Brother Printer
Bijgewerkt: Juni 2023

Brother Printer

Brother Printer

Als je aan het werk bent dan is het soms nodig om af en toe iets uit te printen. Zo werkt het verbeteren van een tekst vaak beter met pen op papier dan digitaal via de laptop of computer. Ook posters en flyers moet je uitprinten om ergens op te kunnen hangen, zodat iedereen het ziet. Voor studenten is het af en toe noodzakelijk om essay’s en scripties uit te printen. Maar printers kunnen weleens tegenwerken doordat ineens het inkt op is of dat papier vast zit. Dan wil je een printer van hoogwaardige kwaliteit. Brothers is een merk dat staat voor kwalitatief goede printers. Het bedrijf is meer dan 100 jaar geleden opgericht in Nagoya in Japan. Het bedrijf blijft continu nieuwe en innovatieve producten en oplossingen produceren, waaronder printers. Zo kan je efficiënter werken en tijd en geld besparen.  Bekijk de top 5 Brother Printers van dit moment als je direct een keuze wilt maken. 

 

Voor- en nadelen van een Brother printer

Het grote voordeel van een Brother printer is dat je thuis makkelijk documenten kan afdrukken en dus niet naar een commerciële drukker of kantoorboekhandel hoeft. Dit bespaart moeite en geld. Daarnaast kunnen veel Brother printers ook foto’s afdrukken en scannen, faxen en kopieën maken. Zo vervangt de printer meerdere machines. Een nadeel is dat printers geld blijven kosten. Je hebt papier en inkt of toner nodig om de printer te kunnen blijven gebruiken. Daarnaast kost printen veel papier en dat is weer slecht voor het milieu. Het wordt namelijk ook steeds vaker geadviseerd om documenten niet uit te printen, maar digitaal te bewaren. Ook tickets worden steeds vaker op de telefoon gescand. 

 

Aanschaffen van een Brother printer

Brothers verkoopt veel soorten printers, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Bekijk van tevoren of je een printer alleen gebruikt om te printen of dat je ook gebruik wil maken van opties als scannen, faxen of kopiëren. Verder kan je bepalen of je wil dat de printer alleen zwart-wit afdrukt of dat hij ook in kleur moet kunnen printen. Ook het afdrukken van verschillende formaten papier is mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld in A3 of A4  printen. Als je de printer ook wil gebruiken voor het printen van flyers en posters dan kan je beter voor een groter formaat kiezen. Daarnaast kan je nog veel andere zaken bepalen, waaronder de afdruksnelheid en de afdrukresolutie. 

Populaire types Brother printers in 2022

In de lijst met meest verkochte printers volgens vergelijk.nl staat de Brother AIO Printer MFC-J497DW. Dit is een multifunctionele printer, die kan printen, faxen, kopiëren en scannen. De printer werkt draadloos via wifi, heeft een printsnelheid van 12/6ipm en 128 MB geheugen. De maximale printresolutie is 1200x6000dpi, print automatisch dubbelzijdig en kan direct vanaf een USB-stick printen. Een ander populair type printer is de Multifunctional Brother A4 MFC-J890DW. Ook deze printer print draadloos via Google Cloud Print, Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box, OneNote of Evernote. Hij heeft een papierlade waar 150 vellen papier in kunnen, een kleurenscanner, een fax met 100 snelkiesnummers en 4 separate inktcartridges. 

Beste Brother Printer aanbiedingen van Juni 2023