Nas Server

Zoek je een betrouwbare NAS-server voor opslag en meer? Wij hebben de top 5 NAS-servers vergeleken op prestatie, veiligheid en gebruiksgemak. Vind jouw ideale NAS hier!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Synology DS220+
Synology DS220+
Voordelen
Erg snelle Nas. Via plex valt alles te zien op een apparaat. Snelle internetverbinding. Veel mogelijkheden. Mogelijk in diverse talen. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Interne harde schijven niet mee geleverd.
Synology DS920+
Synology DS920+
Voordelen
Er kunnen via harde schijven in. Kan meerdere taken tegelijkertijd aan. Snelle bestandsoverdracht. Makkelijk te installeren. Snel. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Deze Nas server is iets duurder dan de gemiddelde Nas server.
Tip: Beste keuze
QNAP TS-230
QNAP TS-230
Voordelen
Je kunt films rechtstreeks naar je tv lijden. Er kunnen 10 gebruikers tegelijkertijd op. Kan video’s in universele formaten decoderen. 4K streaming. Gebruiksvriendelijk. Makkelijke installatie.
Nadelen
Installatie kost iets meer tijd dan bij andere Nas servers.
WD My Cloud EX2 Ultra 4TB
WD My Cloud EX2 Ultra 4TB
Voordelen
Er kunnen meer dan 10 gebruikers tegelijkertijd gebruik maken. Kan meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. Heeft 4TB opslag. Snel. Geen geluid. Eenvoudige installatie.
Nadelen
Heeft geen HDMI poort.
Asustor AS5202T
Asustor AS5202T
Voordelen
Streamen in 4K. Snelle internetsnelheid. Er kunnen meer dan 15 gebruikers tegelijkertijd gebruik maken. Geluidloos. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Dit is niet de meest gebruiksvriendelijke Nas server.

Beste Nas ServerKoopgids: Welke Nas Server is de beste koop van april 2024?

Met een NAS server zorg je ervoor dat je overal bij je bestanden kunt, zonder dat je ze in clouddiensten op hoeft te slaan. NAS staat voor Network Attached Storage. Je NAS server is je eigen thuisserver waar je overal vandaan bij moet kunnen. Je hoeft dus niet continu je externe schijf mee te slepen als je onderweg bent om bij je bestanden te kunnen. En op een NAS server kun je doorgaans veel meer kwijt dan op een usb of externe losse schijf. Een NAS server biedt dus toegang tot je bestanden terwijl je niet thuis bent, zonder dat je ze hoeft te bewaren bij andere diensten.

Slots en opslag

Een NAS server heeft meestal twee of vier slots voor harde schijven. Vandaar dus dat je veel meer bestanden kunt opslaan dan bij een andere externe schijf. Er zijn ook NAS servers met slechts één slot of juist met meer dan vier slots. Hoe meer slots, hoe meer je kunt opslaan. De opslagruimte van de NAS server wordt niet per slot aangegeven, maar voor het geheel van de NAS server. Dit ligt ergens tussen de 2 TB en 128 TB. Met RAID kun je schijven in je NAS server aan elkaar koppelen.

RAID

RAID staat voor Redundant Array of Independent Disks. Hiermee kun je kiezen of je je bestanden op meerdere schijven opslaat of juist niet. Als je je bestanden op meerdere schijven opslaat, is de kans groter dat ze goed bewaard worden. Ze staan immers op meerdere plekken. Een andere optie is juist om je schijven samen te voegen met RAID. Zo maak je je NAS server vooral heel snel. Het is dus een keuze tussen veiligheid en betrouwbaarheid aan de ene kant, en snelheid aan de andere kant.

Prijzen

De kleinste NAS server koop je voor zo’n 100 euro. Dit is dan een NAS server met 1 schijf. Het zal je niet verbazen dat de duurste NAS server ruimte heeft voor maar liefst 10 harde schijven. Hier betaal je dan ook ruim € 2600 voor. Zowel de minimale als de maximale prijs voor een NAS server zijn geen uitschieters. Je vindt een NAS server in elke categorie van 100 euro meer of minder eigenlijk wel. Kijk dus vooral eerst naar wat je nodig hebt, voordat je gaat filteren op prijzen.

Waar te koop

Je koopt een NAS server natuurlijk bij een computerzaak of elektronicazaak. Dit kan evengoed online zijn. Online is het aanbod vaak een stuk groter en kun je meer opties vergelijken. Bovendien hoef je de deur niet uit om je NAS server in huis te halen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Nas Server

Wat is een NAS-server en waarvoor wordt het gebruikt?

Een NAS-server is een opslagapparaat dat is aangesloten op een netwerk en gebruikers in dat netwerk toegang biedt tot opgeslagen bestanden. Het wordt gebruikt voor back-ups, het delen van bestanden tussen gebruikers, het streamen van media en meer. Het kan functioneren als een persoonlijke cloudopslag binnen een privénetwerk.

Hoe verschilt een NAS van een gewone externe harde schijf?

Terwijl beide apparaten opslagruimte bieden, wordt een NAS-server op een netwerk aangesloten, wat betekent dat meerdere gebruikers en apparaten tegelijkertijd toegang hebben. Een externe harde schijf wordt meestal via USB direct op een computer aangesloten en is in eerste instantie bedoeld voor één gebruiker of apparaat tegelijk.

Zijn NAS-servers veilig?

NAS-servers kunnen zeer veilig zijn als ze correct zijn geconfigureerd. Dit omvat het instellen van sterke wachtwoorden, het regelmatig bijwerken van de NAS-software, het inschakelen van versleuteling en het gebruik van firewalls of VPN’s voor externe toegang. Net als elk ander netwerkapparaat is het echter belangrijk om zich bewust te zijn van potentiële beveiligingsrisico’s en passende maatregelen te nemen.

Kan ik mijn NAS overal ter wereld benaderen?

Ja, veel NAS-servers bieden de mogelijkheid voor externe toegang, wat betekent dat u uw bestanden kunt benaderen vanaf elke locatie met een internetverbinding. Dit kan worden gedaan via specifieke apps, webinterfaces of VPN-verbindingen, afhankelijk van het model en de configuratie.

Kan ik een NAS gebruiken voor automatische back-ups van mijn computer?

Ja, veel NAS-servers bieden software of toepassingen die automatische back-ups van aangesloten computers mogelijk maken. Dit maakt het gemakkelijk om regelmatige back-ups van uw belangrijke bestanden te hebben zonder er handmatig aan te denken.

Top 5 Beste kopen
Logo