Oliegevulde Elektrische Radiator
Bijgewerkt: Maart 2023

Oliegevulde Elektrische Radiator

Oliegevulde Elektrische Radiator

De voordelen van een oliegevulde elektrische radiator

 

Als naaste verwant van de elektrische haard is een met olie gevulde elektrische radiator een effectieve (zij het niet altijd zuinige) warmtebron voor kleinere kamers. Het voordeel ten opzichte van de traditionele elektrische haard is dat ze in een groter aantal maten verkrijgbaar zijn, van klein genoeg om op een bureau te plaatsen tot groot genoeg om een hele muur te vullen. Ze kunnen worden ontworpen in een willekeurig aantal stijlen en kleuren, waaronder hout en metaal, zodat huiseigenaren hun radiatoren kunnen afstemmen op het decor van hun huis.

 

Net als elektrische vuren met olie worden elektrische radiatoren met olie in de muur gestoken en gevuld met olie, die vervolgens opwarmt en warmte in de kamer verspreidt. In plaats van uit de schoorsteen te worden geleid, zoals bij een open haard op hout of gas, blijft deze warmte binnenin opgesloten. Sommige modellen hebben zelfs een thermostaat zodat je de temperatuur in jouw kamer kunt regelen of de haard volledig kunt uitschakelen als je op vakantie gaat of gewoon wat energie wilt besparen terwijl je weg bent.

 

Wat is het precies?

 

Een met olie gevulde elektrische radiator is een soort ruimteverwarmer, ontworpen om een specifieke ruimte te verwarmen in plaats van de hele kamer. Ze worden gewoonlijk gebruikt als extra verwarming voor kamers die meer warmte nodig hebben dan een gewone elektrische of draagbare verwarming kan bieden. De met olie gevulde radiator bestaat uit een buitenmantel en een binnenreservoir, gescheiden door een scheidingsplaat en gevuld met kerosine of een ander petroleumderivaat. De uitgestraalde warmte wordt door convectiekoeling van het reservoir naar de buitenmantel en naar buiten in de kamer overgedragen.

 

De voordelen van een oliegevulde elektrische radiator

 

Oliegevulde radiatoren worden vaak verkozen boven andere types omdat ze veiliger en minder duur in het gebruik zijn. Bij het kiezen van een oliegevulde radiator is het belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van jouw kamer, alsook met hoeveel extra warmte je nodig zult hebben. Een grotere kamer kan bijvoorbeeld een grotere radiator met meer watt nodig hebben om de ruimte effectief te verwarmen.

 

De voordelen van een met olie gevulde elektrische radiator zijn onder meer:

 

Oliegevulde radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, dus het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je er een aanschaft voor jouw huis.

Beste Oliegevulde Elektrische Radiator aanbiedingen van Maart 2023