Porta Potti

Op zoek naar de beste porta potti? In deze gids vergelijken we de top 5 modellen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Ontdek nu de perfecte draagbare toiletoplossing!
Porta Potti
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thetford Qube 165 Porta Potti – Wit
Thetford Qube 165 Porta Potti – Wit
Voordelen
Gemaakt van lichtgewicht, duurzame kunststof van hoge kwaliteit. Je hebt de keuze uit verschillende spoelsystemen. Eenvoudig en snel te legen. Zeer comfortabel en praktisch onderweg te gebruiken. Hoeft niet aangesloten te worden op een afvoer- of watersysteem.
Nadelen
De Porta Potti is aan de grote kant.
Thetford Qube 365 Porta Potti – Wit
Thetford Qube 365 Porta Potti – Wit
Voordelen
Een handig chemisch toilet voor onderweg. Voorzien van een snelkoppeling voor het makkelijk ontkoppelen van afvaltank. Bevat een draaibare schenktuit en ontluchtingsknop. Wordt geleverd met een zuigerpomp. Neemt niet veel plaats in.
Nadelen
Het is aan te raden om de Porta Potti niet te vol te maken.
Tip: Beste keuze
Thetford Excellence 565P Porta Potti – Wit
Thetford Excellence 565P Porta Potti – Wit
Voordelen
Een comfortabel, praktisch draagbaar toilet dat niet aangesloten hoeft te worden op een afvoer- of watersysteem. Eenvoudig en handig te legen, Met een geïntegreerde wc-rol houder.
Nadelen
Om schade en slijtage te voorkomen, is het aan te raden om ook de toiletverzorgingsproducten van Thetford te gebruiken.
Thetford Porta Potti 145 - Mobiel Toilet – Wit
Thetford Porta Potti 145 - Mobiel Toilet – Wit
Voordelen
Een handig en comfortabel toilet dat je overal kunt gebruiken. Eenvoudig te gebruiken. Iedere kampeerder kan met het toilet overweg. De Porta Potti is gemaakt van duurzaam, lichtgewicht kunststof van hoge kwaliteit, waardoor de chemisch toilet lang mee gaat.
Nadelen
Je moet een beetje voorzichtig zijn met het klepje van de tank.
Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit – Wit
Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit – Wit
Voordelen
Je kunt de afvalwatertank eenvoudig loskoppelen en dankzij de geïntegreerde schenktuit zonder spatten legen. Dit toilet wordt met een speciaal Hold Down Kit geleverd om het toilet op elke gewenste plek te bevestigen. Eenvoudig door te spoelen. Voorzien van een geïntegreerde dekselvergrendeling en schenktuit.
Nadelen
De Porta Potti weegt meer dan 4 kg, wat hem wat moeilijker mee te nemen maakt.

Beste Porta PottiKoopgids: Welke Porta Potti is de beste koop van april 2024?

Er zijn momenten waarop het hebben van een draagbaar toilet zoals een Porta Potti tijdens het kamperen gewoon ongelooflijk handig is. Er zijn veel mythen en misvattingen rond het gebruik van een chemisch toilet in een tent of vouwwagen, maar in werkelijkheid is dat allemaal niet nodig. Aan de andere kant zijn er tegenwoordig zoveel verschillende chemische toiletten op de markt dat het moeilijk kan zijn er een uit te kiezen. Wat voor soort porta potty zou voor jou het beste werken?

Wat is een Porta Potti precies?

Een Porta Potti is een draagbaar chemisch toilet dat je tijdens het kamperen kunt gebruiken. Dit is niet hetzelfde als een draagbaar toilet dat geen chemicaliën bevat. Een Porta Potti geeft kampeerders de mogelijkheid om hun eigen toilet in hun tent, woonwagen of caravan te hebben. De uitdrukkingen buitentoilet, draagbaar chemisch toilet en campingtoilet worden allemaal voor dit type toilet gebruikt. Het is ook gebruikelijk om “Porta Potti” of “Portapotti” door elkaar te gebruiken. Dat is geen probleem, want beide uitdrukkingen verwijzen naar hetzelfde concept.

De voordelen van een chemisch toilet tijdens het kamperen

Een Porta Potti heeft veel verschillende voordelen. Zo zorgt het toilet bijvoorbeeld voor een betere zelfvoorziening op de camping. Als je je eigen draagbare toilet meeneemt om te gebruiken tijdens het kamperen, heb je veel meer opties tot je beschikking. Het is geen probleem als het toiletgebouw gesloten is en in landen waar het legaal is, wordt kamperen in de open lucht een optie.

Als je met kinderen reist, kan toegang tot een campingtoilet ook erg handig zijn en zelfs een levensredder zijn, vooral als ze net beginnen met de overgang van luiers naar ondergoed. Ze hoeven dan ’s nachts niet naar het toiletgebouw en kunnen ook niet per ongeluk morsen met de po of de emmer.

Zelfs als je er een hekel aan hebt om ’s nachts naar het toilet te gaan en koude voeten te krijgen, kan een draagbaar chemisch toilet van pas komen. Zo voorkom je dat je koude voeten krijgt. Een Porta Potti is verder ook zeer hygiënisch. Ondanks het feit dat er misvattingen bestaan over de reinheid van Porta Potties, is de realiteit dat ze heel schoon zijn. Ze worden immers alleen door je gezin gebruikt en jij bent zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden ervan. De laatste jaren zijn ze ook aanzienlijk verbeterd in hun vermogen om de doorgang van geuren te voorkomen.

Hoe werkt een Porta Potti?

Een chemisch toilet als dit heeft twee verschillende delen: het bovenste deel, dat de toiletbril en de spoelwatertank bevat, en het onderste deel, dat de vuilwatertank bevat. Wanneer je een van deze delen moet legen of vullen, kun je deze twee onderdelen snel en handig in elkaar of uit elkaar klikken. Je doet water in het bovenste gedeelte en voegt dan een kneepje of twee van de spoelvloeistof toe. In het onderste gedeelte doe je ook wat water en de blauwe vloeistof die in het toilet zit. Het staat je vrij om hiervoor spullen van Thetford of een ander merk te gebruiken.

Kampeerders, wandelaars en andere buitenliefhebbers.

Porta potties zijn een must-have voor iedereen die van het buitenleven houdt. Of u nu gaat kamperen in de wildernis of een dagje naar het strand gaat, toegang hebben tot een porta potty kan het verschil maken; ze zijn vooral belangrijk als u activiteiten gaat ondernemen die fysieke inspanning vereisen, zoals wandelen of vissen. Draagbare toiletten bieden een hoognodig gemak waarmee mensen van hun tijd in de buitenlucht kunnen genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een eigen plek om naartoe te gaan als de natuur roept. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten porta potties, waarvoor ze gebruikt kunnen worden, hoe je ze goed schoonmaakt en waar je ze kunt kopen.

Soorten porta potties

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten porta potties op de markt; elk type is ontworpen voor specifieke doeleinden en omgevingen. In het algemeen zijn er drie hoofdcategorieën: standaard mobiele toiletten, doorspoelbare mobiele toiletten en luxe mobiele toiletten.

Standaard mobiele toiletten zijn het meest voorkomende type mobiel toilet; ze hebben een binnenpot met een deksel en een zitting die met de hand kunnen worden geopend en gesloten. Deze types porta potties zijn ideaal voor kampeertrips of daguitstappen weg van huis; ze hebben geen elektriciteit of stromend water nodig om te functioneren en zijn dus perfect voor afgelegen locaties. De meeste standaard mobiele toiletten worden geleverd met ingebouwde opslagtanks die het afval vasthouden tot het op de juiste manier kan worden verwijderd.

Doorspoelbare mobiele toiletten hebben net als standaardmodellen een binnenbak met deksel en zitting, maar ook ingebouwde tanks waarmee gebruikers hun afval kunnen wegspoelen wanneer dat nodig is. Dit maakt ze perfect voor langere reizen waarbij het weggooien van afval moeilijker wordt; deze modellen hebben meestal grotere tanks dan standaardmodellen, zodat gebruikers ze minder vaak hoeven te legen.

Luxe mobiele toiletten tenslotte hebben alle kenmerken van standaard- en doorspoelbare modellen, maar beschikken over extra voorzieningen zoals airconditioning/verwarmingseenheden, geïntegreerde verlichtingssystemen, muziekspelers, stopcontacten, enzovoort, waardoor ze zeer geschikt zijn voor grote groepen of lange kampeertrips.

Waarvoor kan ik een Porta Potty gebruiken?

Draagbare toiletten zijn niet alleen geweldig voor kampeertrips; ze kunnen ook worden gebruikt op bouwterreinen waar nog geen sanitair aanwezig is of bij grote evenementen zoals concerten of festivals waar nog geen sanitair aanwezig is; ze worden ook vaak gebruikt door hulporganisaties tijdens natuurrampen zoals overstromingen of orkanen wanneer er anders geen behoorlijke sanitaire voorzieningen voorhanden zijn.

Een porta potty schoonmaken

Wanneer u een porta potty gebruikt, is het belangrijk om deze zowel van binnen als van buiten schoon te houden om uzelf te beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico’s in verband met onzuivere omstandigheden; dit is nog belangrijker als u van plan bent uw mobiele toilet tijdens uw reis of evenement met anderen te delen! Het reinigingsproces van uw porta potty varieert afhankelijk van het model dat u hebt, maar over het algemeen bestaat het uit het legen van vast afval in goedgekeurde containers (indien van toepassing) en vervolgens het wegspoelen van vloeibaar afval met water uit een emmer of een slang (opnieuw indien van toepassing). Zodra alles is weggespoeld, is het belangrijk om de binnenkant grondig te schrobben met zeep en warm water en vervolgens het overtollige vocht af te drogen voordat u het apparaat weer sluit; sommige modellen vereisen ook aanvullende behandelingen zoals ontgeurders of ontsmettingsmiddelen, dus zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant zorgvuldig doorleest voordat u begint! 

Waar kan ik een Porta Potty kopen?

Draagbare toiletten kunnen online worden gekocht bij verschillende verkopers, waaronder Bol en Amazon, maar ook bij speciaalzaken die outdooruitrusting verkopen die specifiek gericht is op kampeerders en wandelaars; plaatselijke bouwmarkten kunnen ook enkele basismodellen op voorraad hebben, dus wie op zoek is naar iets betaalbaarders moet zeker eerst rondkijken voordat hij zich online vastlegt! De prijzen variëren afhankelijk van het type model, maar over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen $50 en $400+, afhankelijk van de functies die je nodig hebt.  

Kortom, porta potties zijn van onschatbare waarde voor liefhebbers van het buitenleven, zodat zij kunnen genieten van hun ervaringen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een plek om naartoe te gaan als de natuur roept! Er zijn verschillende types, van basismodellen die geschikt zijn voor korte tochten tot luxe versies die perfect zijn voor lange tochten – welke je ook kiest, zorg ervoor dat je vóór gebruik alle instructies zorgvuldig doorleest, om ervoor te zorgen dat je tijdens je tochten aan de hoogste hygiënenormen voldoet!

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Porta Potti

Wat is een porta potti en hoe werkt het?

Een porta potti is een draagbaar toilet dat gebruikt kan worden op plaatsen waar geen sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. Het bestaat uit een zitgedeelte met een toiletbril, een afvaltank en een spoelwaterreservoir. Door het spoelwaterreservoir te vullen en op een knop te drukken, wordt het toilet doorgespoeld. De afvaltank kan regelmatig geleegd worden.

Hoe lang kan een porta potti gebruikt worden voordat het geleegd moet worden?

Dit hangt af van het type en de grootte van de porta potti. Over het algemeen kunnen kleinere porta potti’s enkele dagen tot een week gebruikt worden voordat ze geleegd moeten worden. Grotere modellen kunnen langer meegaan, soms zelfs enkele weken, voordat ze geleegd moeten worden.

Waar kan ik een porta potti legen?

Porta potti’s kunnen op verschillende plaatsen geleegd worden. Sommige campings en recreatiegebieden hebben speciale faciliteiten voor het legen van draagbare toiletten. Daarnaast zijn er openbare sanitaire voorzieningen, zoals benzinestations, die ook dienst kunnen doen als leegplaatsen voor porta potti’s. Het is belangrijk om te controleren of de betreffende locatie het legen van porta potti’s toestaat voordat je deze gebruikt.

Is het gebruik van een porta potti hygiënisch?

Ja, porta potti’s zijn ontworpen met hygiëne in gedachten. Veel modellen hebben bijvoorbeeld een speciale spoelfunctie om het toilet na gebruik schoon te maken. Daarnaast hebben porta potti’s een afsluitbaar deksel om geuren en bacteriën binnen te houden. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot het legen en schoonmaken van de porta potti om de hygiëne te waarborgen.

Zijn porta potti’s milieuvriendelijk?

Porta potti’s zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan het gebruik van de natuur als toilet. De afvaltank van een porta potti is afgesloten en voorkomt dat afval direct in de omgeving terechtkomt. Bovendien zijn veel porta potti’s voorzien van een chemisch middel dat de afbraak van afval bevordert. Het is echter belangrijk om de afvaltank op de juiste manier te legen en het afval op een daarvoor bestemde plaats weg te gooien om het milieu te beschermen.

Top 5 Beste kopen
Logo