Racestuur PS4

Op zoek naar de ultieme race-ervaring voor PS4? Vergelijk hier de top 5 racesturen voor de beste gameplay tijdens jouw favoriete race game op de PS4.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Logitech G29 Driving Force
Logitech G29 Driving Force
Voordelen
Hoge kwaliteit racestuur. Veel knoppen en 3 pedalen. Software is makkelijk in te stellen. Stuuras is slijtvast. Goede weerstand bij remmen. Ook te gebruiken voor PS3. Stalen stuur met leer bekleed. Extreem krachtige Force feedback.
Nadelen
Dit racestuur is niet compatibel met de Xbox one.
 Thrustmaster T150 RS Pro
Thrustmaster T150 RS Pro
Voordelen
Hellingshoek, hoogte en ruimte zelf instellen. Derde koppelingspedaal, zelf schakelen. Instelbare force feedback. Racestuur voelt stevig aan en ligt lekker in de hand. 1080° draaiing. Stabiele schakelflippers gemaakt van metaal. Ook geschikt voor PC.
Nadelen
De pedalen zijn gemaakt van plastic en niet van metaal.
Tip: Beste keuze
Thrustmaster T300 RS GT
Thrustmaster T300 RS GT
Voordelen
Stuurt zeer nauwkeurig. Zeer stille motor. Geschikt voor zowel PS4, PS3 als PC. 1080 graden draaiende stuur. Stuur is te verwisselen voor ander stuur. Plug and play, direct starten. Hoge kwaliteit pedalen. Rempedalen geven weerstand.
Nadelen
De kabels van dit racestuur hadden iets langer mogen zijn (50cm).
Thrustmaster T80
Thrustmaster T80
Voordelen
Laag geprijsd racestuur. Zeer geschikt als beginners racestuur voor PS3 en PS4. Rem en gaspedalen zelf instellen. 11 knoppen voor perfecte besturing. Natuurlijke weerstand. Realistische stuurprecisie. Gemaakt van robuuste materialen.
Nadelen
Dit PS4 racestuur heeft geen force feedback.
 Hori Apex Racestuur PS4
Hori Apex Racestuur PS4
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Voorzien van trilmotor. Gevoeligheid van pedalen zelf instellen. Geschikt voor bijna alle race games op PS3 en PS4 en pc. Staat stabiel tijdens het racen. Makkelijk installeren, direct beginnen.
Nadelen
De zuignappen werken naar verloop van tijd niet meer zo goed als in het begin.

Beste Racestuur PS4Koopgids: Welk Racestuur PS4 is de beste koop van maart 2024?

Als je zin hebt om lekker te ontspannen dan is een spelletje spelen op de Playstation 4 een goede bezigheid. Als je houdt van racen dan wil je dat het zo realistisch mogelijk aanvoelt. Alleen op knoppen drukken lijkt namelijk niet op het racen, zoals je dat op een echte motor of in een echte auto doet. Daarom zijn er racesturen te koop voor de Playstation 4. Op die manier krijg je de ervaring dat je echt aan het racen bent. Zo simuleer je het echte racen het beste. Je hebt veel verschillende racesturen voor de Playstation 4, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken bij het aanschaffen ervan.

Voor- en nadelen van een racestuur Playstation 4

Het grote voordeel van een racestuur Playstation 4 is dat al je racespellen van Playstation 4 een stuk leuker worden en echter aanvoelen. Het stuur simuleert het racen in een auto of op de motor goed, waardoor je echt opgaat in het spel. Een nadeel is dat het duurder is om aan te schaffen en je ook de controller kan gebruiken om te racen. Je moet dus voor jezelf een goede afweging maken of een racestuur het waard is om aan te schaffen of dat je racen ook leuk genoeg vindt met alleen een controller.

Aanschaffen van een racestuur

Als je een racestuur moet kiezen dan is het goed om je af te vragen of je een fanatieke racer bent, die op zoek is naar de ultieme race-ervaring of een casual speler die af en toe racet. Als je een casual racer bent dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een racestuur en een gas- en rempedaal. Voor de gevorderde racers is een racestuur met interne motor met goede force feedback geschikt, zodat je voertuig erg realistisch aanvoelt. Ook kan je dan de hellingshoek en gevoeligheid van het stuur en de pedalen aanpassen naar hoe jij het wil. Voor de echte fanatiekelingen is er ook nog een optie om een schakelstick erbij te nemen. Verder geldt hoe vaker je het gebruikt, hoe beter het materiaal kan zijn. Verder heb je ook nog ruime keuze aan accessoires voor het racen naast een racestuur, pedalen en een schakelstick, zoals bijvoorbeeld een ware race stoel om echt comfortabel te kunnen racen.

Populaire typen racesturen in 2024

Het beste racestuur voor de Playstation 4 uit 2018 is de Logitech G29 Driving Force-racestuur. Het stuur komt met een slijtvast stuuras, omdat hij is verstevigd met stalen kogellagers. Door de non-lineaire rempedalen heb je een drukgevoelig remsysteem, waardoor het gas geven en remmen realistisch aanvoelt. Daarnaast heeft het stuur een draaihoek van 900 graden en is het stuur bekleed met leer. Ook het Thrustmaster T300 RS Gamingstuur is een populair type racestuur. Hij komt met USB-verbinding en heeft een sterke force feedback. Daarbij kan je het stuur 1080 graden draaien en zit er een pedalenset met twee pedalen bij. Hij is uit te breiden en reageert erg goed.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Racestuur PS4

Is een racestuur PS4 compatibel met alle racegames?

De meeste racesturen zijn compatibel met populaire PS4 racegames, maar controleer altijd de specificaties.

Heb ik een speciale standaard nodig voor het racestuur?

Sommige racesturen komen met een standaard, terwijl anderen apart moeten worden aangeschaft.

Biedt een racestuur PS4 force feedback?

Ja, veel hoogwaardige racesturen bieden force feedback voor een realistische race-ervaring.

Kan ik het racestuur ook op andere platforms gebruiken?

Sommige racesturen zijn multi-platform, maar het is goed om dit te verifiëren voor aankoop.

Is het makkelijk om een racestuur PS4 te installeren?

Ja, de meeste racesturen zijn plug-and-play, hoewel sommige kalibratie nodig kunnen hebben.

Top 5 Beste kopen
Logo