Gaming Headset
Bijgewerkt: Maart 2023

Gaming Headset

Gaming Headset

Wat voor games je ook speelt en welk platform je daar dan ook voor gebruikt, met een gaming headset maak je de ervaring helemaal af. Een gaming headset heeft bijvoorbeeld geluidskwaliteit die aansluit bij games. Vaak heeft zo’n gaming headset surround sound, zodat je de geluiden in de game hoort alsof je er echt middenin zit. Daarnaast is de microfoon bij de gaming headset een belangrijk detail, zeker wanneer je met vrienden online speelt. Of juist met vreemden. 

 

Microfoon

Meestal heeft een gaming headset een microfoon. Misschien gebruik je die altijd, maar misschien ook niet. Het kan handig zijn om de microfoon in te kunnen klappen als je bijvoorbeeld gewoon alleen aan het gamen bent. Bij grofweg de helft van de gaming headsets is dit een optie, maar dus niet bij allemaal. Ditzelfde geldt voor ruisonderdrukking. Ruisonderdrukking voor de microfoon wil zeggen dat omgevingsgeluiden voor anderen niet te horen zijn. Je stem is dan dus vooral te horen voor anderen, en dat is wel zo prettig. Zeker als je in een drukkere omgeving aan het gamen bent.

 

Mute en ruis

Een deel van de gaming headsets heeft dit niet. Een ander aspect van de microfoon is de mogelijkheid deze op mute te zetten. Zodat je bijvoorbeeld even kunt praten tegen iemand die naast je staat in plaats van waarmee je aan het gamen bent. Zo krijgen je medespelers ook niet al je privégesprekken mee. Er zijn een aantal gaming headsets die deze optie niet bieden. Bijvoorbeeld de Logitech G733 en de Corsair Virtuoso RGB. Er zijn een stuk meer gaming headsets die geen ruisonderdrukking bieden. 

 

Aansluiting en draadloos

Een gaming headset kan geschikt zijn voor meerdere platforms of juist niet. Zo zijn er gaming headsets speciaal voor de Xbox, maar ook headsets die je op meerdere plekken kunt gebruiken. Meestal is de aansluiting een gewone hoofdtelefoon aansluiting, maar ook USB komt vaak voor. Een gaming headset kan ook draadloos gebruikt worden. Wel is het zo dat een gaming headset soms draadloos te gebruiken is voor de PC, maar weer niet voor de Playstation. Let daar dus op als je je headset op meerdere plekken wil gebruiken of wanneer je filtert op draadloze verbinding. 

 

Prijzen en waar te koop

Voor een gaming headset hoef je niet veel geld kwijt te zijn. De kleinste prijzen zijn nog onder de dertig euro. De duurste gaming headsets kosten zo’n € 300 tot € 400. Soms is dit niet alleen voor een koptelefoon, maar heb je een combideal met een toetsenbord of muis erbij. Soms is dit wel enkel voor de koptelefoon. Je koopt je gaming headset bij een elektronicazaak of online. Kijk bijvoorbeeld bij Coolblue, MediaMarkt of Bol.com. 

Beste Gaming Headset aanbiedingen van Maart 2023