Playstation 5
Bijgewerkt: Juli 2024

Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 met PS4 games

De Playstation 5 is de nieuwste game console van Sony en is eind 2020 uitgebracht. Bekijk hier de actuele voorraad en beschikbaarheid van Playstation 5 in Nederland.  Een groot voordeel is dat je ook je Playstation 4 games op de Playstation 5 kunt spelen. De kwaliteit van PS5 games is natuurlijk wel een stuk verbeterd ten opzichte van de Playstation 4. Wel kunnen uitgevers ervoor kiezen om hun games te upgraden naar PS5 games, zodat je toch kunt genieten van de games met dezelfde kwaliteit als de nieuwe PS5 games. 

Audio, video en VR mogelijkheden

In combinatie met een Playstation camera kun je ook VR games spelen op de Playstation 5. De audio is 3D, mits dit beschikbaar is op jouw gekoppelde audioapparaat. Met de razendsnelle SSD worden alle games en gegevens binnen de kortste keren geladen. Bovendien kun je met de Playstation 5 genieten van je spellen op 4K en zelfs 8K televisies. Met Raytracing worden de beelden nog realistischer weergegeven op ieder scherm. Op 4K televisies kunnen bepaalde games gespeeld worden met een schermsnelheid van 120 fps. 

Het nieuwe design en de controller

Bij de Playstation 5 hoort ook een nieuw ontwerp. In plaats van een liggende zwarte doos, staat de Playstation 5 in het wit overeind. Ook de controllers zijn wit. De lichtrandjes zijn paarsblauwachtig. De controllers hebben ook de nodige innovatie ondergaan. De DualSense controllers voor de Playstation 5 geven haptische feedback tijdens het gamen. Met adaptieve triggers worden acties in de games die je speelt gesimuleerd via dynamische weerstandniveaus. Met deze vernieuwde Playstation 5 DualSense controllers ervaar je je games met al je zintuigen. Dit werkt optimaal in combinatie met de Tempest 3D AudioTech van de Playstation 5.

Direct verkrijgbare games voor de Playstation 5

Er zijn al direct games voor de Playstation 5 beschikbaar. Dit zijn onder andere EA Sports FIFA 21 en NBA 2K21. Maar ook andere genres games zijn te vinden voor de Playstation 5. Zo zijn er daarnaast ook Demon’s SoulsTM, Deathloop, Godfall en Sackboy: A Big Adventure. Met een Playstation Plus lidmaatschap kun je daarnaast toegang krijgen tot een selectie de beste PS4 games. Met de snelle SSD van de Playstation 5 worden de games supersnel geladen en kun je bijna direct spelen. 

Beste Playstation 5 aanbiedingen van Juli 2024