Budget Smartphone

Op zoek naar een betaalbare smartphone die niet inlevert op kwaliteit? Wij hebben de top 5 beste budget smartphones vergeleken op basis van o.a. prestaties, camera en batterijduur.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Samsung Galaxy A10
Samsung Galaxy A10
Voordelen
Het geheugen kun je uitbreiden met een geheugenkaartje tot 512 Gigabyte. Ruimte aanwezig voor een extra simkaart. Toestel is geschikt voor basis taken. 6.2 inch beeldscherm. Je kan gezichtsherkenning aanzetten.
Nadelen
De front camera van deze budget smartphone heeft een wat lagere resolutie.
Motorola Moto G9 Play
Motorola Moto G9 Play
Voordelen
Grote batterij om de dag door te komen zonder laden. Drievoudig camera systeem. Je kunt gebruik maken van de Google Assistent. Telefoon laad snel op door de turbolader. Er wordt een hoesje bijgeleverd.
Nadelen
De processor van deze budget smartphone is niet heel krachtig.
Tip: Beste keuze
Nokia 5.3
Nokia 5.3
Voordelen
De Nokia heeft een vierdubbele camerasetup. Eén maal per dag is voldoende door de goede accu. Weinig vooraf geïnstalleerde apps. Het toestel heeft een groot scherm. In diverse kleuren leverbaar.
Nadelen
De schermresolutie is een beetje aan de lage kant. Geen handleiding in de doos.
Xiaomi Redmi 9
Xiaomi Redmi 9
Voordelen
Films kijken op dit toestel is een genot door het grote beeldscherm. Grote sterke batterij. Een zeer krachtige processor. De Xiaomi bevat 4 camera’s aan de achterzijde. Optie voor een tweede simkaart.
Nadelen
Standaard beschikt het toestel over 32 gigabyte geheugen dit is wel uit te breiden. Hele zware games zijn ongeschikt.
Huawei P Smart
Huawei P Smart
Voordelen
Mooi groot vullend scherm. Fraai design. Vlotte hardware met een uitstekende vingerafdrukscanner. Een goede sterke accu om de dag door te komen.
Nadelen
Geen scherpe camera’s bij weinig licht. Snel opladen is niet mogelijk.

Beste Budget SmartphoneKoopgids: Welke Budget Smartphone is de beste koop van april 2024?

Voor de meeste mensen is een leven zonder smartphone niet meer denkbaar. Veel mensen zijn al gewend om continu bereikbaar te zijn en overal en altijd te kunnen bellen, maar ook wordt er steeds meer verwacht dat mensen een smartphone hebben. Apps voor je werkrooster, studie of school worden volop gebruikt en maken veel dingen ook echt gemakkelijker. Maar niet iedereen heeft veel geld over voor een smartphone. Gelukkig zijn er genoeg opties voor een budget smartphone. Als je weinig wil nadenken over wat de goedkoopste en beste smartphone is, kijk dan vooral naar Xiaomi en Motorola smartphones.

Wat is een budget smartphone

Een budget smartphone is namelijk waar deze merken bekend om staan. Andere merken die ook duurdere smartphones hebben, bieden vaak ook een budget smartphone optie of zelfs meerdere. Een budget smartphone wil zeggen dat je voor het toestel minder dan € 250 betaalt. Dat kan nog steeds veel geld zijn voor jou. Wel gaan smartphones, mits je er voorzichtig mee omgaat, zeker wel twee jaar mee. Soms ben je goedkoper uit met een abonnement, maar als er een budget smartphone wordt aangeboden, wordt meestal gekeken naar de prijs voor het losse toestel.

Invloed op prijs

Wat voor jou de beste budget smartphone is hangt natuurlijk niet alleen af van de prijs. Het formaat, gewicht, de kwaliteit van de camera en het geheugen van de smartphone zullen ook een rol spelen. Vooral het geheugen heeft invloed op de prijs. Hoe meer geheugen, hoe meer apps je kunt downloaden en hoe meer bestanden je op je telefoon kunt bewaren. Maar dit betekent ook dat je meer betaalt voor de budget smartphone. Daar moet je dus goed op letten als je zoekt naar een budget smartphone. Dezelfde toestellen zijn vaak beschikbaar met meerdere opties voor de grootte van het geheugen en verschillen daardoor in prijs.

Scherm en camera

Het formaat en gewicht scheelt vaak weinig in smartphones, zeker wanneer je kijkt naar smartphones in de laagste prijs categorie. Het scherm is vaak rond de 6 inch en de randen van smartphones zijn tegenwoordig zeer minimaal, waardoor die ook weinig invloed hebben op het formaat van de telefoon zelf. Een bijzonder goede camera kan leuk zijn, maar ook de prijs omhoog schroeven. Denk daar dus ook over na als je een budget smartphone zoekt. De meeste smartphonecamera’s zijn tegenwoordig van hoge kwaliteit, dus als je niet specifiek iets met foto’s of video’s wil doen, is dit helemaal niet nodig.

Batterij

Een ander belangrijk onderdeel is de batterij. Een nadeel van een budget smartphone is dat hier vaak op wordt bespaard. Je smartphone gaat dan niet de hele dag mee en dat kan andere nadelen opleveren en ook je oplader sneller kapot laten gaan. De kracht van de batterij wordt aangeduid met mAh en kan verschillen van 1750 tot meer dan 5000. Hoe lang de batterij van je budget smartphone meegaat, hangt af van de schermgrootte en je instellingen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Budget Smartphone

Is een budget smartphone snel genoeg voor gaming?

Dat hangt af van het model. Sommige budget smartphones hebben voldoende kracht voor lichte games.

Hebben budget smartphones goede camera’s?

Hoewel ze vaak niet kunnen concurreren met high-end modellen, hebben veel budget smartphones verrassend goede camera’s.

Hoe zit het met de batterijduur?

Batterijduur varieert, maar veel budget smartphones bieden een hele dag gebruik op één lading.

Krijg ik software-updates op een budget smartphone?

Dit kan beperkter zijn dan bij duurdere modellen. Check de ondersteuning vooraf.

Zijn budget smartphones simlockvrij?

Meestal wel, maar het is altijd goed om dit te controleren voor aankoop.

Top 5 Beste kopen
Logo