Motornavigatie

Ben je op zoek naar de beste motornavigatie? Ontdek hier de top 5 motornavigatiesystemen en vergelijk ze op functies, prestaties en prijs!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Garmin Zumo XT Motor Europa
Garmin Zumo XT Motor Europa
Voordelen
Heeft een anti-reflecterende laag, zodat je ook met fel zonlicht kunt kijken op het scherm. Je kunt gratis kaart updates doen. Je kunt ook speciale routes rijden met de offroad kaarten. Het beeld is erg zuiver. Je kunt de navigatie eenvoudig monteren.
Nadelen
Je kunt het niet bedienen met je scherm.
TomTom Rider 500 Europa
TomTom Rider 500 Europa
Voordelen
In de zon kun jij je scherm blijven aflezen dankzij de speciale anti-reflecterende laag. Altijd gratis kaart updates, zodat je constant op de hoogte bent. Je kunt de navigatie bedienen met je stem geluid. De batterij houdt het best lang vol. Geeft duidelijke aanwijzingen.
Nadelen
Het scherm is misschien wat aan de kleine kant.
Tip: Beste keuze
Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa
Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa
Voordelen
Altijd de meeste actuele kaarten, dankzij de gratis updates. Je kunt ook zelf routes uitstippelen en over de navigatie afspelen. Je kunt snelwegen vermijden als je dat wilt. De bediening is zeer eenvoudig. Je kunt de navigatie ook koppelen aan je headset.
Nadelen
Beschikt niet over een anti-reflecterende laag, dat kan nadelig zijn in de felle zon.
Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa + Cardo Scala Rider Freecom 2 Plus Single
Garmin Zumo 346 LMT-S West Europa + Cardo Scala Rider Freecom 2 Plus Single
Voordelen
Altijd actueel met de gratis kaartupdates. Een eigen uitgestippelde route rijden kan je eenvoudig inlezen. Snelwegen vermijden en een toeristische route rijde is mogelijk met de navigatie. Je kunt de navigatie zelfs met handschoenen aan bedienen. Je kunt de navigatie koppelen met je smartphone.
Nadelen
Heeft geen flitspaalverklikker, dus je weet niet waar ze staan.
TomTom Rider 50 WE Zwart + Cardo Scala Rider Freecom 2 Plus Single
TomTom Rider 50 WE Zwart + Cardo Scala Rider Freecom 2 Plus Single
Voordelen
Handfree bedienen met je stem. Je kunt zelf aangeven hoe je wilt gaan rijden. Kaartupdates zijn helemaal gratis. De navigatie start eenvoudig op. De bediening is gemakkelijk te noemen.
Nadelen
In de zon kan aflezen wat lastig zijn.

Beste MotornavigatieKoopgids: Welke Motornavigatie is de beste koop van maart 2024?

Als je motor rijdt, dan zul je vast weten dat je voor een motor een speciale navigatie nodig hebt. Met een motornavigatie kun je mooie routes uitstippelen om een mooi ritje op je motor te gaan maken. Het draait dus niet zo zeer om navigatie naar een bepaald punt, maar ook voor navigatie door een mooi gebied. Ook is motornavigatie speciaal gemaakt om op motors te kunnen gebruiken. Ze kunnen dus tegen slecht weer en tegen wind. Ook kun je de schermen bijvoorbeeld aantikken met je motorhandschoenen. Een motornavigatie is speciaal voor op de motor, maar er zijn veel soorten op de markt.

Dekking van kaarten

Zoek je een motornavigatie met bepaalde dekking? Check dan altijd welke kaarten op de navigatie staan. Soms kun je de navigatie in heel Europa of zelfs de hele wereld gebruiken, maar soms dekt de navigatie ook maar een deel van deze continenten zoals de Benelux of West-Europa. Check dit dus altijd als je een motornavigatie gaat kopen. Heb je een bepaalde voorkeur voor een gebied waar je veel rijdt of wil je gewoon meteen voor de navigatie met wereldkaart gaan? Dit beslissen maakt de keuze voor de juiste navigatie al een stuk makkelijker.

Grootte scherm

Daarnaast zijn er ook verschillen op het vlak van de grootte van het scherm. Zo heb je schermen met 4,3 inch oftewel 11 centimeter, maar ook schermen van 3 inch oftewel 3 centimeter. Als je graag een klein schermpje wilt en je ziet hier alles op, dan is dat altijd handiger. De compactheid maakt het makkelijk om mee te nemen. Heb je toch een groter scherm nodig om alles goed te zien, dan kun je beter voor de optie van 11 centimeter gaan. Door te weten wat voor grootte scherm je ongeveer wilt, kun je hier gericht naar op zoek en de juiste navigatie vinden.

Hier koop je de beste motornavigatie

Als je een goede motornavigatie wilt kopen, dan kun je dat in veel winkels vinden waar ze ook motoren verkopen. Of neem een kijkje bij bijvoorbeeld de Mediamarkt en Coolblue, waar ze allerlei technologische snufjes hebben. Op het vlak van merken zijn TomTom en Garmin de beste merken als je een goede motornavigatie wilt kopen. Verwacht dat je wel ongeveer een paar honderd euro kwijt bent voor een goede motornavigatie. Hier kun je dan natuurlijk ook nog lang mee doen en mooie routes mee uitstippelen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Motornavigatie

Wat is motornavigatie?

Motornavigatie is een specifiek navigatiesysteem ontworpen voor motorrijders. Het biedt routespecifieke functies zoals bochtige wegen, vermijden van snelwegen en aangepaste motorvriendelijke routes.

Wat zijn de voordelen van motornavigatie ten opzichte van reguliere navigatie?

Motornavigatie biedt specifieke functies die afgestemd zijn op motorrijders, zoals het vermijden van drukke snelwegen, het vinden van bochtige wegen en het tonen van motorvriendelijke bezienswaardigheden en faciliteiten.

Hoe werkt motornavigatie?

Motornavigatie maakt gebruik van GPS-technologie om de positie van de motorrijder te bepalen en biedt vervolgens gedetailleerde turn-by-turn aanwijzingen op een specifiek ontworpen scherm dat gemakkelijk te lezen is tijdens het rijden.

Kan ik motornavigatie gebruiken op mijn smartphone?

Ja, er zijn verschillende motornavigatie-apps beschikbaar voor smartphones die specifiek zijn ontworpen voor motorrijders. Deze apps kunnen worden geïnstalleerd op een waterdichte behuizing die op het stuur van de motor kan worden bevestigd.

Welke merken bieden motornavigatiesystemen aan?

Enkele populaire merken die motornavigatiesystemen aanbieden zijn Garmin, TomTom en BMW Motorrad. Deze merken hebben specifieke modellen die zijn ontworpen om aan de behoeften van motorrijders te voldoen, zoals waterdichtheid, handschoenvriendelijke bediening en zichtbaarheid in verschillende lichtomstandigheden.

Top 5 Beste kopen
Logo