze optie heb je nodig om te kunnen streamen.

Upscaling voor betere beeldkwaliteit

Misschien heb je dvd’s liggen die niet in 4K HD kwaliteit zijn. Dan kun je kiezen voor een blu ray speler met upscaling. Je hoeft dus geen blu rays te kopen van dezelfde films om hogere kwaliteit beelden te bekijken. Deze optie vind je voornamelijk bij de blu ray spelers van Sony en Panasonic, maar ook bij de LG BP250 en LG BP450. De LG BP250 is hierbij veruit de goedkoopste met zo’n 70 tot 80 euro. Van Sony en Panasonic kun je desondanks ook blu ray spelers met upscaling kopen voor minder dan 100 euro.

Apps

Je kunt de Sony UBP -X700, Sony BDP-S3700 en Sony UBP-X800 M2 bedienen via een app. Je smartphone of tablet gebruik je dan als afstandsbediening. De UBP opties zijn meer dan € 200. De BDP-S3700 kost net boven de honderd euro en heeft daarnaast een smart tv optie. Dat wil zeggen dat de blu ray speler, net als een smart tv, apps kan installeren en gebruiken. Andere blu ray spelers met deze optie zijn de Sony BDP-S1700, Sony BDP-S6700, Panasonic DP-UB824EGK, Panasonic DP-UB424EGK en de LG BP450. De prijzen voor deze liggen meestal tussen de 100 en 150 euro, met een uitschieter van bijna € 500 voor de Panasonic DP-UB824EGK.

Waar te koop

Je koopt een blu ray speler bij een elektronicazaak of via een webshop. Ook zaken die zich specialiseren in beeld en geluid zullen blu ray spelers aanbieden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Blu-Ray Speler

Heeft een Blu-ray speler ook de mogelijkheid om DVD’s af te spelen?

Ja, de meeste Blu-ray spelers zijn achterwaarts compatibel en kunnen dus ook DVD’s afspelen.

Ondersteunt elke Blu-ray speler 4K?

Nee, niet alle Blu-ray spelers ondersteunen 4K. Let op deze specificatie als 4K belangrijk voor je is.

Heb ik een speciale HDMI-kabel nodig?

Een standaard HDMI-kabel voldoet meestal, maar voor 4K en HDR is een High-Speed HDMI-kabel aanbevolen.

Kan ik online streamen met een Blu-ray speler?

Sommige modellen hebben smart-functionaliteiten waarmee je kunt streamen, maar dit is niet standaard.

Is een externe harde schijf aan te sluiten?

Dit verschilt per model. Check de specificaties om te zien of USB of andere externe opslagmogelijkheden worden ondersteund.

Top 5 Beste kopen
Logo