55 Inch TV
Bijgewerkt: Juni 2024

55 Inch TV

55 Inch TV

Hoewel lang niet iedereen meer televisie kijkt, heeft toch bijna iedereen wel een tv. Want behalve televisie kijken, kun je je tv ook gebruiken om films of series te streamen of te gamen bijvoorbeeld. En daarvoor zou je best een 55 inch tv kunnen gebruiken. Of dit groot genoeg is, hangt af van je afstand tussen waar je zit en waar je tv komt te staan. Een 55 inch tv heeft een diagonaal van 140 centimeter. Als je op 3 meter afstand zit, is een 55 inch tv meer dan voldoende. 

 

Merken

Er is dan ook een ruim aanbod voor een 55 inch tv. Je zal dus nog moeten nadenken over andere dingen dan het formaat. Bijvoorbeeld het merk. Samsung is populair in televisies, dus ook voor de 55 inch tv heb je veel opties van Samsung. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een LG, Sony of Philips. Samsung en LG zijn merken voor een 55 inch tv die het meest gezien worden en ook het grootste aanbod hebben. Een LG heeft meestal 4 HDMI poorten. Het scherm van OLED of LED-LCD zijn. OLED is de nieuwste technologie. 

 

Samsung beeldtechnologie

Bij Samsung heet een vergelijkbare technologie weer QLED. De meeste Samsung 55 inch tv’s hebben deze technologie, waar het beeld nog mooier en scherper van wordt. De Crystal UHD Samsung 55 inch tv’s hebben dit bijvoorbeeld niet. Deze maken gebruik van Dynamic Crystal Color techniek, die weer subtielere kleurtinten opleveren. Meestal heeft een Samsung 55 inch tv vier HMDI poorten, maar het kunnen er ook 2 of 3 zijn. 

 

Andere opties en merken

Er zijn meer merken dan Samsung en LG en meer opties om te overwegen. Bijvoorbeeld het aantal Hertz. Hoe hoger dit getal, hoe sneller beelden in elkaar overvloeien. Voor sport of actiegames wil je dit het liefst dus zo hoog mogelijk. Er zijn 55 inch tv’s die je met spraakbesturing kunt aansturen. Met Airplay kun je direct streamen van je Apple apparaat naar je 55 inch tv. Deze optie vind je in een 55 inch tv van Samsung, LG of Sony. Niet bij andere merken. 

 

Prijzen en waar te koop

De prijzen voor een 5 inch tv kunnen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s zijn. Dit hangt af van het merk, de specificaties en het introductiejaar af. Hoe nieuwer de tv, hoe duurder is vaak de regel. Mits het om vergelijkbare televisies gaat in de specificaties. Je koopt je 55 inch tv online via Coolblue of Bol.com of gaat naar de fysieke winkel zoals Expert of MediaMarkt. 

Beste 55 Inch TV aanbiedingen van Juni 2024