Fossil Smartwatch

Op zoek naar de perfecte smartwatch? Ontdek onze top 5 Fossil smartwatches, vergeleken op basis van functies, design en batterijduur. Vind de beste keuze voor jou!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Fossil Collider Hybrid HR Smartwatch FTW7009 Grijs
Fossil Collider Hybrid HR Smartwatch FTW7009 Grijs
Voordelen
Met hartslagsensor. Kan je calorieën tellen. Kan notificaties melden. Lange batterij duur. Mooi design. Simpele werking.
Nadelen
Alleen spat waterdicht.
Fossil Gen 5E Display FTW6073 Roségoud 42 mm
Fossil Gen 5E Display FTW6073 Roségoud 42 mm
Voordelen
Kan je zuurstofopname in je bloed meten. Je kunt bellen via het horloge. Ingebouwde muziekspeler. Bedienen via stem. Groot geheugen van 4GB.
Nadelen
Geen ingebouwde GPS ontvanger.
Tip: Beste keuze
Fossil Monroe Hybrid HR FTW7035 Roségoud/Zwart
Fossil Monroe Hybrid HR FTW7035 Roségoud/Zwart
Voordelen
Heeft een hartslagsensor. Je kunt je muziek bedienen. Telt je calorieën. Mooi design. Lange batterij duur.
Nadelen
Je kan niet de camera bedienen.
Fossil Julianna Gen 5 FTW6035 Rosé Goud met diamantjes
Fossil Julianna Gen 5 FTW6035 Rosé Goud met diamantjes
Voordelen
Je kunt bellen via het horloge. Ingebouwde muziekspeler. Mooi design. Kan in water. Erg makkelijk te bedienen.
Nadelen
Geen ingebouwde gps ontvanger.
Fossil Carlyle Gen 5 Display FTW4026 Zwart/Bruin
Fossil Carlyle Gen 5 Display FTW4026 Zwart/Bruin
Voordelen
Kan de zuurstofopname in je bloed meten. Kan bellen via het horloge. Ingebouwde muziekspeler. Waterdicht. Elegant. GPS.
Nadelen
Geen hartslagzone meting. Korte batterij duur.

Beste Fossil SmartwatchKoopgids: Welke Fossil Smartwatch is de beste koop van juni 2024?

Een Fossil smartwatch is een slim horloge van een mooi merk. Er zijn verschillende varianten van de Fossil smartwatch. Een smartwatch heeft in principe een digitaal scherm bijvoorbeeld, maar een Fossil smartwatch kan ook een hybride versie zijn. Zo’n variant Fossil smartwatch heeft een analoge look met gewone wijzers, maar heeft daarnaast ook de functies van een smartwatch. Een Fossil smartwatch kun je koppelen aan je smartphone – zowel Android als Apple – en de smartwatch kan je activiteiten meten. Een Fossil smartwatch wordt dan ook vaak gebruikt voor tijdens het sporten.

Materiaal horlogeband

Een Fossil smartwatch kan verschillende materialen hebben voor het horlogebandje. Dit zijn leer, kunststof of metaal. De meeste Fossil smartwatches zijn van metaal. Een aantal smartwatches heeft een leren horlogeband. Het leer is dan bruin of zwart. Er zijn zowel hybride als klassieke Fossil smartwatches met een leren band. Een Fossil smartwatch met een kunststof horlogeband is speciaal bedoeld voor bepaalde sporten. Bijvoorbeeld fietsen, wandelen, hardlopen of watersporten. Kunststof is prettiger om je pols op het moment dat je echt bezig bent met sporten.

Waterdicht en GPS

Er zijn meer functies die bij kunnen dragen aan je sport in een Fossil smartwatch. Voor watersport is het bijvoorbeeld wel zo prettig dat je Fossil smartwatch waterdicht is. Ongeveer de helft van het assortiment van Fossil is waterdicht. De hybride smartwatch is niet waterdicht, enkel spatwaterdicht. Dat wil zeggen dat ze prima tegen een regenbui kunnen, maar je er niet het zwembad mee in moet duiken. Een Fossil smartwatch kan ook een ingebouwde GPS hebben. Normaal gesproken wordt de informatie van je telefoon gebruikt, maar bij deze smartwatches kan het horloge dit zelf. Dan kun je je telefoon thuis laten, zonder iets te missen.

Metingen en scherm

Iedere Fossil smartwatch meet een aantal dingen over je activiteit, of heeft in ieder geval die mogelijkheid. Bijvoorbeeld de afstand die je aflegt, hoe veel calorieën je verbrandt, je hartslag en het aantal stappen dat je op een dag zet. De meeste varianten kunnen ook je slaap tracken. Ongeveer de helft van de opties kan ook snelheid en trappen meten. Dit laatste gaat alleen op voor de niet-hybride modellen. Een ander verschil tussen de hybride en niet-hybride smartwatches van Fossil is het scherm. Digitale schermen zijn AMOLED en hebben heldere kleuren. Hybride schermen zijn Electronic Ink en weer energiezuinig.

Prijzen en waar te koop

Prijzen voor een Fossil smartwatch liggen tussen de € 150 en € 300. Een hybride of juist niet-hybride smartwatch is niet per se duurder of goedkoper. Beide vind je over de gehele range van de prijscategorie. Je koopt een Fossil smartwatch op verschillende plekken. Bijvoorbeeld online. Maar ook in elektronicazaken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fossil Smartwatch

Werkt de Fossil Smartwatch met zowel Android- als iOS-apparaten?

Ja, Fossil Smartwatches, met name degenen die draaien op het Wear OS-platform van Google, zijn compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten. Je moet echter de Wear OS-app installeren op je smartphone om verbinding te maken en functionaliteiten volledig te benutten.

Hoe lang gaat de batterij van een Fossil Smartwatch mee?

De batterijduur van een Fossil Smartwatch kan variëren afhankelijk van het model en hoe je het gebruikt. Over het algemeen kan de batterij van veel Fossil Smartwatches een volledige dag meegaan bij normaal gebruik. Sommige modellen bieden ook energiebesparende modi die de batterijduur kunnen verlengen.

Zijn Fossil Smartwatches waterdicht?

Veel Fossil Smartwatches zijn waterbestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen spatwater, zweet en korte onderdompelingen. Het is echter altijd raadzaam om de specificaties van een bepaald model te controleren. Over het algemeen wordt afgeraden om met de horloges te zwemmen of douchen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Kan ik het uiterlijk van mijn Fossil Smartwatch wijzigen?

Ja, Fossil Smartwatches met Wear OS bieden de mogelijkheid om wijzerplaten te personaliseren. Je kunt kiezen uit een reeks voorgeïnstalleerde ontwerpen of meer downloaden via de Google Play Store. Daarnaast zijn veel Fossil Smartwatches ontworpen met verwisselbare bandjes, zodat je de look van je horloge kunt aanpassen aan je outfit of stemming.

Welke apps kan ik gebruiken op mijn Fossil Smartwatch?

Fossil Smartwatches die draaien op Wear OS hebben toegang tot de Google Play Store, waar je een breed scala aan apps specifiek voor smartwatches kunt downloaden. Dit omvat apps voor fitness tracking, berichten, weerupdates, navigatie en meer.

Top 5 Beste kopen
Logo