Babymatras

Op zoek naar het beste babymatras? Wij hebben de top 5 matrassen op comfort, veiligheid en duurzaamheid vergeleken. Vind het matras dat het beste bij jouw baby past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Aerosleep Matras
Aerosleep Matras
Voordelen
Gemakkelijk te wassen. Veilig. Met matrasbeschermer. Ademt vrij. Gezonde slaapomgeving. Extra comfort. Waterbestendig.
Nadelen
Kan als dun worden ervaren.
ABZ Babymatras combi witte panter met topper
ABZ Babymatras combi witte panter met topper
Voordelen
Hypoallergeen. Ventilerend. Afritsbare hoes. Waterbestendig. Comfortabel. Duurzaam. Stevig. Mooi design.
Nadelen
Kinderen zouden hem misschien kunnen open ritsen.
Tip: Beste keuze
Puck Koudschuim Tencel Matras 60 x 120 cm
Puck Koudschuim Tencel Matras 60 x 120 cm
Voordelen
Goede ondersteuning. Wasbaar. Comfortabel. Gemaakt van tencel. Voert vocht makkelijk af. Stevig.
Nadelen
Kan soms iets aan de grote kant zijn.
Pretura matras essential fresh 60 x 120 x 10 cm
Pretura matras essential fresh 60 x 120 x 10 cm
Voordelen
Afritsbaar. Uitwasbaar. Comfortabel/ Goede ventilatie. Koel. Veilig. Makkelijke vochtafvoer.
Nadelen
Geen speciale babyzijde.
Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm - SG25 - Anti-allergisch
Princessmatrassen Ledikantmatras - 60x120x10 cm - SG25 - Anti-allergisch
Voordelen
Anti allergisch. Afritsbare hoes. Goede ventilatie. Wasbaar. Comfortabel. Mooi design. Geschikt voor iedere bodem.
Nadelen
Zonder top matras.

Beste BabymatrasKoopgids: Welk Babymatras is de beste koop van mei 2024?

Een babymatras is een matras van klein formaat, geschikt voor je baby. Een babymatras moet op meerdere manieren geschikt zijn voor je baby. Het gaat niet alleen om het formaat van het matras dat moet passen in de wieg of het ledikantje. Een babymatras moet ook geschikt zijn voor je baby als het gaat om comfort, veiligheid en hygiëne. Een goede babymatras vinden vraagt dus soms best om wat nadenkwerk. Als je weet welk formaat je moet hebben, zijn er nog allerlei andere dingen om over na te denken. Bijvoorbeeld het materiaal van het babymatras.

Materialen

Net als bij een groot matras zijn er verschillende materialen als optie voor een babymatras. Bijvoorbeeld traagschuim of koudschuim. Traagschuim wordt zacht door lichaamswarmte en ondersteunt en ventileert eigenlijk niet heel goed. Koudschuim is een stuk beter als het op ondersteuning aankomt, omdat ze niet zacht worden van lichaamswarmte. Een andere optie is polyether, maar dit is geen goede optie voor een babymatras. Het ondersteunt en veert bijna niet en het ligt ook niet lekker. Je kunt het beste kiezen voor een koudschuim babymatras.

Hygiëne

Voor een babymatras is het belangrijk dat het materiaal kan ademen en ventileren. Ook daarom is koudschuim de beste keuze qua materiaal. Maar ook de hoes van het babymatras moet goed kunnen ventileren. En je zal zo’n hoes, matras of hoeslaken regelmatig moeten wassen. Het meest gemakkelijke is een matrasbeschermer die je kunt wassen. Niet alle materialen kunnen heet gewassen worden, terwijl dit wel de voorkeur behoeft als het gaat om een babymatras. Het liefst wil je in ieder geval de hoes kunnen wassen op 60 graden.

Formaten

Er zijn verschillende formaten voor een babymatras. Welk formaat je nodig hebt, hangt af van waar de matras komt te liggen. Je zal een matras nodig hebben dat past in het bedje waar je de matras in wil leggen. Een formaat van 60 bij 120 centimeter is redelijk standaard voor een babymatras. Je kunt ook kiezen voor een grotere variant, van 70 bij 140 centimeter. Er zijn nog meer formaten die sterker afwijken, ook van deze verhoudingen. Maar je zal deze het meest tegenkomen.

Waar te koop

Je koopt een babymatras bijvoorbeeld bij een babywinkel, zoals de Prénatal. Er zijn nog veel meer winkels en webshops die zich specialiseren in producten voor baby’s en kinderen. Daar kun je prima terecht voor een babymatras. Daarnaast vind je bij de Ikea ook een aantal matrassen voor baby’s. Deze zijn allemaal van het standaardformaat van 60 bij 120. Prijzen zijn overal verschillend en kunnen ver uiteenlopen: van een paar tientjes tot en met enkele honderden euro’s.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Babymatras

Welke soorten babymatrassen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten babymatrassen, waaronder schuimmatrassen, binnenveringmatrassen, pocketveringmatrassen, natuurlijke en biologische matrassen en ademende matrassen. De keuze hangt af van het gewenste comfort, budget en persoonlijke voorkeur wat betreft materialen.

Hoe weet ik of een babymatras veilig is?

Een veilig babymatras moet stevig zijn om het risico op wiegendood te verminderen. Het matras moet goed passen in het ledikant, zonder grote gaten tussen het matras en de zijkanten. Het is ook raadzaam om te kiezen voor een matras met een waterdichte hoes of een aparte waterdichte beschermer om het matras schoon en hygiënisch te houden.

Hoe vaak moet ik het babymatras vervangen?

Hoewel de duurzaamheid kan variëren afhankelijk van het gebruik en het type matras, wordt over het algemeen aanbevolen een matras te vervangen wanneer een andere baby het gaat gebruiken. Als het matras tekenen van slijtage vertoont, zoals verzakkingen, gaten of scheuren, moet het ook worden vervangen.

Kan ik een tweedehands babymatras gebruiken?

Het gebruik van een tweedehands babymatras wordt vaak afgeraden vanwege zorgen over hygiëne en veiligheid. Een gebruikt matras kan bacteriën, allergenen en schimmelsporen bevatten. Bovendien kan de structuur van het matras in de loop van de tijd zijn verslechterd, waardoor het minder veilig is voor een nieuwe baby.

Hoe maak en houd ik het babymatras schoon?

Gebruik een waterdichte matrasbeschermer om het matras te beschermen tegen morsen en ongelukjes. Als het matras vies wordt, volg dan de reinigingsinstructies van de fabrikant. Veel matrassen hebben afneembare en wasbare hoezen. Voor matrassen zonder afneembare hoes kan een zachte doek met een milde zeepoplossing worden gebruikt om vlekken te reinigen.

Top 5 Beste kopen
Logo