Handmixer

Op zoek naar de beste handmixer? Vergelijk de top 5 handmixers en ontdek welke perfect is voor jouw keukenbehoeften. Lees onze handige gids nu!
Handmixer
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bosch MFQ4080
Bosch MFQ4080
Voordelen
Ligt comfortabel in de hand tijdens het mixen. Voorzien van een krachtige, stille en lichte motor. Wordt geleverd met een RVS staafmixervoet, een XL hakmolen en een mengbeker. Bevat 5 verschillende snelheidsstanden en een turbofunctie voor extra kracht.
Nadelen
Wordt niet geleverd met een opbergsysteem voor alle accessoires.
Bosch MFQ36400 ErgoMixx Handmixer
Bosch MFQ36400 ErgoMixx Handmixer
Voordelen
Zeer stil en daarnaast ook licht van gewicht. Heeft 5 verschillende snelheidsstanden en een turbofunctie. Ergonomisch ontworpen met anti-slip en SoftTouch grip voor een comfortabel gebruik. Wordt standaard geleverd met twee gardes en twee kneedhaken.
Nadelen
Bevat geen vaste mengkom.
Tip: Beste keuze
Inventum CHM425B
Inventum CHM425B
Voordelen
Heeft ook 5 snelheidsstanden. Makkelijk te gebruiken voor het mixen van meerdere ingrediënten. Wordt geleverd met klopgardes en deeghaken. De klopgardes en deeghaken zijn na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser voor een eenvoudige reiniging.
Nadelen
De handmixer is niet geschikt voor zwaar kneedwerk.
AEG HM3310 Handmixer
AEG HM3310 Handmixer
Voordelen
Heeft een vermogen van 450 W. Gemaakt van hoogwaardig kunststof. Voorzien van 5 verschillende standen. Heeft een stille en krachtige motor. Wordt met verschillende opzetstukken geleverd. Veelzijdig in de keuken te gebruiken. Relatief lang snoer van één meter.
Nadelen
Wordt naast de opzetstukken niet met andere accessoires geleverd.
KitchenAid 5KHM9212EOB Onyx Zwart
KitchenAid 5KHM9212EOB Onyx Zwart
Voordelen
Voorzien van maar liefst 9 verschillende snelheden. Bevat een efficiënte en krachtige gelijkstroommotor. Heeft een zachte handgreep en een led-snelheidsregelaar. Wordt geleverd met 2 RVS turboklopper ontworpen.
Nadelen
De bedieningsknop voor de snelheden werkt niet zo heel soepel.

Beste HandmixerKoopgids: Welke Handmixer is de beste koop van februari 2024?

In de keuken is een handmixer een voorwerp dat gewoon aanwezig moet zijn. Je kunt snel en moeiteloos room opkloppen met de fijnste handmixer en je kunt hem ook gebruiken voor allerlei andere klusjes. Je kunt een handmixer bijvoorbeeld gebruiken om snel het beslag voor een taart of cake te maken of zelfs om pizzadeeg mee te kneden.

De hulpstukken van een handmixer

Het gebruik dat met een handmixer kan worden bereikt wordt natuurlijk bepaald door de hulpstukken die bij de handmixer zijn verpakt. De meeste handmixers zijn standaard uitgerust met deeghaken en gardes, die respectievelijk worden gebruikt om deeg te kneden en room op te kloppen. Tegenwoordig zijn er ook handmixers met verschillende hulpstukken.

Vermogen en kracht van een handmixer

Bij het vergelijken van verschillende handmixers moeten het vermogen en de kracht van elk afzonderlijk model de eerste overweging zijn. Als het vermogen van een mixer wordt verhoogd, dan zal ook de capaciteit van de motor om meer kracht te produceren toenemen. Voedsel dat dichter en vaster is, kan met deze methode sneller en gemakkelijker worden bereid. Neem als voorbeeld het geval van het brooddeeg dat je met de mixer wilt kunnen maken. Het is niet nodig om een handmixer met een hoge snelheidsstand te gebruiken als je alleen verschillende vloeistoffen combineert, slagroom maakt of cakebeslag maakt. Desondanks is het aan te raden om een handmixer te kopen met een vermogen van minstens 350 watt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je het deeg gemakkelijker kunt kneden, maar het werkt ook veel beter met alles wat je nog meer wilt maken.

De handgreep van een kwaliteitshandmixer

Het lijkt logisch dat je een handmixer tijdens het gebruik in je hand houdt. Daarom kan het belang van de kwaliteit van het handvat niet worden onderschat. Hierdoor zul je de handmixer langdurig kunnen bedienen zonder enig ongemak te ervaren.

De verschillende snelheden van de handmixer

De kracht en de sterkte van de beste handmixer zijn belangrijke overwegingen, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de verschillende snelheden die worden aangeboden. Hoe meer snelheden beschikbaar zijn om te gebruiken, hoe eenvoudiger het proces van het bereiden van gerechten zal zijn. Als je bijvoorbeeld room aan het opkloppen bent, wil je de laatste minuten van het proces in een langzamer tempo kunnen combineren. Aan de andere kant kan het tempo tijdens de openingsminuten vrij hoog liggen. Wanneer er slechts één of twee snelheden beschikbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om de juiste snelheid te kiezen voor het maken van slagroom, brooddeeg of beslag.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Handmixer

Wat is het verschil tussen een handmixer en een staande mixer?

Een handmixer is een draagbare mixer die je met één hand kunt vasthouden, terwijl een staande mixer een vrijstaand apparaat is dat op een aanrechtblad staat. Een handmixer is handig voor kleine klusjes en snelle mengsels, terwijl een staande mixer beter geschikt is voor zwaardere mixtaken en het kneden van deeg.

Kan ik met een handmixer ook zwaarder deeg kneden?

Hoewel een handmixer geschikt is voor licht deeg en beslag, is het meestal niet sterk genoeg om zwaar deeg te kneden, zoals brooddeeg. Voor zwaarder deeg is het beter om een staande mixer te gebruiken met een speciale deeghaak.

Kan ik met een handmixer ook andere dingen mixen dan beslag?

Ja, een handmixer kan ook gebruikt worden voor het mixen van andere ingrediënten, zoals sauzen, dressings, puree en slagroom. Het is een veelzijdig apparaat dat je helpt om verschillende recepten gemakkelijk te bereiden.

Zijn alle handmixers voorzien van verschillende snelheidsinstellingen?

Ja, de meeste handmixers hebben verschillende snelheidsinstellingen, zodat je de snelheid kunt aanpassen aan het soort ingrediënten dat je mixt. Dit is handig omdat sommige ingrediënten bij een lagere snelheid gemengd moeten worden om spatten te voorkomen.

Zijn de mixers eenvoudig schoon te maken?

Ja, de meeste handmixers hebben afneembare mixstaafjes en mengkommen die vaatwasmachinebestendig zijn. Dit maakt het schoonmaken van de handmixer snel en gemakkelijk. Het is belangrijk om de handleiding van je specifieke handmixer te raadplegen voor de juiste schoonmaakinstructies.

Top 5 Beste kopen
Logo