Gourmetschotel
Bijgewerkt: Juni 2023

Gourmetschotel

Gourmetschotel

Vrijwel iedereen heeft wel een keer gegourmet in zijn of haar leven. Iedereen maakt tijdens het gourmetten zijn eigen eten. Er is tijdens het maken van het eten weinig inspanning vereist en het is ook nog eens heel gezellig. Zelfs zoetigheden zijn met deze methode eenvoudig te bereiden. Hierdoor kan iedereen tijdens het gourmetten eten wat hij lekker vindt. Je kiest daarnaast ook zelf de kruiden die op je eten gaan, de vloeistoffen van het vlees en de vis die je etende vrienden eten komen niet op je bord en je kunt gemakkelijk individuele omeletten of pannenkoeken bakken. Verder hoef je niets te delen, je maakt alleen wat jij lekker vindt en eet alles lekker zelf op. 

 

Een gourmetschotel voor tijdens de feestdagen

De meeste mensen kiezen ervoor om te gaan gourmetten tijdens de feestdagen. Je kunt in dit geval gaan gourmetten met je gezin, vrienden of familie. Dit is niet alleen ontspannend, maar vermindert ook een aanzienlijke hoeveelheid werk die je anders moet stoppen in het bereiden van een complete maaltijd voor meerdere personen. Een bijkomend voordeel is dat de keuken kan worden aangepast aan ieders voorkeuren en dat je eventuele restjes van de vorige dagen kunt gebruiken. Verder hoef je alleen maar een gourmetschotel te kopen en je hebt alles al in huis voor een geslaagde avond. 

 

Wat is gourmetten dan precies?

Gourmetten verwijst naar de praktijk van het maken van je eigen eten met behulp van kleine pannetjes en een grote bakplaat. Het is een gebruik dat hoogstwaarschijnlijk in Azië is ontstaan en zijn weg naar het Westen heeft gevonden. Dit gebeurt op een zogeheten gourmetset, die naast een gourmetgrill een aantal pannen van verschillende grootte omvat. De meeste gourmetstellen zijn ideaal voor 6 tot 8 personen. Als je gaat gourmetten is het aan te raden om een gourmetschotel voor hetzelfde aantal personen te kopen als dat gaat gourmetten. Op deze manier heb je altijd genoeg eten in huis, zeker als je de gourmetschotel aanvult met wat losse groenten en bijvoorbeeld omeletten. 

 

Wat vind je allemaal in een gourmetschotel?

Het plezier van de gourmetkeuken ligt in het feit dat het kan worden afgestemd op iemands individuele voorkeuren en dat er geen vooraf vastgestelde regels zijn die gevolgd moeten worden. Vaak wordt er gekozen voor vlees of vis voor op de grill. Dit snijd je in kleinere stukken, aangezien een groot stuk vlees al snel te veel is. Voorbeelden zijn onder andere kipfilet, worstjes, gehaktballetjes, shoarmavlees, saté, garnalen en visfilets. Verder kun je nog groenten zoals broccoli, wortels, paprika's, gemengde groenten en champignons toevoegen. Eieren zijn ook vaak een succes. Een heerlijke groenteomelet kan worden gemaakt door roerei over de groenten te gieten en samen te koken. Verder kun je nog kiezen voor stokbrood met knoflookboter als bijgerecht.

 

Een luxe gourmetschotel

Een luxe gourmetschotel bestaat bijvoorbeeld uit luxe stukken rundvlees bereid in gastronomische stijl. Je kunt ook kiezen voor een gourmetschotel met een beetje van alles, waaronder bijvoorbeeld varkens- en runderhaasjes. Mini runderburgers, rundvlees chipolata worstjes, schnitzels en shoarma doen het vaak ook erg goed.

Beste Gourmetschotel aanbiedingen van Juni 2023