Raspberry Pi
Bijgewerkt: Juni 2024

Raspberry Pi

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is een kleine computer in het formaat van een creditcard. Het is een zeer klein apparaatje die je oneindig veel mogelijkheden biedt. Met Raspberry Pi is het mogelijk om de wereld van computeren te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen programma maken, retrogames spelen en zelfs films en series kijken. Daarnaast kun je Raspberry Pi ook gebruiken om bijvoorbeeld een interactieve deurbel mee te maken. De Raspberry Pi is voorzien van HDMI en USB aansluitingen, waardoor het vrij eenvoudig is om het apparaatje aan te sluiten. Om van een snel netwerk te gebruiken is er ook ene RJ45 LAN aansluiting aanwezig. Verder is de minicomputer voorzien van een grafisch geheugen en een processor. Om Raspberry Pi te makkelijker te gebruiken kun je kiezen om jouw Raspberry Pi uit te breiden met verschillende kits en uitbreidingen. Daarnaast zijn er ook boeken verkrijgbaar die je op weg helpen.

 

De werking van een Raspberry Pi

Eigenlijk kun je de Raspberry Pi zien als een hele kleine computer. Aan een Raspberry Pi zitten verschillende voordelen verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier een sensor of motor verbinden aangezien er kleine pinnetjes op de Raspberry Pi aanwezig zijn. Je kunt hierdoor jouw eigen robot bouwen. Een Raspberry Pi werkt op een besturingssysteem, net zoals een computer dat ook doet. Het besturingssysteem van een Raspberry Pi is Linux. Linux wordt veel door software ontwikkelaars gebruikt, wat het een goed besturingssysteem maakt voor de Raspberry Pi.

 

Over Linux is veel informatie te vinden op het internet, waardoor je bijna alle software kunt installeren. De Raspberry Pi is verder ook voorzien van een processor waar het besturingssysteem op draait. Hierdoor kunnen programma’s ook echt uitgevoerd worden. Door middel van de HDMI uitgang is een Raspberry Pi ook aan te sluiten op een beeldscherm zoals een tv of een computerscherm. Verder kun je nog gebruik maken van de ingebouwde USB poorten en de Ethernet ingang, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een toetsenbord, muis of internet.

 

De mogelijkheden van een Raspberry Pi

Een Raspberry Pi wordt veel op scholen gebruikt om met computer om te leren gaan. Daarnaast wordt een Raspberry Pi ook veel door hobbyisten gebruikt. Zo kun je een Raspberry Pi bijvoorbeeld gebruiken om jouw huis mee te besturen of een retro game op te spelen. De mogelijkheden met een Raspberry Pi zijn eigenlijk eindeloos, waardoor je er ontzettend veel projecten mee kunt doen. 

Beste Raspberry Pi aanbiedingen van Juni 2024