Dab+ Radio

Op zoek naar de beste DAB+ radio? Vergelijk en ontdek de top 5 modellen die je een geweldige geluidskwaliteit en vele zenderopties bieden.
Dab+ Radio
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Denver DAB-18
Denver DAB-18
Voordelen
Stijlvolle DAB+ radio in ouderwetse stijl. Zorgt ervoor dat je zonder ruis naar ieder radiosignaal kunt luisteren. Ook voorzien van bluetooth zodat je de radio moeiteloos van een apparaat kunt streamen. Bevat een wekfunctie die je wakker kan maken met je favoriete radiozender.
Nadelen
Niet geschikt om met een hoofdtelefoon te gebruiken.
Kenwood CR-ST-100S Zwart
Kenwood CR-ST-100S Zwart
Voordelen
Zorgt voor optimale draadloze afspeelmogelijkheden met wifi. Je kunt ook muziek direct vanaf Spotify Connect streamen zonder andere apparaten te hoeven gebruiken. Het signaal is digitaal en bevat geen ruis tijdens het luisteren.
Nadelen
De radio is niet voorzien van een ingebouwde accu, waardoor je de radio niet overal in huis neer kunt zetten.
Tip: Beste keuze
Philips AZB500/12
Philips AZB500/12
Voordelen
Voorzien van een DAB+ tuner voor een ruisvrij radiosignaal. Ook geschikt voor het afspelen van je favoriete cd’s dankzij de ingebouwde cd speler. Gemakkelijk met je mee te nemen dankzij het compacte formaat. Ook voorzien van ene aux aansluiting voor je smartphone of mp3 speler.
Nadelen
De radio heeft een wat ouderwets uiterlijk, waardoor hij niet bij ieder interieur past.
JBL Tuner 2 Zwart
JBL Tuner 2 Zwart
Voordelen
Draagbare DAB+ radio met krachtige accu die tot wel 15 uur meegaat. Via bluetooth kun je draadloos met de radio verbinden en je favoriete muziek afspelen. Waterdicht ontwerp waardoor je hem ook mee kan nemen naar het zwembad of tijdens het douchen.
Nadelen
De radio heeft geen USB ingang waarmee je je telefoon op kunt laden.
Denver DAB-18 Zwart
Denver DAB-18 Zwart
Voordelen
Stijlvolle DAB+ radio in zwarte kleur. Lijkt op een ouderwetse radio. Werkt op accu, batterijen en netstroom. Draagbaar ontwerp en dus makkelijk met je mee te nemen. Voorzien van goede stereo speakers en grote knoppen.
Nadelen
Niet voorzien van een wekker functie.

Beste Dab+ RadioKoopgids: Welke Dab+ Radio is de beste koop van april 2024?

Sinds 1993 maakt de Europese technologie die bekend staat als DAB het mogelijk om radio in digitaal formaat uit te zenden. Je merkt helemaal niets van ruis in het geluid omdat het een digitale uitzending is. Als je technologie als DAB+ gebruikt om naar de radio te luisteren, heb je de mogelijkheid om naar publieke of commerciële radiozenders te luisteren.

Wat is een DAB+ radio eigenlijk?

Om met het belangrijkste te beginnen: de afkorting voor Digital Audio Broadcasting Plus is DAB+. Het is een geluidssignaal dat je, vergelijkbaar met de bekende FM radio, gratis uit de ether kunt halen, maar de kwaliteit van het signaal is aanzienlijk groter en meer digitaal. Bovendien kun je via DAB+ extra gegevens doorgeven, zoals de titel van een liedje of informatie over de verkeerssituatie. De vervanger van FM is een technologie die DAB+ heet. Is het tijd voor een nieuwe radio? Dan is dit de perfecte gelegenheid om te upgraden naar een radio die DAB+ uitzendingen kan ontvangen. Omdat elke DAB+ radio ook FM kan ontvangen, heb je niets te verliezen door over te stappen.

Voordelen van het gebruik van DAB+

De voordelen van DAB+ zijn zo talrijk dat ze bijna voor zich spreken. De technologie heeft in alle opzichten een voordeel ten opzichte van het FM-spectrum. Zo wordt de ruis van je FM-radio vervangen door digitale audio van een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van een cd. Je hebt daarnaast met een DAB+ radio ook toegang tot een groter aantal radiozenders, waaronder een groter aantal nationale radiozenders en een groter aantal themazenders, zoals VRT NWS, Joe 70’s en MNM Hits. Betere bruikbaarheid dankzij het wegvallen van de noodzaak om frequenties in het geheugen vast te leggen is ook een voordeel. Je kunt het gewenste station opzetten door in alfabetische volgorde door de lijst te scrollen en het te selecteren. Aan deze voordelen zijn geen extra kosten verbonden (behalve die van je radiotoestel). Je hebt geen WiFi-verbinding of mobiele data nodig om alle zenders in perfecte helderheid en zonder onderbrekingen te ontvangen, omdat het signaal al gratis via de ether wordt uitgezonden.

Wat zijn de stappen voor het aansluiten van een DAB+ radio?

De overgrote meerderheid van de DAB+ radio’s heeft een wifi-verbinding. Als je je radio verbindt met het draadloze netwerk dat je internet provider aanbiedt, kun je geen kosten maken voor de zenders. Desondanks volgt daaruit niet altijd dat de enige manier om radio te luisteren via je eigen netwerk thuis is. Er zijn namelijk ook DAB+ radio’s die voorzien zijn van Bluetooth of een AUX ingang. Je kunt de radio bijvoorbeeld koppelen aan je smartphone of tablet om muziek af te spelen en daarbij gebruik te maken van je mobiele internetverbinding.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dab+ Radio

Wat is DAB+ radio?

DAB+ radio is een digitale radiotechnologie die een betere geluidskwaliteit en meer zenders biedt dan traditionele FM-radio. Het maakt gebruik van digitale signalen in plaats van analoge signalen.

Heeft mijn auto een DAB+ radio nodig om digitale radio te ontvangen?

Ja, om digitale radio te ontvangen, heeft uw auto een DAB+ radio nodig. Als uw auto geen DAB+ radio heeft, kunt u een externe DAB+ ontvanger aanschaffen en deze aansluiten op uw bestaande autoradio.

Hoeveel zenders kan ik ontvangen met een DAB+ radio?

Met een DAB+ radio heeft u toegang tot een groter aantal radiostations dan met een traditionele FM-radio. Het exacte aantal zenders dat u kunt ontvangen, is afhankelijk van uw locatie en het beschikbare DAB+ signaal in uw regio.

Is de geluidskwaliteit van DAB+ radio beter dan die van FM-radio?

Ja, over het algemeen biedt DAB+ radio een betere geluidskwaliteit dan FM-radio. Het digitale signaal zorgt voor een helderder en scherper geluid, zonder ruis of storingen.

Moet ik extra betalen om DAB+ radio te ontvangen?

Nee, u hoeft geen extra kosten te betalen om DAB+ radio te ontvangen. Zodra u een DAB+ radio heeft, kunt u gratis toegang krijgen tot de beschikbare digitale radiostations. Er kunnen echter wel kosten zijn voor het aanschaffen van een DAB+ radio of een externe DAB+ ontvanger.

Top 5 Beste kopen
Logo