Babybox
Bijgewerkt: Juni 2024

Babybox

Babybox

Een babybox is de plek waar je baby de meeste tijd door zal brengen in het begin van zijn of haar leven. Een babybox is niet alleen een speelplek of een bed. Het kan eigenlijk alles zijn. In een babybox groeit je baby op en daar is een babybox ook voor gemaakt. Meestal staat een babybox op een centrale plek in de kamer of bij de keuken. Je hebt dan continu zicht op je baby terwijl je zelf thuis bezig bent met het huishouden of je werk vanuit huis bijvoorbeeld. 

 

Verstelbare hoogte

Een babybox is in een simpele variant een plank omringd met spijlen. De meeste babyboxen kun je in hoogte verstellen. Je kunt er dus voor kiezen of je je baby helemaal op de grond zet of juist iets hoger. Dat hangt af van de grootte van je baby, of je kindje al kan staan en waar je de babybox voor gebruikt. Als de babybox als bed wordt gebruikt, pak je je baby gemakkelijker op wanneer de bodem hoger staat bijvoorbeeld. Meestal is een babybox rechthoekig of vierkant, maar je kunt ook kiezen voor een ronde babybox. 

 

Flexibele opties

Een babybox hoeft niet altijd in de kamer te staan. Bijvoorbeeld bij de oppas of bij familie thuis is het handig om wel een babybox te hebben, maar is deze niet nodig als de baby niet op bezoek is. Daarvoor zijn inklapbare babyboxen beschikbaar. Een inklapbare babybox ze je weer weg nadat deze niet meer nodig is. Een ander flexibel ontwerp is de babybox met wieltjes. Zo verplaats je gemakkelijk de babybox door de kamer. Dit kan weer handig zijn als je weinig ruimte hebt en de ruimte moet aanpassen. Maar ook als je een grote woonruimte hebt en je je baby altijd dichtbij wil houden. 

 

Opbergruimte

Soms heeft een babybox een lade, waar je speelgoed of beddengoed bijvoorbeeld in op kunt bergen. Wanneer je de babybox overdag als speelruimte gebruikt, kun je het speelgoed gemakkelijk opbergen wanneer het tijd is voor je baby om te gaan slapen bijvoorbeeld. De onderkant van een babybox met lade oogt wel massiever dan een babybox zonder lade.

 

Waar te koop

Je koopt een babybox natuurlijk bij een babywinkel. Er zijn talloze zaken die zich specialiseren in babyproducten. Je kunt deze zowel online als offline vinden. Maar naast gespecialiseerde zaken kun je ook terecht bij een webshop zoals bijvoorbeeld Bol.com. Natuurlijk zal je ook bij Ikea een babybox kunnen vinden. 

Beste Babybox aanbiedingen van Juni 2024