Fossil Smartwatch
Bijgewerkt: Maart 2023

Fossil Smartwatch

Fossil Smartwatch

Een Fossil smartwatch is een slim horloge van een mooi merk. Er zijn verschillende varianten van de Fossil smartwatch. Een smartwatch heeft in principe een digitaal scherm bijvoorbeeld, maar een Fossil smartwatch kan ook een hybride versie zijn. Zo’n variant Fossil smartwatch heeft een analoge look met gewone wijzers, maar heeft daarnaast ook de functies van een smartwatch. Een Fossil smartwatch kun je koppelen aan je smartphone – zowel Android als Apple – en de smartwatch kan je activiteiten meten. Een Fossil smartwatch wordt dan ook vaak gebruikt voor tijdens het sporten. 

 

Materiaal horlogeband

Een Fossil smartwatch kan verschillende materialen hebben voor het horlogebandje. Dit zijn leer, kunststof of metaal. De meeste Fossil smartwatches zijn van metaal. Een aantal smartwatches heeft een leren horlogeband. Het leer is dan bruin of zwart. Er zijn zowel hybride als klassieke Fossil smartwatches met een leren band. Een Fossil smartwatch met een kunststof horlogeband is speciaal bedoeld voor bepaalde sporten. Bijvoorbeeld fietsen, wandelen, hardlopen of watersporten. Kunststof is prettiger om je pols op het moment dat je echt bezig bent met sporten. 

 

Waterdicht en GPS

Er zijn meer functies die bij kunnen dragen aan je sport in een Fossil smartwatch. Voor watersport is het bijvoorbeeld wel zo prettig dat je Fossil smartwatch waterdicht is. Ongeveer de helft van het assortiment van Fossil is waterdicht. De hybride smartwatch is niet waterdicht, enkel spatwaterdicht. Dat wil zeggen dat ze prima tegen een regenbui kunnen, maar je er niet het zwembad mee in moet duiken. Een Fossil smartwatch kan ook een ingebouwde GPS hebben. Normaal gesproken wordt de informatie van je telefoon gebruikt, maar bij deze smartwatches kan het horloge dit zelf. Dan kun je je telefoon thuis laten, zonder iets te missen. 

 

Metingen en scherm

Iedere Fossil smartwatch meet een aantal dingen over je activiteit, of heeft in ieder geval die mogelijkheid. Bijvoorbeeld de afstand die je aflegt, hoe veel calorieën je verbrandt, je hartslag en het aantal stappen dat je op een dag zet. De meeste varianten kunnen ook je slaap tracken. Ongeveer de helft van de opties kan ook snelheid en trappen meten. Dit laatste gaat alleen op voor de niet-hybride modellen. Een ander verschil tussen de hybride en niet-hybride smartwatches van Fossil is het scherm. Digitale schermen zijn AMOLED en hebben heldere kleuren. Hybride schermen zijn Electronic Ink en weer energiezuinig. 

 

Prijzen en waar te koop

Prijzen voor een Fossil smartwatch liggen tussen de € 150 en € 300. Een hybride of juist niet-hybride smartwatch is niet per se duurder of goedkoper. Beide vind je over de gehele range van de prijscategorie. Je koopt een Fossil smartwatch op verschillende plekken. Bijvoorbeeld online. Maar ook in elektronicazaken. 

Beste Fossil Smartwatch aanbiedingen van Maart 2023