Melissa en Doug Speelgoed
Bijgewerkt: Maart 2023

Melissa en Doug Speelgoed

Melissa en Doug Speelgoed

Melissa en doug speelgoed bestaat al sinds 1988 en werd in Amerika ontwikkeld door het echtpaar Melissa en Doug dat kwalitatief hoogwaardig speelgoed wilde maken, waarbij de nadruk ligt op leren en ontwikkeling. Vrij spelen, creativiteit, verbeelding, leren en ontdekken zijn belangrijke kernwoorden waar rekening mee is gehouden bij het vervaardigen van het speelgoed. Het merk staat vooral bekend om het houten en tijdloze speelgoed met een educatief karakter. Doordat het speelgoed tegen een stootje kan, heeft het een lange levensduur en kunnen meerdere kinderen en generaties van het speelgoed genieten. 

 

Educatief speelgoed

Naast dat het speelgoed van Melissa en doug bedoeld is om kinderen vrij te laten in hun creativiteit en verbeelding, heeft het speelgoed ook een educatieve functie. Met behulp van het speelgoed kunnen kinderen leren tellen en sommen maken, maar ook kleuren, dieren en muziekinstrumenten leren herkennen. Huishoudelijke apparaten en dingen uit het dagelijks leven zijn nagemaakt in kinderuitvoering om kinderen meer te leren of deze apparaten en hoe je ze kunt gebruiken. Ook helpt het speelgoed bij de ontwikkeling van de motoriek en de hand-oog coördinatie. Spelenderwijs helpt het speelgoed om kinderen meer te laten leren. 

 

Leeftijden

In het assortiment speelgoed van Melissa en doug zijn producten te vinden die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn. In het algemeen kan gezegd worden dat het speelgoed geschikt is voor de allerkleinsten tot een jaar of 8, hoewel ook oudere kinderen natuurlijk met het speelgoed kunnen spelen. Toch valt op dat veel van het speelgoed met name gericht is op een jongere doelgroep, waarbij het leren of kleuren en cijfers en de ontwikkeling van de motoriek belangrijk zijn. Zo heeft het assortiment diverse soorten puzzels en speelgoed om mee te stapelen en te bouwen. 

 

Soorten speelgoed

Het Melissa en doug speelgoed is onder te verdelen in een aantal categorieën. Zo heeft het bedrijf speelgoed voor rollenspellen, speelgoed dat specifiek is gericht op educatie en ontwikkeling, puzzels, knutselspeelgoed en speelgoed voor buiten. Binnen het rollenspel speelgoed vind je bijvoorbeeld een keukensets, speelgoedeten, verkleedsets, poppenhuizen en speelgoedbeesten. Het assortiment puzzels bestaat uit dierenpuzzels, alfabetpuzzels, rekenpuzzels, puzzels met verschillende soorten voertuigen en puzzels gericht op kleuren en vormen. Uiteraard overlappen sommige categorieën ook met elkaar, omdat puzzels zowel voor veel speelplezier kunnen zorgen als ook educatief kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van je kind.

 

Melissa en doug speelgoed kopen

Het grootste aanbod aan speelgoed van Melissa en doug vind je online. Hoewel er ook fysieke speelgoedwinkels zijn die het speelgoed verkopen, is het assortiment in zo’n geval vaak beperkt. Als je op zoek bent naar een specifiek soort Melissa en doug speelgoed, dan is de kans dat je dit online vindt het grootst. Op verschillende websites wordt speelgoed van dit merk aangeboden. Let erop dat als je online speelgoed komt, het kan zijn dat je verzendkosten moet betalen voor het laten leveren van de producten. Het voordeel van online kopen is dat je alle producten op je gemak kunt bekijken en vergelijken en er wellicht ook interessante aanbiedingen zijn.

Beste Melissa en Doug Speelgoed aanbiedingen van Maart 2023