Picknicktafel
Bijgewerkt: Maart 2023

Picknicktafel

Picknicktafel

Handige tips bij het vinden van de beste picknicktafel

Als je de hele winter binnen hebt gezeten begint het in het voorjaar vaak te kriebelen om weer lekker naar buiten te gaan. Samen met vrienden, collega’s of klasgenoten lekker buiten lunchen of bijkomen van een lange dag. Een picknicktafel is dan het meest ideale tuinmeubel. Je kunt namelijk aan een picknicktafel eten, vergaderen of juist even lekker ontspannen. Maar hoe kies je nu de juiste picknicktafel? In dit artikel geven wij handige tips, zodat jij precies weet waar je allemaal op moet letten.

 

Sterk, duurzaam en stabiel

Een picknicktafel is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er voornamelijk in de kwaliteit van de materialen veel verschillen. Als je op zoek gaat naar een picknicktafel, kies je natuurlijk voor een stevige tafel die niet omvalt en die lang meegaat, ook als hij iedere dag in de buitenlucht staat. Dit kan een behoorlijke opgave zijn. Vaak wordt er gekozen voor een houten picknicktafel van de bouwmarkt of van het tuincentrum. Deze worden vaak na een paar jaar toch instabiel. Dit komt doordat het hout kan vergaan, de banken beginnen te zakken of er onderdelen die aan elkaar geschroefd zijn gaan roesten. Kies daarom altijd voor een picknicktafel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld voor een houten picknicktafel die is voorzien van een beschermende laag of een picknicktafel gemaakt van staal.

Bestand tegen alle weersinvloeden

Een picknicktafel wordt vaak buiten gebruikt of in een ruimte waar veel mensen vrij toegang hebben tot de picknicktafel. Het onderhoud moet dan eenvoudig zijn. Zo moeten de oppervlakken gemakkelijk en snel afgenomen kunnen worden met een vochtige doek of spons. Als de picknicktafel in de buitenlucht staat kan een beetje regen en wind al genoeg zijn om de picknicktafel schoon te krijgen. Hierdoor heb je bijna geen omkijken naar de picknicktafel, mits je voor hoge kwaliteit kiest. De picknicktafel moet namelijk dan wel bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Hitte of vorst moet de tafel niet aantasten en ook regen moet verder geen invloed hebben op de picknicktafel.

 

Kijk naar de vorm en kleur

Vrijwel iedere ruimte en ieder exterieur vraagt om een andere vorm picknicktafel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ovale of ronde picknicktafel. Deze vorm picknicktafel staat erg mooi bij een rechthoekige en wat strakke ruimte. Hetzelfde geld voor een ruimte die juist rond is, daar staat een rechthoekige picknicktafel prachtig in het design. Naast de vorm heb je ook nog de keuze uit de kleur van de picknicktafel. Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren picknicktafels op de markt. Deze kleur kun je perfect afstellen op het ontwerp van jouw tuin en is erg persoonlijk.

Beste Picknicktafel aanbiedingen van Maart 2023