Budget Smartphone
Bijgewerkt: Juni 2023

Budget Smartphone

Budget Smartphone

Voor de meeste mensen is een leven zonder smartphone niet meer denkbaar. Veel mensen zijn al gewend om continu bereikbaar te zijn en overal en altijd te kunnen bellen, maar ook wordt er steeds meer verwacht dat mensen een smartphone hebben. Apps voor je werkrooster, studie of school worden volop gebruikt en maken veel dingen ook echt gemakkelijker. Maar niet iedereen heeft veel geld over voor een smartphone. Gelukkig zijn er genoeg opties voor een budget smartphone. Als je weinig wil nadenken over wat de goedkoopste en beste smartphone is, kijk dan vooral naar Xiaomi en Motorola smartphones. 

 

Wat is een budget smartphone
Een budget smartphone is namelijk waar deze merken bekend om staan. Andere merken die ook duurdere smartphones hebben, bieden vaak ook een budget smartphone optie of zelfs meerdere. Een budget smartphone wil zeggen dat je voor het toestel minder dan € 250 betaalt. Dat kan nog steeds veel geld zijn voor jou. Wel gaan smartphones, mits je er voorzichtig mee omgaat, zeker wel twee jaar mee. Soms ben je goedkoper uit met een abonnement, maar als er een budget smartphone wordt aangeboden, wordt meestal gekeken naar de prijs voor het losse toestel. 

 

Invloed op prijs
Wat voor jou de beste budget smartphone is hangt natuurlijk niet alleen af van de prijs. Het formaat, gewicht, de kwaliteit van de camera en het geheugen van de smartphone zullen ook een rol spelen. Vooral het geheugen heeft invloed op de prijs. Hoe meer geheugen, hoe meer apps je kunt downloaden en hoe meer bestanden je op je telefoon kunt bewaren. Maar dit betekent ook dat je meer betaalt voor de budget smartphone. Daar moet je dus goed op letten als je zoekt naar een budget smartphone. Dezelfde toestellen zijn vaak beschikbaar met meerdere opties voor de grootte van het geheugen en verschillen daardoor in prijs.

 

Scherm en camera
Het formaat en gewicht scheelt vaak weinig in smartphones, zeker wanneer je kijkt naar smartphones in de laagste prijs categorie. Het scherm is vaak rond de 6 inch en de randen van smartphones zijn tegenwoordig zeer minimaal, waardoor die ook weinig invloed hebben op het formaat van de telefoon zelf. Een bijzonder goede camera kan leuk zijn, maar ook de prijs omhoog schroeven. Denk daar dus ook over na als je een budget smartphone zoekt. De meeste smartphonecamera’s zijn tegenwoordig van hoge kwaliteit, dus als je niet specifiek iets met foto’s of video’s wil doen, is dit helemaal niet nodig. 

 

Batterij
Een ander belangrijk onderdeel is de batterij. Een nadeel van een budget smartphone is dat hier vaak op wordt bespaard. Je smartphone gaat dan niet de hele dag mee en dat kan andere nadelen opleveren en ook je oplader sneller kapot laten gaan. De kracht van de batterij wordt aangeduid met mAh en kan verschillen van 1750 tot meer dan 5000. Hoe lang de batterij van je budget smartphone meegaat, hangt af van de schermgrootte en je instellingen. 

Beste Budget Smartphone aanbiedingen van Juni 2023