Oliegevulde Elektrische Radiator

Op zoek naar de beste oliegevulde elektrische radiator? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek de ideale verwarmingsoplossing voor jouw huis.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Auronic Olieradiator - Elektrisch - Thermostaat - Timer - 3 Standen - tot 2000W – Wit
Auronic Olieradiator - Elektrisch - Thermostaat - Timer - 3 Standen - tot 2000W – Wit
Voordelen
Deze kachel heeft 3 warmtestanden. Dit is erg voordelig als je het in de winter erg koud hebt, maar je hem in de lente of herfst niet super warm wilt hebben. Binnen 5 minuten opgewarmd. Inclusief timer voor aan- en uitzetten. Compact en makkelijk te verplaatsen.
Nadelen
Deze olieradiator is voor ruimtes tussen de 25 en 30 vierkante meter. Je kunt hem dus niet gebruiken voor erg grote ruimtes.
De'Longhi Dragon4 TRD4 0615 - Oliegevulde Radiator – Kachel
De'Longhi Dragon4 TRD4 0615 - Oliegevulde Radiator – Kachel
Voordelen
Deze oliegevulde radiator van De’Longhi heeft een 25% groter verwarmingsoppervlak. Dit zorgt dat de ruimte sneller wordt opgewarmd. Anti vorst stand. Drie verschillende standen. Regelbare thermostaat.
Nadelen
Deze oliegevulde elektrische radiator heeft geen app om hem te bedienen.
Tip: Beste keuze
Profile Olieradiator Fogo 11 elementen 2500W
Profile Olieradiator Fogo 11 elementen 2500W
Voordelen
Trage afkoeling, houdt warmte goed vast. Zeer geschikt als bijverwarming. Een vermogen van 2500 W. Makkelijk verplaatsen dankzij wieltjes. Stil tijdens gebruik.
Nadelen
Je kunt deze radiator niet ophangen.
Olimpia Splendid Caldorad 9 Digital, Olie elektrisch verwarmingstoestel, Olie, 24 uur, Binnen, Vloer, Zwart, Wit
Olimpia Splendid Caldorad 9 Digital, Olie elektrisch verwarmingstoestel, Olie, 24 uur, Binnen, Vloer, Zwart, Wit
Voordelen
De Olimpia Splendid Caldorad 9 Digital heeft 3 warmtestanden waardoor je zelf kan beslissen hoe warm je het wilt hebben. Beveiliging tegen oververhitting. Slaat automatisch uit bij omvallen.
Nadelen
Dit olie elektrisch verwarmingstoestel kan je niet aan de muur monteren en er zit geen timer op.
Perel Olieradiator - Elektrische Kachel - 700W - 7 Ribben - Met thermostaat
Perel Olieradiator - Elektrische Kachel - 700W - 7 Ribben - Met thermostaat
Voordelen
Zeer compact model, past in iedere ruimte. Met handgreep aan bovenkant. Warmt snel op. Maakt alleen geluid bij aan- en uitzetten. Bescherming tegen oververhitting.
Nadelen
Dit product is niet geschikt als hoofdverwarming alleen als bijverwarming.

Beste Oliegevulde Elektrische RadiatorKoopgids: Welke v is de beste koop van april 2024?

De voordelen van een oliegevulde elektrische radiator

Als naaste verwant van de elektrische haard is een met olie gevulde elektrische radiator een effectieve (zij het niet altijd zuinige) warmtebron voor kleinere kamers. Het voordeel ten opzichte van de traditionele elektrische haard is dat ze in een groter aantal maten verkrijgbaar zijn, van klein genoeg om op een bureau te plaatsen tot groot genoeg om een hele muur te vullen. Ze kunnen worden ontworpen in een willekeurig aantal stijlen en kleuren, waaronder hout en metaal, zodat huiseigenaren hun radiatoren kunnen afstemmen op het decor van hun huis.

Net als elektrische vuren met olie worden elektrische radiatoren met olie in de muur gestoken en gevuld met olie, die vervolgens opwarmt en warmte in de kamer verspreidt. In plaats van uit de schoorsteen te worden geleid, zoals bij een open haard op hout of gas, blijft deze warmte binnenin opgesloten. Sommige modellen hebben zelfs een thermostaat zodat je de temperatuur in jouw kamer kunt regelen of de haard volledig kunt uitschakelen als je op vakantie gaat of gewoon wat energie wilt besparen terwijl je weg bent.

Wat is het precies?

Een met olie gevulde elektrische radiator is een soort ruimteverwarmer, ontworpen om een specifieke ruimte te verwarmen in plaats van de hele kamer. Ze worden gewoonlijk gebruikt als extra verwarming voor kamers die meer warmte nodig hebben dan een gewone elektrische of draagbare verwarming kan bieden. De met olie gevulde radiator bestaat uit een buitenmantel en een binnenreservoir, gescheiden door een scheidingsplaat en gevuld met kerosine of een ander petroleumderivaat. De uitgestraalde warmte wordt door convectiekoeling van het reservoir naar de buitenmantel en naar buiten in de kamer overgedragen.

De voordelen van een oliegevulde elektrische radiator

Oliegevulde radiatoren worden vaak verkozen boven andere types omdat ze veiliger en minder duur in het gebruik zijn. Bij het kiezen van een oliegevulde radiator is het belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van jouw kamer, alsook met hoeveel extra warmte je nodig zult hebben. Een grotere kamer kan bijvoorbeeld een grotere radiator met meer watt nodig hebben om de ruimte effectief te verwarmen.

De voordelen van een met olie gevulde elektrische radiator zijn onder meer:

  • Verhoogde veiligheid in vergelijking met andere soorten ruimteverwarmers
  • Levensduur tot 30 jaar
  • Geen dure installatiekosten
  • Werkt geruisloos zonder dampen te produceren

Oliegevulde radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, dus het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je er een aanschaft voor jouw huis.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Oliegevulde Elektrische Radiator

Wat is een oliegevulde elektrische radiator?

Een oliegevulde elektrische radiator is een verwarmingstoestel dat werkt door elektriciteit om te zetten in warmte met behulp van een oliegevulde radiator.

Hoe werkt een oliegevulde elektrische radiator?

Wanneer de radiator wordt ingeschakeld, verwarmt de elektrische weerstand de olie in de radiator. De olie circuleert door de radiator en geeft warmte af aan de omgeving.

Zijn oliegevulde elektrische radiatoren energiezuinig?

Oliegevulde elektrische radiatoren zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele elektrische kachels, omdat de olie de warmte langer vasthoudt en geleidelijk afgeeft. Dit betekent dat de radiator minder vaak hoeft te worden ingeschakeld en minder energie verbruikt.

Zijn oliegevulde elektrische radiatoren veilig?

Oliegevulde elektrische radiatoren zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze hebben geen open vlammen en de buitenkant van de radiator wordt niet te heet om aan te raken. Daarnaast zijn de meeste modellen uitgerust met een oververhittingsbeveiliging om het risico op brand te minimaliseren.

Zijn oliegevulde elektrische radiatoren geschikt voor alle ruimtes?

Oliegevulde elektrische radiatoren kunnen in principe in elke ruimte worden gebruikt, maar ze zijn vooral geschikt voor goed geïsoleerde kamers. Het kan even duren voordat de radiator de gewenste temperatuur bereikt, dus het is belangrijk om de radiator tijdig in te schakelen om de gewenste warmte te bereiken.

Top 5 Beste kopen
Logo