Partytent

Op zoek naar de beste partytent? Vergelijk en vind de top 5 partytenten met de beste kwaliteit en prijs. Bespaar tijd en geld met ons overzicht!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
MaxxGarden Partytent - Feesttent Paviljoen - 3x3m
MaxxGarden Partytent - Feesttent Paviljoen - 3x3m
Voordelen
Biedt optimale UV bescherming tot wel 50+. Alle aansluitingen sluiten perfect aan. De voeten zijn verankerd. Het doek is gemaakt van waterafstotend materiaal. De zijwanden kun je eenvoudig oprollen.
Nadelen
De partytent is niet het meeste duurzame in zijn soort.
Lizzely garden & living partytent 3x3 met 3 zijwanden
Lizzely garden & living partytent 3x3 met 3 zijwanden
Voordelen
De partytent is super goed geschikt voor een beschutte tuin. Je kunt de partytent eenvoudig monteren en demonteren. Is lekker licht van gewicht. Je kunt het gemakkelijk verplaatsten. De zijwanden zorgen ervoor dat je lekker uit de wind kunt zitten, maar ook gemakkelijk kunt luchten.
Nadelen
Niet echt geschikt tegen harde windstoten.
Tip: Beste keuze
LifeGoods Luxe Partytent met Zijwanden 3x3 m
LifeGoods Luxe Partytent met Zijwanden 3x3 m
Voordelen
Lekker droog zitten, omdat de partytent waterdicht is. Eenvoudig op te zetten dankzij de harmonica uitklap constructie. Je kunt zelf kiezen hoeveel zijwanden je wilt gebruiken. Eenvoudig opbergen in de meegeleverde draagtas met wielen. Je krijgt er zelfs haringen, scheerlijnen en hervulbare zandzakken bij.
Nadelen
Zonder de wanden zit je in de wind.
TecTake - Paviljoentent 3x6 m met 5 zijwanden
TecTake - Paviljoentent 3x6 m met 5 zijwanden
Voordelen
Beschikt over stabiele metalen dwarsbalken. Het materiaal is waterafstotend. Beschikt over kleefbanden, zodat je veilig kunt bevestigen. Binnen enkele minuten heb je de tent staan. Beschermd tegen regen en zon.
Nadelen
Je krijgt 6 maanden garantie op de partytent.
Lifetime partytent - Antraciet - Kunststof - 3x3m
Lifetime partytent - Antraciet - Kunststof - 3x3m
Voordelen
Bij de partytent krijg je een eenvoudige gebruikershandleiding. Je krijgt alles erbij voor een gemakkelijke bevestiging. De doorloophoogte van de partytent is zeker 2 meter. De partytent is super licht van gewicht. Het doek is gemaakt van PVC.
Nadelen
De buizen kunnen gaan roesten na verloop van tijd.

Beste PartytentKoopgids: Welke Partytent is de beste koop van februari 2024?

Een partytent is handig voor feestjes, zoals de naam al doet vermoeden. Niet alleen is een partytent makkelijk op te zetten, het beschut je ook tegen eventueel slecht weer als het tijd is voor je feestje. Een partytent kopen kan lastig zijn, aangezien ze in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Om de keuze dan voor jezelf makkelijker te maken is het handig een paar dingen na te gaan zodat je precies weet wat je zoekt. Dat maakt de juiste tent zoeken makkelijker en het aanbod waaruit je kunt kiezen kleiner. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande aspecten.

Vorm van de partytent

De vorm van een partytent kan belangrijk voor je zijn. Zo heb je simpele vierkante tenten, maar ook tenten met een dak die in een punt omhoog loopt. De tenten met een plat dak zijn prima tegen beschutting, maar bij een dak die in een punt omhoog loopt, loopt de regen er iets beter vanaf. Kijk ook eens goed naar de breedte en lengte tent die je zoekt. Er kan vaak 1 persoon per 1 vierkante meter staan, maar als je een tafel en stoelen kwijt wilt, dan heb je een iets grotere tent nodig.

Met of zonder afneembare zijkanten

Dan zit er ook nog een groot verschil in hoe de tent eruit ziet en dan voornamelijk aan de zijkant. Zo heb je tenten die helemaal geen zijkanten hebben, of juist maar twee of drie zijkanten hebben. Er zijn ook tenten die worden verkocht met afneembare zijkanten. Deze hoezen kun je er makkelijk op ritsen of plaatsen en weer afhalen als je het niet meer nodig vindt. Wil je dus flexibiliteit, dan kies je voor afneembare zijkanten. Dan kun je deze blijven gebruiken onafhankelijk van het weer. Wil je liever meteen dat de tent staat, dan kun je kiezen voor een tent met zijdes die er al aan zitten.

Waar te koop en prijzen

Als je een partytent wilt gaan kopen, dan kun je hiervoor bij veel plekken terecht. Partytenten kun je kopen in campingwinkels, maar ook in bouwcentra en kluswinkels. Daarnaast vind je ook goede partytenten bij bijvoorbeeld de Ikea of de Xenos. Ook online kun je terecht voor een partytent. Bij Bol.com verkopen ze partytenten in alle vormen, maten en kleuren. Afhankelijk van hoe luxe je de tent wilt, kan de prijs zitten tussen de 50 en 150 euro. Voor een simpele tent betaal je een paar tientjes maar voor een duurzame tent met afneembare zijkanten betaal je wel iets meer.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Partytent

Hoeveel mensen kunnen er in een standaard partytent?

Dit hangt af van de grootte van de partytent. Een standaard partytent van 3×3 meter biedt ruimte voor ongeveer 10-12 personen.

Kan ik een partytent ook huren in plaats van kopen?

Ja, veel verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om partytenten te huren. Dit is vaak handig voor eenmalige evenementen.

Kan ik een partytent opzetten zonder ervaring?

Ja, de meeste partytenten zijn ontworpen om eenvoudig op te zetten zonder speciale vaardigheden of gereedschap. Het is echter handig om de instructies te volgen en eventueel hulp te vragen bij het opzetten van een grotere tent.

Kan ik een partytent gebruiken bij slecht weer?

Partytenten zijn in de eerste plaats ontworpen om bescherming te bieden tegen de zon, maar ze kunnen ook helpen bij lichte regen. Bij hevige regen, storm of andere extreme weersomstandigheden is het echter aan te raden de tent niet op te zetten om schade te voorkomen.

Kan ik een partytent gebruiken op elke ondergrond?

In principe kan een partytent op elke vlakke ondergrond worden opgezet, zoals gras, beton of tegels. Het is echter belangrijk om de tent goed vast te zetten met haringen of gewichten om te voorkomen dat hij wegwaait.

Top 5 Beste kopen
Logo