55 Inch TV

Op zoek naar de ultieme kijkervaring? Ontdek onze vergelijking van de top 5 55-inch TV's, beoordeeld op beeldkwaliteit, functies en prijs. Kies de TV die bij je past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)
Samsung Crystal UHD 55TU7020 (2020)
Voordelen
Duidelijk beeld. Brengt alles overzichtelijk samen. Verbetert minder goede beeldbronnen. Strak design. Snelle montage.
Nadelen
Geen one remote meegeleverd.
LG OLED55CX6LA (2020)
LG OLED55CX6LA (2020)
Voordelen
Levensechte kleuren. Gedetailleerd. Goed om op te gamen. Prachtige beeldkwaliteit.
Nadelen
Geen krachtig geluid vanuit de tv.
Tip: Beste keuze
Sony KD-55XH9005
Sony KD-55XH9005
Voordelen
Snel en vloeiend beeld. De zwarte delen van het beeld zijn echt zwart. Alles komt overzichtelijk samen. Goede motion processing.
Nadelen
Geen draaibare voet. Niet anti reflectie.
Philips 55OLED855 - Ambilight (2020)
Philips 55OLED855 - Ambilight (2020)
Voordelen
Hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren. Met ambilight verlichting. Realistisch beeld.
Nadelen
Geen ingebouwde soundbar.
Samsung QLED Frame 55LS03T (2020)
Samsung QLED Frame 55LS03T (2020)
Voordelen
Rijke pure kleuren. Transparante kabel. Meegeleverde muurbeugel. Strakke vormgeving. Prima geluid. Unieke televisie.
Nadelen
Geen hoofdtelefoon aansluiting.

Beste 55 Inch TVKoopgids: Welke 55 Inch TV is de beste koop van april 2024?

Hoewel lang niet iedereen meer televisie kijkt, heeft toch bijna iedereen wel een tv. Want behalve televisie kijken, kun je je tv ook gebruiken om films of series te streamen of te gamen bijvoorbeeld. En daarvoor zou je best een 55 inch tv kunnen gebruiken. Of dit groot genoeg is, hangt af van je afstand tussen waar je zit en waar je tv komt te staan. Een 55 inch tv heeft een diagonaal van 140 centimeter. Als je op 3 meter afstand zit, is een 55 inch tv meer dan voldoende.

Merken

Er is dan ook een ruim aanbod voor een 55 inch tv. Je zal dus nog moeten nadenken over andere dingen dan het formaat. Bijvoorbeeld het merk. Samsung is populair in televisies, dus ook voor de 55 inch tv heb je veel opties van Samsung. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een LG, Sony of Philips. Samsung en LG zijn merken voor een 55 inch tv die het meest gezien worden en ook het grootste aanbod hebben. Een LG heeft meestal 4 HDMI poorten. Het scherm van OLED of LED-LCD zijn. OLED is de nieuwste technologie.

Samsung beeldtechnologie

Bij Samsung heet een vergelijkbare technologie weer QLED. De meeste Samsung 55 inch tv’s hebben deze technologie, waar het beeld nog mooier en scherper van wordt. De Crystal UHD Samsung 55 inch tv’s hebben dit bijvoorbeeld niet. Deze maken gebruik van Dynamic Crystal Color techniek, die weer subtielere kleurtinten opleveren. Meestal heeft een Samsung 55 inch tv vier HMDI poorten, maar het kunnen er ook 2 of 3 zijn.

Andere opties en merken

Er zijn meer merken dan Samsung en LG en meer opties om te overwegen. Bijvoorbeeld het aantal Hertz. Hoe hoger dit getal, hoe sneller beelden in elkaar overvloeien. Voor sport of actiegames wil je dit het liefst dus zo hoog mogelijk. Er zijn 55 inch tv’s die je met spraakbesturing kunt aansturen. Met Airplay kun je direct streamen van je Apple apparaat naar je 55 inch tv. Deze optie vind je in een 55 inch tv van Samsung, LG of Sony. Niet bij andere merken.

Prijzen en waar te koop

De prijzen voor een 5 inch tv kunnen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s zijn. Dit hangt af van het merk, de specificaties en het introductiejaar af. Hoe nieuwer de tv, hoe duurder is vaak de regel. Mits het om vergelijkbare televisies gaat in de specificaties. Je koopt je 55 inch tv online via Coolblue of Bol.com of gaat naar de fysieke winkel zoals Expert of MediaMarkt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een 55 Inch TV

Is een 55 inch TV geschikt voor mijn woonkamer?

Dit hangt af van de kijkafstand en de grootte van je kamer. Over het algemeen wordt voor een 55 inch TV een optimale kijkafstand van ongeveer 2,5 tot 3,5 meter aanbevolen. Meet de afstand van je bank of stoel tot waar de TV zal staan om te bepalen of het formaat geschikt is.

Heeft een 55 inch TV altijd 4K-resolutie?

Nee, hoewel veel moderne 55 inch TV’s 4K-resolutie (Ultra High Definition) hebben, zijn er ook modellen met Full HD (1080p). Het is belangrijk om de specificaties te controleren voordat je koopt, vooral als je op zoek bent naar de scherpste beeldkwaliteit.

Heeft schermtechnologie invloed op de beeldkwaliteit van een 55 inch TV?

Ja, er zijn verschillende schermtechnologieën zoals OLED, QLED en LED-LCD. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van kleurnauwkeurigheid, contrast, zwartniveaus en kijkhoeken. OLED, bijvoorbeeld, staat bekend om diepe zwarttinten en levendige kleuren.

Hoeveel energie verbruikt een 55 inch TV?

Het energieverbruik varieert per model en technologie. Over het algemeen zijn moderne TV’s energiezuiniger dan oudere modellen. Het is aan te raden om het energielabel te controleren voor een schatting van het jaarlijkse stroomverbruik.

Kan ik mijn 55 inch TV aan de muur hangen?

Ja, de meeste 55 inch TV’s zijn voorzien van VESA-montagepunten waarmee ze aan de muur kunnen worden gehangen met behulp van een geschikte muurbeugel. Het is belangrijk om een beugel te kiezen die het gewicht van de TV kan dragen en compatibel is met de VESA-maat van de TV.

Top 5 Beste kopen
Logo