Babybox

Op zoek naar de perfecte babybox? Wij hebben de top 5 beste babyboxen grondig onderzocht op veiligheid, design en gebruiksgemak. Ontdek jouw ideale babybox nu!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Europe Baby Box Felix ii
Europe Baby Box Felix ii
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Verstelbare bodem. Smalle spijlen. Neutraal design. Eenvoudig in elkaar te zetten. Simpel. Korte levertijd. Beschikbaar in diverse kleuren.
Nadelen
Deze babybox heeft geen lade om spulletjes in te bewaren.
Bopita Box Rond
Bopita Box Rond
Voordelen
Ronde spijlen. Met wielen en poten. Bodemplaat is verstelbaar. Kindvriendelijk. De lak is op waterbasis.
Nadelen
Er zijn wat minder verschillende soorten boxkleden verkrijgbaar omdat deze box rond is.
Tip: Beste keuze
Kidsmill Sixties Box
Kidsmill Sixties Box
Voordelen
Verstelbare bodem. Stijlvol design. Smalle spijlen. Veilig. Hoogwaardig materiaal. Diverse kleuren pootjes. Makkelijk in elkaar en uit elkaar halen.
Nadelen
De prijs van deze babybox ligt iets hoger dan die van een gemiddelde babybox.
Kidsriver Arike ii Box
Kidsriver Arike ii Box
Voordelen
Laag geprijsde box. Past in ieder huis qua design. Met wieltjes. Verstelbare bodem. Kindvriendelijk. Veilig. Makkelijk in elkaar te zetten.
Nadelen
Boxplaat is een hele andere kleur dan de rest van de box. Exclusief boxkleed.
Childwood Park 91
Childwood Park 91
Voordelen
Verstelbare bodem. Inclusief wieltjes. Mooi design. Makkelijk in elkaar te zetten. Comfortabel. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Niet bij veel verschillende webwinkels leverbaar.

Beste babyboxKoopgids: Welke babybox is de beste koop van februari 2024?

Een babybox is de plek waar je baby de meeste tijd door zal brengen in het begin van zijn of haar leven. Een babybox is niet alleen een speelplek of een bed. Het kan eigenlijk alles zijn. In een babybox groeit je baby op en daar is een babybox ook voor gemaakt. Meestal staat een babybox op een centrale plek in de kamer of bij de keuken. Je hebt dan continu zicht op je baby terwijl je zelf thuis bezig bent met het huishouden of je werk vanuit huis bijvoorbeeld.

Verstelbare hoogte

Een babybox is in een simpele variant een plank omringd met spijlen. De meeste babyboxen kun je in hoogte verstellen. Je kunt er dus voor kiezen of je je baby helemaal op de grond zet of juist iets hoger. Dat hangt af van de grootte van je baby, of je kindje al kan staan en waar je de babybox voor gebruikt. Als de babybox als bed wordt gebruikt, pak je je baby gemakkelijker op wanneer de bodem hoger staat bijvoorbeeld. Meestal is een babybox rechthoekig of vierkant, maar je kunt ook kiezen voor een ronde babybox.

Flexibele opties

Een babybox hoeft niet altijd in de kamer te staan. Bijvoorbeeld bij de oppas of bij familie thuis is het handig om wel een babybox te hebben, maar is deze niet nodig als de baby niet op bezoek is. Daarvoor zijn inklapbare babyboxen beschikbaar. Een inklapbare babybox ze je weer weg nadat deze niet meer nodig is. Een ander flexibel ontwerp is de babybox met wieltjes. Zo verplaats je gemakkelijk de babybox door de kamer. Dit kan weer handig zijn als je weinig ruimte hebt en de ruimte moet aanpassen. Maar ook als je een grote woonruimte hebt en je je baby altijd dichtbij wil houden.

Opbergruimte

Soms heeft een babybox een lade, waar je speelgoed of beddengoed bijvoorbeeld in op kunt bergen. Wanneer je de babybox overdag als speelruimte gebruikt, kun je het speelgoed gemakkelijk opbergen wanneer het tijd is voor je baby om te gaan slapen bijvoorbeeld. De onderkant van een babybox met lade oogt wel massiever dan een babybox zonder lade.

Waar te koop

Je koopt een babybox natuurlijk bij een babywinkel. Er zijn talloze zaken die zich specialiseren in babyproducten. Je kunt deze zowel online als offline vinden. Maar naast gespecialiseerde zaken kun je ook terecht bij een webshop zoals bijvoorbeeld Bol.com. Natuurlijk zal je ook bij Ikea een babybox kunnen vinden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een babybox

Wat is het doel van een babybox?

Een babybox biedt een veilige en beperkte speel- of rustplek voor baby’s en peuters. Het zorgt ervoor dat het kind op één plek blijft, wat handig kan zijn als ouders even iets moeten doen en willen voorkomen dat de baby rondkruipt of in gevaarlijke situaties terechtkomt.

Tot welke leeftijd kan ik mijn kind in de babybox leggen?

Dit varieert per kind, maar over het algemeen kunnen babyboxen worden gebruikt vanaf de geboorte totdat het kind gaat klimmen en mogelijk uit de box kan klimmen (meestal rond de 18-24 maanden). Het is belangrijk om de box niet meer te gebruiken zodra het kind actief probeert eruit te klimmen, vanwege het risico op vallen en letsel.

Welk soort matras of bodem is geschikt voor in de babybox?

De bodem van een babybox moet stevig en vlak zijn. Veel ouders kiezen voor een speciaal boxmatras dat past bij de afmetingen van hun box. Dit matras moet goed passen zonder grote openingen tussen het matras en de zijkanten van de box.

Is het veilig om speelgoed en knuffels in de box te leggen?

Terwijl een of twee veilige speeltjes of zachte knuffels in de box kunnen helpen om een baby te vermaken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met te veel items in de box, vooral voor hele jonge baby’s. Dit kan een risico vormen voor verstikking of wiegendood. Zorg ervoor dat speelgoed geen kleine onderdelen heeft die kunnen worden ingeslikt en dat er voldoende ruimte is voor de baby om veilig te bewegen en ademen.

Hoe vaak moet ik de babybox schoonmaken?

Het is een goed idee om de babybox regelmatig schoon te maken, zeker als er gemorst is of als de baby erin heeft geslapen of gegeten. Gebruik een zachte doek met een milde zeepoplossing en zorg ervoor dat de box goed droog is voordat je je baby er weer in plaatst.

Top 5 Beste kopen
Logo