Foetsie Kachel
Bijgewerkt: Maart 2023

Foetsie Kachel

Foetsie Kachel

Als je graag in het voorjaar of in de herfst gaat kamperen, is de kans groot dat het wat frisser is op de camping. De zon is in de lente- en herfstmaanden vaak nog niet zo veel aanwezig en daarnaast ook minder lang op. Het kan hierdoor voornamelijk in de avond snel afkoelen. Een campingkachel is in dit geval een onmisbaar accessoire om het lekker warm en behaaglijk te maken. Als je op zoek bent naar een campingkachel, wordt er al snel voor een Foetsie kachel gekozen. Een Foetsie kachel is een kleine petroleumkachel die op de camping in de voortent, tent of vouwwagen gebruikt kan worden.

 

Waarom kiezen voor een petroleumkachel?

Een petroleumkachel heeft als voordeel dat de warmte erg fijn aanvoelt. Het vermogen van een petroleumkachel is daarnaast flink, waardoor je er snel een tent mee op kunt warmen. Verder is een Foetsie petroleumkachel relatief zuinig en ben je niet afhankelijk van een stroombron in de buurt of campinggas. Een petroleumkachel geeft naast warmte wel een geur af, waardoor je wel kan ruiken dat het om een petroleumkachel gaat.

 

Het brandstofverbruik van een Foetsie kachel

Een Foetsie kachel heeft een tank van ongeveer 5 liter. Petroleum zelf is in flessen van 1 en 5 liter verkrijgbaar. De kachel kan op de hoogste stand ongeveer 18 uur branden op één volle tank en ongeveer 40 uur branden op een gemiddelde stand. Aan de buitenkant van een Foetsie kachel is altijd af te lezen hoeveel brandstof er nog in de tank aanwezig is, waardoor je weet wanneer deze bijgevuld moet worden.

 

De veiligheid van een Foetsie kachel

Als je gaat kamperen met een petroleumkachel wil je natuurlijk wel dat je deze veilig kunt gebruiken. Tijdens het stoken is het belangrijk dat je goed blijft ventileren en dat de kachel altijd op een vlakke ondergrond staat. Een Foetsie kachel is hierdoor altijd veilig te gebruiken. Als je een Foetsie kachel in een gesloten ruimte wilt gebruiken, moet je een CO2-melder aanschaffen zodat je zeker weet dat er een alarm afgaat wanneer het fout mocht gaan. Een Foetsie kachel staat erg stevig en is niet zomaar om te schoppen of te gooien. Zeker wanneer de kachel gevuld is. Voor extra veiligheid kun je ok kiezen voor de Foetsie 259, de grotere broer van de Foetsie 129, welke is voorzien van een omvalbeveiliging. De kachel gaat in dit geval automatisch uit wanneer deze schuin staat.

 

De Foetsie 129 vs. Foetsie 259 kachel

Je kunt kiezen voor de Foetsie 129 en de Foetsie 259. Beide modellen zijn een petroleumkachel en zien er vrijwel identiek uit. Er zijn wel twee verschillen. Het eerste verschil is de omvalbeveiliging die de Foetsie 259 wel heeft en de Foetsie 129 niet. Het tweede verschil is het vermogen. De Foetsie 129 heeft een vermogen van 2300 tot 2600 Watt. De Foetsie 259 heeft een vermogen van 1850 tot 2200 Watt. 

Beste Foetsie Kachel aanbiedingen van Maart 2023