Lego Mario
Bijgewerkt: Maart 2023

Lego Mario

Lego Mario

Lego is uitgekomen met veel soorten lijnen, zoals een Harry Potter lijn en Star Wars lijn, maar ook een Lego City en Lego Friends. Daarnaast zijn ze ook uitgekomen met een Lego Mario of ook wel Lego Super Mario lijn. Met deze lijn kun je allerlei personages en sets uit de Super Mario game namaken. Je kunt niet alleen Mario zelf bouwen, maar ook een avonturenset of zelfs de Wolkenwereld. Lego Super Mario is een grote lijn met allerlei leuke sets en personages om te bouwen. Alle sets en personages zijn natuurlijk leuk om te bouwen. Er zitten een aantal verschillen tussen de sets.

 

Leeftijd waarvoor de lego geschikt is

Het grootste verschil tussen de sets is voor welke leeftijd de Lego Super Mario set geschikt is. Sowieso is het handig dit te checken voordat je een Lego set gaat kopen voor iemand. Zo heb je bijvoorbeeld sets voor kleine kinderen van 5 en 6 jaar, maar er zijn ook sets die gemaakt zijn voor tieners van 13 jaar of ouder. Deze zijn dan vaak te moeilijk voor kinderen van 5 of 6 jaar. Van de Lego Mario lijn heb je dan ook nog sets geschikt voor 7- en 8-jarigen en sets voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. 

 

Aantal onderdelen en grootte

Het andere verschil zit voornamelijk in de grootte en daaraan verbonden vaak het aantal onderdelen van de set. Zo heb je van de Lego Super Mario lijn sets met onderdelen tot 50 stuks, maar ook sets waar vanaf de 500 onderdelen in zitten. Hoe meer onderdelen, hoe groter het bouwwerk vaak is. Wil je dus je kind of iemand anders verrassen met een set om een groot bouwwerk mee te maken, dan is een set van meer dan 250 onderdelen meestal het beste. Voor een simpel bouwwerkje is een set van 50 tot 100 onderdelen al leuk. 

 

Winkels en prijzen Lego Mario

Als je op zoek bent naar een leuke Lego Mario set dan zit je meestal goed bij elke speelgoedwinkel. Deze verkopen meestal Lego waaronder ook de Mario sets. Vind je ze hier niet, dan worden deze sets ook veel online verkocht. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com voor verschillende Lego sets van de Mario lijn. De prijzen hiervoor kunnen verschillen. Zo betaal je maar een paar euro voor een personageset, maar vaak honderd euro of meer voor een bepaalde set of bepaald voertuig. 

Beste Lego Mario aanbiedingen van Maart 2023