Pokemon Kaarten
Bijgewerkt: Juli 2024

Pokemon Kaarten

Pokemon Kaarten

Waarom Pokémon kaarten vandaag de dag nog steeds populair zijn

Misschien heb je ze vroeger zelf wel gespaard, of je hebt nog een hele verzameling thuis staan, of misschien heb je wel een zoon, dochter, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje die er helemaal gek op is. We hebben het over Pokémon kaarten. Pokémon was niet alleen eind jaren 90 en in het begin van 2000 enorm populair, ook vandaag de dag nog maakt Pokémon een opmars. Zo heeft de handel in Pokémon kaarten afgelopen jaren een behoorlijke renaissance beleefd. Veel mensen gingen op zoek naar een nieuwe hobby, het liefst een hobby die je thuis lekker kunt beoefenen, en toen kwamen veel mensen bij Pokémon kaarten terecht. 

 

Hoe is de populariteit ontstaan?

Dat mensen tegenwoordig nog steeds gek zijn op Pokémon kaarten is één ding. Maar hoe komt het nou dat de handel in deze kaarten uiteindelijk zo populair is geworden? Het begon allemaal in 1995 toen Pokémon in Japan werd opgericht. In eerste instantie was Pokémon een spel voor de originele Game Boy. In 1996 is het spel uitgebreid met Pokémon kaarten die later ook in Europa verkrijgbaar waren. Veel mensen hebben deze verzameld toen ze klein waren. Met deze kaarten kon je meedoen aan toernooien, zowel landelijk als internationaal. Tijdens deze toernooien kon je kaarten winnen, waaronder First Edition kaarten die tegenwoordig een behoorlijke som geld op kunnen leveren. 

 

Authentieke Pokémon kaarten

Doordat de Pokémon kaarten zo populair zijn geworden, blijft er nog steeds veel vraag is naar First Edition Pokémon kaarten. Pokémon kaarten zijn echte verzamelitems geworden. Als jij nog kaarten van vroeger bewaard hebt in de hoop dat deze ooit veel waard zouden kunnen zijn, is dit het moment waar je op gewacht hebt. Er bestaat namelijk inmiddels een hele industrie die zich volledig richt op het verifiëren en beoordelen van Pokémon kaarten. Hier vallen ook stripboeken en andere memorabilia onder. Als er naar de kaarten gekeken wordt, wordt er gelet op de centrering, randen, kleur en de algemene toestand van de kaart. Daarna krijgen ze een score van 1 tot 10. Het is dus een serieuze zaak.

 

Pak jouw Pokémon kaarten er weer eens bij

Als jij thuis dus nog een box met Pokémon kaarten hebt liggen, is het dus best een idee om deze er een keer bij te pakken om te kijken of er nog zeldzame kaarten in zitten. Daarnaast zijn Pokémon kaarten ook gewoon nog steeds erg leuk om mee te spelen en kun je nog steeds kaarten ruilen met andere verzamelaars.

Beste Pokemon Kaarten aanbiedingen van Juli 2024