Powerline Adapter

Op zoek naar de beste powerline adapter? Vergelijk hier de top 5 modellen voor een snelle en stabiele internetverbinding via het stopcontact.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi 1300 Mbps 2 adapters
TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi 1300 Mbps 2 adapters
Voordelen
Je gebruikt de adapters voor het downloaden en het gamen. Dankzij de fast roaming heb je overal internet tot je beschikking. Je verliest geen stopcontact met de adapter, omdat deze een geïntrigeerd stopcontact heeft. Je kunt de powerline eenvoudig uit breiden. Je krijgt een stabiele verbinding.
Nadelen
De powerline is wel vrij groot in zijn soort.
TP-Link PA4022P KIT 600 Mbps 2 adapters (Geen WiFi)
TP-Link PA4022P KIT 600 Mbps 2 adapters (Geen WiFi)
Voordelen
Doordat de powerline een geïntrigeerd stopcontact heeft, mis je geen enkel stopcontact. Je kunt dankzij de netwerkpoorten ook werken met een bekabelde verbinding. Beschikt over een spaarstand, waardoor je minder energie verbruikt. De installatie van de adapters is zeer eenvoudig. Compact formaat.
Nadelen
Je kunt de adapters niet draadloos verbinden met het netwerk.
Tip: Beste keuze
Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit
Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit
Voordelen
In zijn geheel heb je 4 snelle ethernet aansluitingen. Altijd eenvoudig verbinden met een sterk signaal. Geeft een stabiele verbinding op diverse apparaten. Is niet erg gevoelig voor verstoringen. Heeft een WPA2-versleuteling, zodat je goed beveiligd bent.
Nadelen
Niet heel erg compact qua formaat.
Netgear PLW1000 WiFi 1000 Mbps 2 adapters
Netgear PLW1000 WiFi 1000 Mbps 2 adapters
Voordelen
Je kunt gemakkelijk een wifi hotspot creëren. Dankzij de ethernetpoorten kun je heel snel bestanden overzetten. De installatie is heel erg simpel. Heeft een gigantische snelle verbinding tot wel 5 GHz. Goede prijs en kwaliteitsverhouding.
Nadelen
De adapters hebben geen geïntrigeerd stopcontact.
TP-Link TL-PA4010P - Powerline zonder Wifi
TP-Link TL-PA4010P - Powerline zonder Wifi
Voordelen
Gebruikt minder energie in de spaarstand. Eenvoudig te installeren door middel van een verbindtoets. Geen stopcontactverlies. Beschikt over een uitstekende kwaliteit en prijsverhouding.
Nadelen
Geen wifi verbinding, alleen via het ethernet.

Beste Powerline AdapterKoopgids: Welke Powerline Adapter is de beste koop van april 2024?

Het wifisignaal werkt niet op alle plekken in je huis goed. Veel mensen hangen beneden de router op en hebben dan op zolder een wat slechtere wifi. Dit is natuurlijk jammer, maar gelukkig makkelijk op te lossen met een Powerline Adapter. Hiermee zorg je voor goede wifi in het hele huis en dit door gemakkelijk een paar adapters in het huis op te hangen die zo de wifi verspreiden door je huis. Zo heb je ook op zolder en op het uiterste plekje van je huis een goed wifisignaal. Het is handig om twee adapters te kopen.

Hang er een bij de router en verbind deze met elkaar via een kabel. Hang de andere adapter ergens waar de wifi wat slechter is en door verbinding heb je daar ook goede wifi. Met meerdere adapters heb je dus op meerdere plekken een goed wifisignaal en hoef je je nooit meer zorgen te maken over dat je filmpje vast blijft hangen.

De snelheid van de wifi via de adapter

De snelheid van de wifi is natuurlijk belangrijk. Een filmpje dat snel laadt of een mail die snel verstuurd kan worden door een goed wifisignaal is erg prettig. Gelukkig wordt de wifi niet langzamer door Powerline Adapters. Je kunt er zelfs voor kiezen om adapters met verschillende soorten snelheden te kopen. Zo heb je Powerline Adapters waarbij de snelheden hetzelfde blijven, dus dan wordt de basissnelheid aangehouden. Ook kun je adapters kopen die een gemiddelde snelheid aanhouden. Het beste komt nog: je kunt namelijk ook adapters kopen die een topsnelheid uitzenden.

Wel of geen stopcontact bij de adapter

Stopcontacten op een Powerline Adapter zijn handig om zo op een makkelijke manier de router of je andere apparaten aan de adapter vast te zetten. Er zijn adapters met een stopcontact geïntegreerd in de adapter, maar er zijn ook adapters die via het lichtnet contact hebben met de router. Zo kun je ook via een wifikabel je laptop bijvoorbeeld verbinden een adapter. Met een stopcontact gaat dit toch iets makkelijker. Verbind je telefoon of laptop via het stopcontact met de adapter en je hebt meteen topwifi.

Hoeveelheid van adapters

Voor optimaal gebruik is het het beste om minimaal twee adapters te kopen. Je hebt er namelijk een nodig om bij de router te plaatsen en te verbinden met de router en de andere om ergens anders in huis te plaatsen en het wifisignaal daar te verbeteren. Wil je overal in je huis goede wifi? Plaats dan meerdere adapters in je huis en je weet zeker dat je dan overal goede wifi zal hebben. Geen sloom of vertraagd internet meer op zolder.

Waar te koop

Slecht wifi in je huis? Dit los je makkelijk op met een Powerline Adapter. Koop deze online in een webshop zoals die van Coolblue of Bol.com of ga langs bij de Mediamarkt om de beste en mooiste adapters uit te zoeken. Hoe dan ook zul je snel betere wifi hebben.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Powerline Adapter

Wat is een powerline adapter en hoe werkt het?

Een powerline adapter is een apparaat dat gebruikmaakt van het bestaande elektriciteitsnet in huis om een netwerkverbinding tot stand te brengen. Het stuurt het internet of netwerksignaal via de elektrische bedrading naar verschillende aansluitpunten in huis.

Heb ik speciale bekabeling nodig voor het gebruik van een powerline adapter?

Nee, voor het gebruik van een powerline adapter is geen speciale bekabeling nodig. Het enige wat u nodig heeft is een stopcontact in de buurt van uw router en een ander stopcontact op de gewenste locatie waar u een netwerkverbinding wilt hebben.

Kan ik meerdere powerline adapters in huis gebruiken?

Ja, u kunt meerdere powerline adapters in huis gebruiken. Elke adapter creëert een individuele netwerkverbinding, dus u kunt verschillende adapters gebruiken om meerdere apparaten te verbinden met het netwerk.

Wat is de maximale snelheid die ik kan bereiken met een powerline adapter?

De maximale snelheid die u kunt bereiken met een powerline adapter hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van uw elektrische bedrading en de afstand tussen de adapters. Over het algemeen kunnen moderne powerline adapters snelheden halen tot enkele honderden megabits per seconde.

Is een powerline adapter veilig en beveiligd?

Ja, een powerline adapter is veilig en beveiligd. De meeste powerline adapters bieden encryptie om ervoor te zorgen dat uw netwerkverbinding privé blijft en niet kan worden afgeluisterd door anderen. Het is echter altijd aan te raden om een sterk wachtwoord in te stellen op uw draadloze netwerk om extra beveiliging te bieden.

Top 5 Beste kopen
Logo