Condensdroger
Bijgewerkt: Oktober 2024

Condensdroger

Condensdroger

Wie zoekt naar een wasdroger, weet misschien al dat er meerdere varianten zijn als het om drogers gaat. Eén daarvan is de condensdroger. Bij een condensdroger wordt het vocht van de warme lucht opgevangen door de droger. Er zijn condensdrogers die dit opvangen in een waterreservoir. Als je condensdroger een waterreservoir heeft, moet je dit zelf op tijd legen. Een andere optie is een condensdroger die je kunt aansluiten op de waterafvoer. Dan zorgt de droger zelf dat het opgevangen water wordt afgevoerd. Ongeacht welk type condensdroger je kiest, is een condensdroger wel een droger die veel energie verbruikt. 

 

Voordelen condensdroger
Een condensdroger droogt was op een hoge temperatuur en dat maakt de condensdroger daardoor de minst milieuvriendelijke optie voor een droger. Grote voordelen van dit type droger zijn dat de droogtijd kort is en je geen luchtafvoer nodig hebt. De meeste condensdrogers hebben een vulcapaciteit van 7 of 8 kilo. Veel wasmachines kunnen minimaal 8 kilo aan was draaien. Een condensdroger kan dus iets minder gewicht aan. Als je voor twee personen aan was droogt, is 7 kilo voldoende vulcapaciteit. Met een kilo meer kun je daar een derde persoon aan toevoegen. 

 

Stille en grote wasdrogers
Enkele condensdrogers kunnen zelfs 9 kilo wasgoed hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de Bosch WTG864C2NL en de Siemens WT46G492NL. Beide kosten zo’n 600 euro en hebben een energielabel B. Veel witgoed tegenwoordig heeft minimaal een A-label, wat aangeeft dat de condensdroger niet erg energiezuinig is in verhouding tot andere apparaten. Ook andere condensdrogers hebben vrijwel allemaal een energielabel B. Drogers kunnen, net als wasmachines, soms erg veel geluid maken. Een stille condensdroger is bijvoorbeeld de Miele TDA 150 C. Hier betaal je zo’n 800 euro voor. 

 

Prijzen
Een condensdroger kost ongeveer tussen de 300 en 1200 euro. Voor die 300 euro kun je bijvoorbeeld een Indesit IBC75BEU kopen of een BEKO DC7230BX. De hoofdprijs van meer dan 1200 euro betaal je voor de Elektrolux TE1120 of Elektrolux TE1120P. Hierna is de eerdergenoemde Miele het duurst, met eenzelfde prijs als voor de Asko T208C.W. Zowel de Asko als de Elektrolux condensdroger kan 8 kilo wasgoed drogen. De Miele daarentegen droogt slechts 7 kilo. 

 

Waar te koop
Je koopt een condensdroger natuurlijk bij een witgoedzaak in de buurt of een winkel zoals Coolblue, Expert, BCC of MediaMarkt. Deze hebben vaak ook een webshop met een nog uitgebreider assortiment en zorgen ervoor dat je condensdroger thuis wordt afgeleverd. Soms wordt deze zelfs gratis aangesloten. In andere gevallen wordt dit tegen bijbetaling gedaan. 

Beste Condensdroger aanbiedingen van Oktober 2024