Nas Server
Bijgewerkt: Maart 2023

Nas Server

Nas Server

Met een NAS server zorg je ervoor dat je overal bij je bestanden kunt, zonder dat je ze in clouddiensten op hoeft te slaan. NAS staat voor Network Attached Storage. Je NAS server is je eigen thuisserver waar je overal vandaan bij moet kunnen. Je hoeft dus niet continu je externe schijf mee te slepen als je onderweg bent om bij je bestanden te kunnen. En op een NAS server kun je doorgaans veel meer kwijt dan op een usb of externe losse schijf. Een NAS server biedt dus toegang tot je bestanden terwijl je niet thuis bent, zonder dat je ze hoeft te bewaren bij andere diensten. 

 

Slots en opslag

Een NAS server heeft meestal twee of vier slots voor harde schijven. Vandaar dus dat je veel meer bestanden kunt opslaan dan bij een andere externe schijf. Er zijn ook NAS servers met slechts één slot of juist met meer dan vier slots. Hoe meer slots, hoe meer je kunt opslaan. De opslagruimte van de NAS server wordt niet per slot aangegeven, maar voor het geheel van de NAS server. Dit ligt ergens tussen de 2 TB en 128 TB. Met RAID kun je schijven in je NAS server aan elkaar koppelen.

 

RAID

RAID staat voor Redundant Array of Independent Disks. Hiermee kun je kiezen of je je bestanden op meerdere schijven opslaat of juist niet. Als je je bestanden op meerdere schijven opslaat, is de kans groter dat ze goed bewaard worden. Ze staan immers op meerdere plekken. Een andere optie is juist om je schijven samen te voegen met RAID. Zo maak je je NAS server vooral heel snel. Het is dus een keuze tussen veiligheid en betrouwbaarheid aan de ene kant, en snelheid aan de andere kant. 

 

Prijzen

De kleinste NAS server koop je voor zo’n 100 euro. Dit is dan een NAS server met 1 schijf. Het zal je niet verbazen dat de duurste NAS server ruimte heeft voor maar liefst 10 harde schijven. Hier betaal je dan ook ruim € 2600 voor. Zowel de minimale als de maximale prijs voor een NAS server zijn geen uitschieters. Je vindt een NAS server in elke categorie van 100 euro meer of minder eigenlijk wel. Kijk dus vooral eerst naar wat je nodig hebt, voordat je gaat filteren op prijzen. 

 

Waar te koop

Je koopt een NAS server natuurlijk bij een computerzaak of elektronicazaak. Dit kan evengoed online zijn. Online is het aanbod vaak een stuk groter en kun je meer opties vergelijken. Bovendien hoef je de deur niet uit om je NAS server in huis te halen. 

Beste Nas Server aanbiedingen van Maart 2023