Foetsie Kachel

Op zoek naar de beste foetsie kachel? Ontdek onze top 5 vergelijking van de meest betrouwbare en efficiënte foetsie kachels op de markt. Lees verder!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m²
Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m²
Voordelen
Zorgt voor goede verwarming van de ruimte. De kachel kan tot wel 17 uur op de hoogste stand gebruikt worden. Boven op de kachel is er plek om bijvoorbeeld een ketel warm te houden. De kachel brand zeer schoon en reukloos. Kan gebruikt worden met petroleum, kerosine en paraffine als brandstof. Verwarmingscapaciteit van 2300 tot 2600 Watt.
Nadelen
De ruimte waarin de kachel gebruikt wordt moet altijd goed geventileerd worden.
Petroleumkachel Foetsie H-259
Petroleumkachel Foetsie H-259
Voordelen
Handig op plekken waar geen elektriciteit beschikbaar is. Ideaal voor in de tent, caravan of kajuit. Voorzien van een platte bovenkant waarop een ketel of pan verwarmd kan worden. Ook geschikt voor koken door de afdekplaat te verwijderen.
Nadelen
De kachel weet bijna 5 kg, waardoor de bagage zwaarder wordt.
Tip: Beste keuze
Foetsie H-359-TO Petroleumkachel
Foetsie H-359-TO Petroleumkachel
Voordelen
Een compact formaat. Voorzien van een opvallende felrode kleur. Zorgt voor een heerlijke warmte. Multifunctioneel te gebruiken voor het warm houden van bijvoorbeeld koffie, thee of een pannetje. Je kunt op de kachel koken wanneer je de bovenste plaat verwijderd. Eenvoudig aan te steken. Voorzien van omvalbeveiliging.
Nadelen
De hendel waaraan je de kachel optilt kan ook warm worden.
Foetsie Kachel Kous
Foetsie Kachel Kous
Voordelen
Kous die geschikt is voor de Foetsie kachel. Zeer eenvoudig te gebruiken. Past perfect in de Foetsie kachel.
Nadelen
Alleen geschikt voor de H-229-R petroleumkachel van Foetsie.

Beste Foetsie KachelKoopgids: Welke Foetsie Kachel is de beste koop van juni 2024?

Als je graag in het voorjaar of in de herfst gaat kamperen, is de kans groot dat het wat frisser is op de camping. De zon is in de lente- en herfstmaanden vaak nog niet zo veel aanwezig en daarnaast ook minder lang op. Het kan hierdoor voornamelijk in de avond snel afkoelen. Een campingkachel is in dit geval een onmisbaar accessoire om het lekker warm en behaaglijk te maken. Als je op zoek bent naar een campingkachel, wordt er al snel voor een Foetsie kachel gekozen. Een Foetsie kachel is een kleine petroleumkachel die op de camping in de voortent, tent of vouwwagen gebruikt kan worden.

Waarom kiezen voor een petroleumkachel?

Een petroleumkachel heeft als voordeel dat de warmte erg fijn aanvoelt. Het vermogen van een petroleumkachel is daarnaast flink, waardoor je er snel een tent mee op kunt warmen. Verder is een Foetsie petroleumkachel relatief zuinig en ben je niet afhankelijk van een stroombron in de buurt of campinggas. Een petroleumkachel geeft naast warmte wel een geur af, waardoor je wel kan ruiken dat het om een petroleumkachel gaat.

Het brandstofverbruik van een Foetsie kachel

Een Foetsie kachel heeft een tank van ongeveer 5 liter. Petroleum zelf is in flessen van 1 en 5 liter verkrijgbaar. De kachel kan op de hoogste stand ongeveer 18 uur branden op één volle tank en ongeveer 40 uur branden op een gemiddelde stand. Aan de buitenkant van een Foetsie kachel is altijd af te lezen hoeveel brandstof er nog in de tank aanwezig is, waardoor je weet wanneer deze bijgevuld moet worden.

De veiligheid van een Foetsie kachel

Als je gaat kamperen met een petroleumkachel wil je natuurlijk wel dat je deze veilig kunt gebruiken. Tijdens het stoken is het belangrijk dat je goed blijft ventileren en dat de kachel altijd op een vlakke ondergrond staat. Een Foetsie kachel is hierdoor altijd veilig te gebruiken. Als je een Foetsie kachel in een gesloten ruimte wilt gebruiken, moet je een CO2-melder aanschaffen zodat je zeker weet dat er een alarm afgaat wanneer het fout mocht gaan. Een Foetsie kachel staat erg stevig en is niet zomaar om te schoppen of te gooien. Zeker wanneer de kachel gevuld is. Voor extra veiligheid kun je ok kiezen voor de Foetsie 259, de grotere broer van de Foetsie 129, welke is voorzien van een omvalbeveiliging. De kachel gaat in dit geval automatisch uit wanneer deze schuin staat.

De Foetsie 129 vs. Foetsie 259 kachel

Je kunt kiezen voor de Foetsie 129 en de Foetsie 259. Beide modellen zijn een petroleumkachel en zien er vrijwel identiek uit. Er zijn wel twee verschillen. Het eerste verschil is de omvalbeveiliging die de Foetsie 259 wel heeft en de Foetsie 129 niet. Het tweede verschil is het vermogen. De Foetsie 129 heeft een vermogen van 2300 tot 2600 Watt. De Foetsie 259 heeft een vermogen van 1850 tot 2200 Watt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Foetsie Kachel

Wat is een foetsie kachel?

Een foetsie kachel is een draagbare, compacte kachel die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt voor het verwarmen van kleine ruimtes.

Hoe werkt een foetsie kachel?

Een foetsie kachel werkt op butaangas en heeft een ingebouwde ontsteking. Door de gaskraan open te draaien en op de ontstekingsknop te drukken, wordt de kachel geactiveerd en begint deze warmte af te geven.

Is een foetsie kachel veilig in gebruik?

Ja, een foetsie kachel is over het algemeen veilig in gebruik. Ze zijn voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische uitschakeling bij oververhitting, een vlambeveiliging en een omvalbeveiliging.

Hoe lang gaat een foetsie kachel mee op een gasfles?

De gebruiksduur van een foetsie kachel op een gasfles hangt af van de instellingen en het vermogen van de kachel. Over het algemeen kan een foetsie kachel enkele uren tot een hele dag meegaan op een volle gasfles.

Kan ik een foetsie kachel gebruiken als ik geen gasaansluiting heb?

Ja, een foetsie kachel is speciaal ontworpen om gebruikt te worden zonder gasaansluiting. Ze werken op butaangasflessen die gemakkelijk kunnen worden vervangen wanneer ze leeg zijn.

Top 5 Beste kopen
Logo