Powerline Adapter
Bijgewerkt: Juli 2024

Powerline Adapter

Powerline Adapter

Het wifisignaal werkt niet op alle plekken in je huis goed. Veel mensen hangen beneden de router op en hebben dan op zolder een wat slechtere wifi. Dit is natuurlijk jammer, maar gelukkig makkelijk op te lossen met een Powerline Adapter. Hiermee zorg je voor goede wifi in het hele huis en dit door gemakkelijk een paar adapters in het huis op te hangen die zo de wifi verspreiden door je huis. Zo heb je ook op zolder en op het uiterste plekje van je huis een goed wifisignaal. Het is handig om twee adapters te kopen.

 

Hang er een bij de router en verbind deze met elkaar via een kabel. Hang de andere adapter ergens waar de wifi wat slechter is en door verbinding heb je daar ook goede wifi. Met meerdere adapters heb je dus op meerdere plekken een goed wifisignaal en hoef je je nooit meer zorgen te maken over dat je filmpje vast blijft hangen. 

 

De snelheid van de wifi via de adapter

De snelheid van de wifi is natuurlijk belangrijk. Een filmpje dat snel laadt of een mail die snel verstuurd kan worden door een goed wifisignaal is erg prettig. Gelukkig wordt de wifi niet langzamer door Powerline Adapters. Je kunt er zelfs voor kiezen om adapters met verschillende soorten snelheden te kopen. Zo heb je Powerline Adapters waarbij de snelheden hetzelfde blijven, dus dan wordt de basissnelheid aangehouden. Ook kun je adapters kopen die een gemiddelde snelheid aanhouden. Het beste komt nog: je kunt namelijk ook adapters kopen die een topsnelheid uitzenden. 

 

Wel of geen stopcontact bij de adapter

Stopcontacten op een Powerline Adapter zijn handig om zo op een makkelijke manier de router of je andere apparaten aan de adapter vast te zetten. Er zijn adapters met een stopcontact geïntegreerd in de adapter, maar er zijn ook adapters die via het lichtnet contact hebben met de router. Zo kun je ook via een wifikabel je laptop bijvoorbeeld verbinden een adapter. Met een stopcontact gaat dit toch iets makkelijker. Verbind je telefoon of laptop via het stopcontact met de adapter en je hebt meteen topwifi. 

 

Hoeveelheid van adapters

Voor optimaal gebruik is het het beste om minimaal twee adapters te kopen. Je hebt er namelijk een nodig om bij de router te plaatsen en te verbinden met de router en de andere om ergens anders in huis te plaatsen en het wifisignaal daar te verbeteren. Wil je overal in je huis goede wifi? Plaats dan meerdere adapters in je huis en je weet zeker dat je dan overal goede wifi zal hebben. Geen sloom of vertraagd internet meer op zolder. 

 

Waar te koop

Slecht wifi in je huis? Dit los je makkelijk op met een Powerline Adapter. Koop deze online in een webshop zoals die van Coolblue of Bol.com of ga langs bij de Mediamarkt om de beste en mooiste adapters uit te zoeken. Hoe dan ook zul je snel betere wifi hebben. 

Beste Powerline Adapter aanbiedingen van Juli 2024