Motornavigatie
Bijgewerkt: Juni 2024

Motornavigatie

Motornavigatie

Als je motor rijdt, dan zul je vast weten dat je voor een motor een speciale navigatie nodig hebt. Met een motornavigatie kun je mooie routes uitstippelen om een mooi ritje op je motor te gaan maken. Het draait dus niet zo zeer om navigatie naar een bepaald punt, maar ook voor navigatie door een mooi gebied. Ook is motornavigatie speciaal gemaakt om op motors te kunnen gebruiken. Ze kunnen dus tegen slecht weer en tegen wind. Ook kun je de schermen bijvoorbeeld aantikken met je motorhandschoenen. Een motornavigatie is speciaal voor op de motor, maar er zijn veel soorten op de markt. 

 

Dekking van kaarten

Zoek je een motornavigatie met bepaalde dekking? Check dan altijd welke kaarten op de navigatie staan. Soms kun je de navigatie in heel Europa of zelfs de hele wereld gebruiken, maar soms dekt de navigatie ook maar een deel van deze continenten zoals de Benelux of West-Europa. Check dit dus altijd als je een motornavigatie gaat kopen. Heb je een bepaalde voorkeur voor een gebied waar je veel rijdt of wil je gewoon meteen voor de navigatie met wereldkaart gaan? Dit beslissen maakt de keuze voor de juiste navigatie al een stuk makkelijker. 

 

Grootte scherm

Daarnaast zijn er ook verschillen op het vlak van de grootte van het scherm. Zo heb je schermen met 4,3 inch oftewel 11 centimeter, maar ook schermen van 3 inch oftewel 3 centimeter. Als je graag een klein schermpje wilt en je ziet hier alles op, dan is dat altijd handiger. De compactheid maakt het makkelijk om mee te nemen. Heb je toch een groter scherm nodig om alles goed te zien, dan kun je beter voor de optie van 11 centimeter gaan. Door te weten wat voor grootte scherm je ongeveer wilt, kun je hier gericht naar op zoek en de juiste navigatie vinden. 

 

Hier koop je de beste motornavigatie

Als je een goede motornavigatie wilt kopen, dan kun je dat in veel winkels vinden waar ze ook motoren verkopen. Of neem een kijkje bij bijvoorbeeld de Mediamarkt en Coolblue, waar ze allerlei technologische snufjes hebben. Op het vlak van merken zijn TomTom en Garmin de beste merken als je een goede motornavigatie wilt kopen. Verwacht dat je wel ongeveer een paar honderd euro kwijt bent voor een goede motornavigatie. Hier kun je dan natuurlijk ook nog lang mee doen en mooie routes mee uitstippelen. 

Beste Motornavigatie aanbiedingen van Juni 2024