Condensdroger

Op zoek naar een betrouwbare condensdroger? We hebben de top 5 beste modellen voor je vergeleken op energie-efficiëntie, laadcapaciteit en extra functies.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bosch WTG846C0NL
Bosch WTG846C0NL
Voordelen
Grote trommelinhoud van 8 kilogram. Condenswater word direct afgevoerd middels de afvoerslang. Door middel van een allergie programma geen last meer van jeuk. Ruime keuze uit de diverse programma’s. Start uitstel optie van 1 tot 24 uur.
Nadelen
Droogt minder zuinig door zijn Energieklasse. Schakelt niet automatisch uit.
Haier HD80-B636W
Haier HD80-B636W
Voordelen
Ruime 8 kilo trommel. Kinderslot zodat de kinderen de droger niet aan kunnen zetten. Gemakkelijk te bedienen. Voert condens makkelijk af met de bijgeleverde afvoerslang.
Nadelen
De droger droogt niet heel stil. Minder zuinig dan een warmtepomp droger.
Tip: Beste keuze
AEG T6DBC482
AEG T6DBC482
Voordelen
De droger past automatisch de droogtijd aan door de beladingssensor. Droog meer wasgoed in één keer. Condens wordt makkelijk afgevoerd door de afvoerslang. Simpele bediening.
Nadelen
Afvoerslang wordt niet standaard meegeleverd. Energieklasse B.
Zanussi ZDP7200NW
Zanussi ZDP7200NW
Voordelen
Een volle lading wasgoed drogen in 129 minuten. Beveiligd doormiddel van een kinderslot. Eenvoudig bedieningspaneel. Maximaal vul gewicht van 7 kilogram.
Nadelen
Niet de zuinigste in zijn klasse. De afvoerslang word niet mee geleverd, maar kun je wel bij bestellen.
Siemens WT43N272NL
Siemens WT43N272NL
Voordelen
Grote trommel met een inhoud van 8 kilogram. De wasdroger gaat langer mee vanwege zijn bouwkwaliteit. De droger is stil in gebruik. Met de afvoerslang wordt condens direct afgevoerd. Met de Autodry functie droogt de droger geen minuut te lang.
Nadelen
Ondanks zijn middenklasse valt de droger in energieklasse B.

Beste CondensdrogerKoopgids: Welke Condensdroger is de beste koop van mei 2024?

Wie zoekt naar een wasdroger, weet misschien al dat er meerdere varianten zijn als het om drogers gaat. Eén daarvan is de condensdroger. Bij een condensdroger wordt het vocht van de warme lucht opgevangen door de droger. Er zijn condensdrogers die dit opvangen in een waterreservoir. Als je condensdroger een waterreservoir heeft, moet je dit zelf op tijd legen. Een andere optie is een condensdroger die je kunt aansluiten op de waterafvoer. Dan zorgt de droger zelf dat het opgevangen water wordt afgevoerd. Ongeacht welk type condensdroger je kiest, is een condensdroger wel een droger die veel energie verbruikt.

Voordelen condensdroger

Een condensdroger droogt was op een hoge temperatuur en dat maakt de condensdroger daardoor de minst milieuvriendelijke optie voor een droger. Grote voordelen van dit type droger zijn dat de droogtijd kort is en je geen luchtafvoer nodig hebt. De meeste condensdrogers hebben een vulcapaciteit van 7 of 8 kilo. Veel wasmachines kunnen minimaal 8 kilo aan was draaien. Een condensdroger kan dus iets minder gewicht aan. Als je voor twee personen aan was droogt, is 7 kilo voldoende vulcapaciteit. Met een kilo meer kun je daar een derde persoon aan toevoegen.

Stille en grote wasdrogers

Enkele condensdrogers kunnen zelfs 9 kilo wasgoed hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de Bosch WTG864C2NL en de Siemens WT46G492NL. Beide kosten zo’n 600 euro en hebben een energielabel B. Veel witgoed tegenwoordig heeft minimaal een A-label, wat aangeeft dat de condensdroger niet erg energiezuinig is in verhouding tot andere apparaten. Ook andere condensdrogers hebben vrijwel allemaal een energielabel B. Drogers kunnen, net als wasmachines, soms erg veel geluid maken. Een stille condensdroger is bijvoorbeeld de Miele TDA 150 C. Hier betaal je zo’n 800 euro voor.

Prijzen

Een condensdroger kost ongeveer tussen de 300 en 1200 euro. Voor die 300 euro kun je bijvoorbeeld een Indesit IBC75BEU kopen of een BEKO DC7230BX. De hoofdprijs van meer dan 1200 euro betaal je voor de Elektrolux TE1120 of Elektrolux TE1120P. Hierna is de eerdergenoemde Miele het duurst, met eenzelfde prijs als voor de Asko T208C.W. Zowel de Asko als de Elektrolux condensdroger kan 8 kilo wasgoed drogen. De Miele daarentegen droogt slechts 7 kilo.

Waar te koop

Je koopt een condensdroger natuurlijk bij een witgoedzaak in de buurt of een winkel zoals Coolblue, Expert, BCC of MediaMarkt. Deze hebben vaak ook een webshop met een nog uitgebreider assortiment en zorgen ervoor dat je condensdroger thuis wordt afgeleverd. Soms wordt deze zelfs gratis aangesloten. In andere gevallen wordt dit tegen bijbetaling gedaan.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Condensdroger

Is een condensdroger energiezuinig?

Dit hangt af van het model; zoek naar een A+++ energielabel voor maximale efficiëntie.

Hoe groot moet de laadcapaciteit zijn?

Dat hangt af van je behoeften. Gemiddeld genomen is 7-8 kg geschikt voor een gezin van vier.

Maakt een condensdroger veel lawaai?

Modellen variëren in geluidsniveau; controleer dit vooraf.

Heb ik een afvoerslang nodig?

Nee, het water wordt opgevangen in een bak die je moet legen.

Hoe lang gaat een condensdroger mee?

Met goed onderhoud kan een condensdroger tot 10 jaar meegaan.

Top 5 Beste kopen
Logo