Raspberry Pi

Op zoek naar de beste Raspberry Pi? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het beste bij jouw project past. Lees nu meer! #RaspberryPi
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Raspberry Pi Sense Hat
Raspberry Pi Sense Hat
Voordelen
Een perfect product om te leren over programmeren. Speciaal gemaakt voor de Astro Pi-missie. Wordt eenvoudig bovenop de Raspberry Pi bevestigd via de 40 GPIO-pinnen. Te gebruiken voor verschillende toepassingen, experimenten en zelfs games.
Nadelen
Het bord wordt tijdens gebruik warm waardoor de sensoren de omgevingstemperatuur niet nauwkeurig kunnen weergeven.
Raspberry Pi Camera Board v2
Raspberry Pi Camera Board v2
Voordelen
Heeft een hoge kwaliteit van 8 megapixel Sony beeldsensor. Met een fixed focus lens. Eenvoudig te gebruiken om foto’s te maken met een resolutie van 3280 x 2464. Ondersteund ook 1080p30, 720p60 en 640x480p90 video.
Nadelen
Alleen ontworpen voor gebruik met camera’s.
Tip: Beste keuze
Raspberry Pi 4 Model B 4GB Desktopkit WIT
Raspberry Pi 4 Model B 4GB Desktopkit WIT
Voordelen
Nieuwste versie van de super mini computer. Geschikt voor het maken van eigen programma’s, het afspelen van video’s, het spelen van games en nog veel meer.
Nadelen
Je hebt nieuwe software nodig aangezien de oude software niet meer compatibel is.
Raspberry Pi 4 Model B 4GB
Raspberry Pi 4 Model B 4GB
Voordelen
Zeer compact formaat. Voorzien van verschillende poorten zoals een USB, USB-C en HDMI poort. Voorzien van een krachtigere processor. Bevat een gigabit ethernet poort.
Nadelen
Duurder dan de oudere modellen.
Raspberry Pi Pico - 133 MHz - 264KB SRAM - zonder WiFi
Raspberry Pi Pico - 133 MHz - 264KB SRAM - zonder WiFi
Voordelen
Gebouwd op silicium. Voorzien van een RP2040 professor met twee ARM Cortext-MO+ cores. Geschikt om in verschillende talen te programmeren. Eenvoudig te koppelen aan een computer.
Nadelen
Niet voorzien van WiFI.

Beste Raspberry PiKoopgids: Welke Raspberry Pi is de beste koop van februari 2024?

De Raspberry Pi is een kleine computer in het formaat van een creditcard. Het is een zeer klein apparaatje die je oneindig veel mogelijkheden biedt. Met Raspberry Pi is het mogelijk om de wereld van computeren te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen programma maken, retrogames spelen en zelfs films en series kijken. Daarnaast kun je Raspberry Pi ook gebruiken om bijvoorbeeld een interactieve deurbel mee te maken. De Raspberry Pi is voorzien van HDMI en USB aansluitingen, waardoor het vrij eenvoudig is om het apparaatje aan te sluiten. Om van een snel netwerk te gebruiken is er ook ene RJ45 LAN aansluiting aanwezig. Verder is de minicomputer voorzien van een grafisch geheugen en een processor. Om Raspberry Pi te makkelijker te gebruiken kun je kiezen om jouw Raspberry Pi uit te breiden met verschillende kits en uitbreidingen. Daarnaast zijn er ook boeken verkrijgbaar die je op weg helpen.

De werking van een Raspberry Pi

Eigenlijk kun je de Raspberry Pi zien als een hele kleine computer. Aan een Raspberry Pi zitten verschillende voordelen verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier een sensor of motor verbinden aangezien er kleine pinnetjes op de Raspberry Pi aanwezig zijn. Je kunt hierdoor jouw eigen robot bouwen. Een Raspberry Pi werkt op een besturingssysteem, net zoals een computer dat ook doet. Het besturingssysteem van een Raspberry Pi is Linux. Linux wordt veel door software ontwikkelaars gebruikt, wat het een goed besturingssysteem maakt voor de Raspberry Pi.

Over Linux is veel informatie te vinden op het internet, waardoor je bijna alle software kunt installeren. De Raspberry Pi is verder ook voorzien van een processor waar het besturingssysteem op draait. Hierdoor kunnen programma’s ook echt uitgevoerd worden. Door middel van de HDMI uitgang is een Raspberry Pi ook aan te sluiten op een beeldscherm zoals een tv of een computerscherm. Verder kun je nog gebruik maken van de ingebouwde USB poorten en de Ethernet ingang, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een toetsenbord, muis of internet.

De mogelijkheden van een Raspberry Pi

Een Raspberry Pi wordt veel op scholen gebruikt om met computer om te leren gaan. Daarnaast wordt een Raspberry Pi ook veel door hobbyisten gebruikt. Zo kun je een Raspberry Pi bijvoorbeeld gebruiken om jouw huis mee te besturen of een retro game op te spelen. De mogelijkheden met een Raspberry Pi zijn eigenlijk eindeloos, waardoor je er ontzettend veel projecten mee kunt doen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Raspberry Pi

Wat is een Raspberry Pi en waarvoor wordt het gebruikt?

Een Raspberry Pi is een kleine, goedkope, single-board computer die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals educatie, hobbyprojecten, domotica, mediaspeler, enz.

Welke besturingssystemen kan ik op een Raspberry Pi installeren?

Er zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar voor de Raspberry Pi, zoals Raspbian (gebaseerd op Linux), Ubuntu Mate, Windows 10 IoT Core, OSMC (Open Source Media Center) en RetroPie (voor retro gaming).

Hoe kan ik de Raspberry Pi aansluiten op een monitor of tv?

De Raspberry Pi heeft een HDMI-uitgang, dus je kunt hem rechtstreeks aansluiten op een HDMI-ingang op je monitor of tv met een HDMI-kabel.

Kan ik de Raspberry Pi gebruiken als een desktopcomputer?

Ja, de Raspberry Pi kan worden gebruikt als een eenvoudige desktopcomputer door een toetsenbord, muis en monitor aan te sluiten. Het heeft echter beperkte rekenkracht en geheugen in vergelijking met reguliere desktopcomputers.

Welke programmeertalen kan ik gebruiken op een Raspberry Pi?

Je kunt verschillende programmeertalen gebruiken op een Raspberry Pi, zoals Python, C/C++, Java, Scratch, enz. Het wordt vaak gebruikt voor het leren van programmeren vanwege de toegankelijkheid en eenvoudige integratie met elektronische componenten.

Top 5 Beste kopen
Logo