Lego Mario

Op zoek naar de beste Lego Mario sets? Ontdek hier onze top 5 en vergelijk de leukste bouw- en speelervaringen! Laat je creativiteit de vrije loop met Lego Mario!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LEGO Super Mario Startset Avonturen met Mario
LEGO Super Mario Startset Avonturen met Mario
Voordelen
Biedt eindeloos veel uren speelplezier. Je kunt de set eenvoudig uitbreiden. Super leuk om cadeau te geven tijdens feest of verjaardagen. Beschikt over wel 231 verschillende onderdelen. Je kunt virtuele munten sparen met de starters set.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.
LEGO Super Mario Uitbreidingsset Lakitu’s Wolkenwereld
LEGO Super Mario Uitbreidingsset Lakitu’s Wolkenwereld
Voordelen
Leuk om alleen mee te spelen, maar ook gezamenlijk. Je kunt via de app allerlei bouwconstructies vinden. Biedt veel mogelijkheden en uitdagingen. De set staat voor gegarandeerd veel speelplezier. Voldoet aan alle veiligheidseisen.
Nadelen
Advies is om kinderen vanaf 7 jaar te laten spelen met de lego set.
Tip: Beste keuze
LEGO Super Mario Power-uppakket: Pinguïn Mario
LEGO Super Mario Power-uppakket: Pinguïn Mario
Voordelen
Via de app kun je creaties maken, maar ook delen. Kinderen kunnen hun eigen levels bouwen. Biedt ontzettend veel spelbelevingen. De creativiteit wordt gestimuleerd. Goede prijs en kwaliteitverhouding.
Nadelen
Vanwege de kleine onderdelen is het niet handig de allerkleinste hiermee te laten spelen.
LEGO Super Mario Uitbreidingsset: Bowsers Luchtschip
LEGO Super Mario Uitbreidingsset: Bowsers Luchtschip
Voordelen
Het luchtschip biedt eindeloos veel mogelijkheden. Een prachtig cadeau voor de kinderen. Je kunt gaan bouwen met behulp van de Lego app. Met dit pakket heb je echt waar voor je geld. Zorgt ervoor dat kinderen stilletjes uren plezier beleven.
Nadelen
De aankoopprijs is een beetje aan de hoge kant.
LEGO Super Mario Uitbreidingsset Eindbaasgevecht op de Sumo Bro-Toren- 71388
LEGO Super Mario Uitbreidingsset Eindbaasgevecht op de Sumo Bro-Toren- 71388
Voordelen
Nieuwe uitdagingen kun je toevoegen in de Lego app. Je kunt verschillende virtuele munten sparen. Leuk om samen te doen, maar alleen is net zo leuk. Beschikt over de juiste keurmerken. De lego stenen zijn gemakkelijk aan elkaar vast te zetten.
Nadelen
Als je één ding gemaakt hebt, wil je er nog meer maken.

Beste Lego MarioKoopgids: Welke Lego Mario is de beste koop van juni 2024?

Lego is uitgekomen met veel soorten lijnen, zoals een Harry Potter lijn en Star Wars lijn, maar ook een Lego City en Lego Friends. Daarnaast zijn ze ook uitgekomen met een Lego Mario of ook wel Lego Super Mario lijn. Met deze lijn kun je allerlei personages en sets uit de Super Mario game namaken. Je kunt niet alleen Mario zelf bouwen, maar ook een avonturenset of zelfs de Wolkenwereld. Lego Super Mario is een grote lijn met allerlei leuke sets en personages om te bouwen. Alle sets en personages zijn natuurlijk leuk om te bouwen. Er zitten een aantal verschillen tussen de sets.

Leeftijd waarvoor de lego geschikt is

Het grootste verschil tussen de sets is voor welke leeftijd de Lego Super Mario set geschikt is. Sowieso is het handig dit te checken voordat je een Lego set gaat kopen voor iemand. Zo heb je bijvoorbeeld sets voor kleine kinderen van 5 en 6 jaar, maar er zijn ook sets die gemaakt zijn voor tieners van 13 jaar of ouder. Deze zijn dan vaak te moeilijk voor kinderen van 5 of 6 jaar. Van de Lego Mario lijn heb je dan ook nog sets geschikt voor 7- en 8-jarigen en sets voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Aantal onderdelen en grootte

Het andere verschil zit voornamelijk in de grootte en daaraan verbonden vaak het aantal onderdelen van de set. Zo heb je van de Lego Super Mario lijn sets met onderdelen tot 50 stuks, maar ook sets waar vanaf de 500 onderdelen in zitten. Hoe meer onderdelen, hoe groter het bouwwerk vaak is. Wil je dus je kind of iemand anders verrassen met een set om een groot bouwwerk mee te maken, dan is een set van meer dan 250 onderdelen meestal het beste. Voor een simpel bouwwerkje is een set van 50 tot 100 onderdelen al leuk.

Winkels en prijzen Lego Mario

Als je op zoek bent naar een leuke Lego Mario set dan zit je meestal goed bij elke speelgoedwinkel. Deze verkopen meestal Lego waaronder ook de Mario sets. Vind je ze hier niet, dan worden deze sets ook veel online verkocht. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com voor verschillende Lego sets van de Mario lijn. De prijzen hiervoor kunnen verschillen. Zo betaal je maar een paar euro voor een personageset, maar vaak honderd euro of meer voor een bepaalde set of bepaald voertuig.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Lego Mario

Hoe werkt de interactie tussen de LEGO Mario en de bouwstenen?

LEGO Mario heeft sensoren in zijn voeten en in zijn buik, waardoor hij kan reageren op verschillende acties en bewegingen. Hij kan bijvoorbeeld springen, munten verzamelen en geluiden maken wanneer hij op specifieke LEGO stenen wordt geplaatst.

Kan LEGO Mario met andere LEGO-sets worden gecombineerd?

Ja, LEGO Mario kan worden gecombineerd met andere LEGO-sets om nieuwe speelwerelden te creëren. Er zijn verschillende uitbreidingssets beschikbaar die kunnen worden toegevoegd aan het LEGO Super Mario Startpakket.

Wat zijn de verschillende power-ups die LEGO Mario kan ontvangen?

LEGO Mario kan verschillende power-ups ontvangen, zoals de Super Mushroom, de Fire Flower en de Propeller Mushroom. Elke power-up geeft LEGO Mario extra vaardigheden en interactiemogelijkheden.

Zijn er meerdere levels en werelden beschikbaar voor LEGO Mario?

Ja, er zijn meerdere levels en werelden beschikbaar voor LEGO Mario. Naast het basisspel zijn er uitbreidingssets die nieuwe levels, uitdagingen en personages introduceren.

Is het mogelijk om multiplayer te spelen met LEGO Mario?

Ja, het is mogelijk om multiplayer te spelen met LEGO Mario. Je kunt andere spelers uitdagen en concurreren om de hoogste score te behalen. Dit voegt een extra dimensie toe aan het spelplezier.

Top 5 Beste kopen
Logo