Racestuur PS4
Bijgewerkt: Juli 2024

Racestuur PS4

Racestuur PS4

Als je zin hebt om lekker te ontspannen dan is een spelletje spelen op de Playstation 4 een goede bezigheid. Als je houdt van racen dan wil je dat het zo realistisch mogelijk aanvoelt. Alleen op knoppen drukken lijkt namelijk niet op het racen, zoals je dat op een echte motor of in een echte auto doet. Daarom zijn er racesturen te koop voor de Playstation 4. Op die manier krijg je de ervaring dat je echt aan het racen bent. Zo simuleer je het echte racen het beste. Je hebt veel verschillende racesturen voor de Playstation 4, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken bij het aanschaffen ervan. 

 

Voor- en nadelen van een racestuur Playstation 4

Het grote voordeel van een racestuur Playstation 4 is dat al je racespellen van Playstation 4 een stuk leuker worden en echter aanvoelen. Het stuur simuleert het racen in een auto of op de motor goed, waardoor je echt opgaat in het spel. Een nadeel is dat het duurder is om aan te schaffen en je ook de controller kan gebruiken om te racen. Je moet dus voor jezelf een goede afweging maken of een racestuur het waard is om aan te schaffen of dat je racen ook leuk genoeg vindt met alleen een controller. 

 

Aanschaffen van een racestuur

Als je een racestuur moet kiezen dan is het goed om je af te vragen of je een fanatieke racer bent, die op zoek is naar de ultieme race-ervaring of een casual speler die af en toe racet. Als je een casual racer bent dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een racestuur en een gas- en rempedaal. Voor de gevorderde racers is een racestuur met interne motor met goede force feedback geschikt, zodat je voertuig erg realistisch aanvoelt. Ook kan je dan de hellingshoek en gevoeligheid van het stuur en de pedalen aanpassen naar hoe jij het wil. Voor de echte fanatiekelingen is er ook nog een optie om een schakelstick erbij te nemen. Verder geldt hoe vaker je het gebruikt, hoe beter het materiaal kan zijn. Verder heb je ook nog ruime keuze aan accessoires voor het racen naast een racestuur, pedalen en een schakelstick, zoals bijvoorbeeld een ware race stoel om echt comfortabel te kunnen racen. 

 

Populaire typen racesturen in 2022

Het beste racestuur voor de Playstation 4 uit 2018 is de Logitech G29 Driving Force-racestuur. Het stuur komt met een slijtvast stuuras, omdat hij is verstevigd met stalen kogellagers. Door de non-lineaire rempedalen heb je een drukgevoelig remsysteem, waardoor het gas geven en remmen realistisch aanvoelt. Daarnaast heeft het stuur een draaihoek van 900 graden en is het stuur bekleed met leer. Ook het Thrustmaster T300 RS Gamingstuur is een populair type racestuur. Hij komt met USB-verbinding en heeft een sterke force feedback. Daarbij kan je het stuur 1080 graden draaien en zit er een pedalenset met twee pedalen bij. Hij is uit te breiden en reageert erg goed. 

Beste Racestuur PS4 aanbiedingen van Juli 2024