Partytent
Bijgewerkt: Juni 2024

Partytent

Partytent

Een partytent is handig voor feestjes, zoals de naam al doet vermoeden. Niet alleen is een partytent makkelijk op te zetten, het beschut je ook tegen eventueel slecht weer als het tijd is voor je feestje. Een partytent kopen kan lastig zijn, aangezien ze in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Om de keuze dan voor jezelf makkelijker te maken is het handig een paar dingen na te gaan zodat je precies weet wat je zoekt. Dat maakt de juiste tent zoeken makkelijker en het aanbod waaruit je kunt kiezen kleiner. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande aspecten. 

 

Vorm van de partytent

De vorm van een partytent kan belangrijk voor je zijn. Zo heb je simpele vierkante tenten, maar ook tenten met een dak die in een punt omhoog loopt. De tenten met een plat dak zijn prima tegen beschutting, maar bij een dak die in een punt omhoog loopt, loopt de regen er iets beter vanaf. Kijk ook eens goed naar de breedte en lengte tent die je zoekt. Er kan vaak 1 persoon per 1 vierkante meter staan, maar als je een tafel en stoelen kwijt wilt, dan heb je een iets grotere tent nodig.

 

Met of zonder afneembare zijkanten

Dan zit er ook nog een groot verschil in hoe de tent eruit ziet en dan voornamelijk aan de zijkant. Zo heb je tenten die helemaal geen zijkanten hebben, of juist maar twee of drie zijkanten hebben. Er zijn ook tenten die worden verkocht met afneembare zijkanten. Deze hoezen kun je er makkelijk op ritsen of plaatsen en weer afhalen als je het niet meer nodig vindt. Wil je dus flexibiliteit, dan kies je voor afneembare zijkanten. Dan kun je deze blijven gebruiken onafhankelijk van het weer. Wil je liever meteen dat de tent staat, dan kun je kiezen voor een tent met zijdes die er al aan zitten. 

 

Waar te koop en prijzen

Als je een partytent wilt gaan kopen, dan kun je hiervoor bij veel plekken terecht. Partytenten kun je kopen in campingwinkels, maar ook in bouwcentra en kluswinkels. Daarnaast vind je ook goede partytenten bij bijvoorbeeld de Ikea of de Xenos. Ook online kun je terecht voor een partytent. Bij Bol.com verkopen ze partytenten in alle vormen, maten en kleuren. Afhankelijk van hoe luxe je de tent wilt, kan de prijs zitten tussen de 50 en 150 euro. Voor een simpele tent betaal je een paar tientjes maar voor een duurzame tent met afneembare zijkanten betaal je wel iets meer. 

Beste Partytent aanbiedingen van Juni 2024