Koeka Deken
Bijgewerkt: Maart 2023

Koeka Deken

Koeka Deken

Koeka is een merk dat werd opgericht in 1988 en inmiddels is uitgegroeid tot een bekend merk in babyproducten. In de oorsprong was het merk gericht op producten die niet alleen functioneel en comfortabel zijn voor baby en ouders, maar die ook mooi in huis staan. Stijlvolle en praktische babyproducten dus. Als merk dat zich richt op baby en lifestyle kun je bijvoorbeeld ook een Koeka deken vinden in het assortiment. Een Koeka deken is er niet eens alleen voor baby’s, er zijn ook afmetingen voor een Koeka deken in volwassenen formaten. 

 

Kleine Koeka deken

De meeste opties zijn wel voor babyformaat dekens. De kleinste Koeka deken is bijvoorbeeld 75 bij 90 centimeter. Dit is een gebreide wiegdeken die verkrijgbaar is in twee verschillende kleuren. De kleuren zijn allebei pasteltinten. Het gaat om de kleuren rocky, een lichtgrijs, en soft clay, een beige kleur. Je kunt ook een Koeka deken in iets groter formaat vinden. Dit heet ook een wiegdeken, maar heeft een afmeting van 75 bij 100 centimeter. Deze is dus ietsje langer. Hier zijn veel meer opties voor. 

 

Stof en warmte

Een groot deel hiervan heeft een teddy binnenkant, dus een extra zachte en warme binnenkant. Ideaal voor in de winter. Meestal is die teddy binnenkant wit van kleur. In sommige gevallen is de teddy stof dezelfde kleur als de andere kant van de Koeka deken. De flanel Koeka deken is juist weer andersom en zorgt er zo voor dat het niet te warm wordt voor je baby. Hierbij is de binnenkant vaak ook wit of crème en de buitenkant weer gekleurd. De lace Koeka deken is nog dunner en tot slot is er de reversible Koeka deken. Deze is van jersey en katoen. 

 

Grotere Koeka deken

Nog iets groter is de ledikant Koeka deken. Deze is 100 bij 150 centimeter. Je hebt bij dit formaat dezelfde opties als voor de wiegdeken van 75 bij 100 centimeter. Tot slot is er de Koeka deken van 140 bij 200 centimeter. Dit is een normaal formaat voor een eenpersoonsdeken. Hiervan is maar één serie beschikbaar, waarbij de buitenkant een wafelpatroon heeft en de binnenkant van teddy stof is. Deze is er in 7 kleuren en is ook verkrijgbaar in de formaten van een wiegdeken of ledikantdeken. 

 

Waar te koop en prijzen

Je kunt een Koeka deken gewoon kopen via hun eigen webshop. Natuurlijk wordt het merk daarnaast ook bij verschillende zaken verkocht. Bijvoorbeeld woonwinkels of babyspeciaalzaken. Ook via andere webshops zal je een Koeka deken kunnen vinden. Een Koeka deken kost via de eigen webshop tussen de € 45 en € 100, waarbij het formaat van de Koeka deken de meeste invloed heeft op de prijs. 

Beste Koeka Deken aanbiedingen van Maart 2023