Playstation 5

Op zoek naar de ultieme game-ervaring? Wij vergelijken de top 5 PlayStation 5 bundels op basis van games, accessoires en prijs om je de beste deal te bieden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Playstation 5 Disk Edition
Playstation 5 Disk Edition
Voordelen
Mooie en vloeiende beelden. Zeer snel opgestart dankzij SDD. 3d- audio, prachtig geluid tijdens gamen. 16 GB werkgeheugen. Inclusief 1 dual sense controller.
Nadelen
De prijs van de Playstion 5 ligt een stuk hoger dan die van voorgaande edities.
Playstation 5 Digital Edition
Playstation 5 Digital Edition
Voordelen
Stuk goedkoper dan Disk Edition. Kleiner formaat. 825 GB opslagruimte. Gamen in 4k-resolutie. Backwards compatibility, oude games spelen op PS5. Aantal games exclusief voor PS5.
Nadelen
Deze digital edition bevat geen disk drive, alleen online spelletjes downloaden en spelen.
Tip: Beste keuze
PlayStation 5 DualSense-controller
PlayStation 5 DualSense-controller
Voordelen
Haptische (voelbare) feedback. Volledig draadloos. Ligt lekker in de hand voor zowel kinderen als volwassenen. Symmetrische vorm, grootte en knopindeling. Lange batterijduur.
Nadelen
Deze controller heeft helaas geen programmeerbare knoppen.
Playstation 5 DualSense charging station
Playstation 5 DualSense charging station
Voordelen
2 controllers tegelijk opladen. Klein formaat. Stijlvol design in zelfde kleuren als PS5. Houdt USB poorten vrij. Eenvoudig op te klikken/laden. Laden net zo snel op als aangesloten.
Nadelen
Dit Playstation 5 oplaadstation is niet draadloos.
PlayStation 5 HD-camera
PlayStation 5 HD-camera
Voordelen
Streamen en video maken in full HD kwaliteit. Achtergrond verwijderen. Camera bedienen via controller. Ingebouwde microfoon. 2 jaar fabrieksgarantie.
Nadelen
Deze webcam/camera is alleen te gebruiken voor de Playstation 5 en niet voor andere computers/consoles.

Beste Playstation 5Koopgids: Welke Playstation 5 is de beste koop van maart 2024?

De Playstation 5 is de nieuwste game console van Sony en is eind 2020 uitgebracht. Bekijk hier de actuele voorraad en beschikbaarheid van Playstation 5 in Nederland. Een groot voordeel is dat je ook je Playstation 4 games op de Playstation 5 kunt spelen. De kwaliteit van PS5 games is natuurlijk wel een stuk verbeterd ten opzichte van de Playstation 4. Wel kunnen uitgevers ervoor kiezen om hun games te upgraden naar PS5 games, zodat je toch kunt genieten van de games met dezelfde kwaliteit als de nieuwe PS5 games.

Audio, video en VR mogelijkheden

In combinatie met een Playstation camera kun je ook VR games spelen op de Playstation 5. De audio is 3D, mits dit beschikbaar is op jouw gekoppelde audioapparaat. Met de razendsnelle SSD worden alle games en gegevens binnen de kortste keren geladen. Bovendien kun je met de Playstation 5 genieten van je spellen op 4K en zelfs 8K televisies. Met Raytracing worden de beelden nog realistischer weergegeven op ieder scherm. Op 4K televisies kunnen bepaalde games gespeeld worden met een schermsnelheid van 120 fps.

Het nieuwe design en de controller

Bij de Playstation 5 hoort ook een nieuw ontwerp. In plaats van een liggende zwarte doos, staat de Playstation 5 in het wit overeind. Ook de controllers zijn wit. De lichtrandjes zijn paarsblauwachtig. De controllers hebben ook de nodige innovatie ondergaan. De DualSense controllers voor de Playstation 5 geven haptische feedback tijdens het gamen. Met adaptieve triggers worden acties in de games die je speelt gesimuleerd via dynamische weerstandniveaus. Met deze vernieuwde Playstation 5 DualSense controllers ervaar je je games met al je zintuigen. Dit werkt optimaal in combinatie met de Tempest 3D AudioTech van de Playstation 5.

Games voor de Playstation 5 bij de introductie

Er zijn al direct games bij de introductie uitgebracht voor de Playstation 5. Dit zijn onder andere EA Sports FIFA 21 en NBA 2K21. Maar ook andere genres games zijn te vinden voor de Playstation 5. Zo zijn er daarnaast ook Demon’s SoulsTM, Deathloop, Godfall en Sackboy: A Big Adventure. Met een Playstation Plus lidmaatschap kun je daarnaast toegang krijgen tot een selectie de beste PS4 games. Met de snelle SSD van de Playstation 5 worden de games supersnel geladen en kun je bijna direct spelen. Inmiddels is het aanbod games flink uitgebreid en zijn er nieuwe versies uitgebracht van de eerste games bij de introductie.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Playstation 5

Wat is het verschil tussen PS5 Disk en PS5 Digital Edition?

De Digital Edition heeft geen schijfstation, alles wordt gedownload.

Is een PS5 backwards compatibel?

Ja, je kunt de meeste PS4-games spelen op een PS5.

Hoeveel opslagruimte heeft een PS5?

De standaard PS5 heeft een SSD van 825GB.

Kan ik mijn oude controllers gebruiken met een PS5?

PS4-controllers werken met PS5, maar alleen voor PS4-games.

Is er een verschil in grafische kwaliteit tussen PS5-modellen?

Nee, beide modellen bieden dezelfde grafische prestaties.

Top 5 Beste kopen
Logo