Speekseltest Corona

Op zoek naar de beste speekseltest voor corona? Ontdek de top 5 speekseltests en maak een weloverwogen keuze voor betrouwbare resultaten.
Speekseltest Corona
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
V-chek - antigeen sneltest – lollipop speekseltest corona – lollypop zelftest - speeksel test covid 19 – CE gekeurd - kindvriendelijk - Nederlands
V-chek - antigeen sneltest – lollipop speekseltest corona – lollypop zelftest - speeksel test covid 19 – CE gekeurd - kindvriendelijk - Nederlands
Voordelen
prettige speekseltest waarbij je met een lepeltje speeksel uit je mond en keel haalt om te testen. De test bevat het CE keurmerk en geeft nauwkeurigheid resultaat, met 96,47% gevoeligheid en 98,83% specificiteit. De test werkt ook bij virusmutaties van Corona. Binnen 10 minuten heb je het resultaat binnen.
Nadelen
de speekseltesten worden individueel verkocht en zijn redelijk prijzig.
Speeksel test covid 19 – V-chek - Nederlands - lollypop zelftest -  5 stuks
Speeksel test covid 19 – V-chek - Nederlands - lollypop zelftest - 5 stuks
Voordelen
gebruiksvriendelijke test waarbij speeksel uit mond en keel wordt genomen. Eenvoudig te gebruiken met slechts twee componenten. Binnen 10 minuten ontvang je de uitslag. Heeft 96,47% gevoeligheid en 98,83% specificiteit en is ook te gebruiken bij virusmutaties van Corona.
Nadelen
de betrouwbaarheid van de test is niet 100%.
Tip: Beste keuze
HYGISUN Corona Speekseltest - Zelftest - 5 stuks COVID 19 Speeksel Test - Speeksel Sneltest
HYGISUN Corona Speekseltest - Zelftest - 5 stuks COVID 19 Speeksel Test - Speeksel Sneltest
Voordelen
pakket van 5 zelftesten waarbij speeksel in een zakje wordt gespuugd. Hoge betrouwbaarheid van 98.19%. Eenvoudig in gebruik en kan tot wel 24 maanden na productiedatum worden gebruikt.
Nadelen
voor de uitslag moet er iets langer gewacht worden dan bij sommige andere speekseltesten, namelijk 15 minuten.
Joinstar Coronatest - Speekseltest - Spuug Test - COVID-19 Speeksel Test - Sneltest- Coronatest
Joinstar Coronatest - Speekseltest - Spuug Test - COVID-19 Speeksel Test - Sneltest- Coronatest
Voordelen
handige zelftest waarbij Corona kan worden vastgesteld aan de hand van speeksel uit de mond en keel. De test heeft een betrouwbaarheid van 98,1% en is bijvoorbeeld handig om te gebruiken bij kinderen, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Bevat een CE keurmerk.
Nadelen
de test heeft een maximale houdbaarheid van 12 maanden.

Beste Speekseltest CoronaKoopgids: Welke Speekseltest Corona is de beste koop van juni 2024?

Als je het vermoeden hebt dat je Corona hebt en liever geen staafje in je neus of keel steekt, dan is een speekseltest Corona een goed alternatief. Met een speekseltest wordt er geen monster uit je neus genomen, maar wordt er op Corona getest via speeksel uit je mond. Deze testen zijn tegenwoordig net zo betrouwbaar als de neustesten en zijn voor mensen die moeite hebben met het neusstaafje en voor kinderen een goed alternatief. Er zijn varianten waarbij je de speekseltest Corona moet opsturen, maar er bestaan ook zelftesten waarbij je de uitslag direct na het testen al ziet.

Wanneer een speekseltest Corona doen?

Een speekseltest Corona doe je, als je het vermoeden hebt dat je Corona of COVID-19 hebt opgelopen. De meest voorkomende symptomen van Corona zijn koorts, hoesten, vermoeidheid en minder smaak- en reukvermogen. Daarnaast kan je ook last hebben van keelpijn, hoofdpijn, diarree, huiduitslag en rode of geïrriteerde ogen. In ernstige gevallen treed er ook kortademigheid op of problemen met ademhalen. Ook kan het leiden tot verwarring, een aangetast spraak- of bewegingsvermogen en pijn op de borst. Bij milde symptomen is een speekseltest een goede eerste stap om te bepalen of je Corona hebt. Bij ernstige klachten kun je beter direct contact opnemen met een arts.

De speekseltest gebruiken

Iedere speekseltest Corona kan iets anders zijn, maar in het algemeen zijn dit de handelingen die je uitvoert om de test goed te volbrengen. Allereerst zorg je dat je voldoende speeksel achteruit je keel losmaakt, waarna je hiervan een monster neemt met het bijgeleverde hulpstuk. Dit kan een lepeltje zijn, een sponsje of je spuugt in een bakje of zakje. Een deel van het speeksel meng je met de bijgeleverde vloeistof, waarna je deze op de teststrip doet. Na enkele minuten wordt het resultaat zichtbaar. Bij twee streepjes is de speekseltest positief, bij een streepje negatief.

Betrouwbaarheid

Hoewel de betrouwbaarheid van speekseltesten wel eens wordt betwijfeld, is aangetoond dat de speekseltesten betrouwbaar zijn, hoewel sommigen aangeven dat ze minder betrouwbaar zijn dan de neus- en keeltesten. Over het algemeen heeft de speekseltest een betrouwbaarheid van 98%. Geef je dus de voorkeur aan een speekseltest boven een neus- of keeltest, omdat je dit niet prettig vind of om andere redenen, dan kun je bij het doen van een speekseltest uitgaan van een behoorde betrouwbare de uitslag. Net als bij neus- en keeltesten is het een sneltest waarbij je binnen enkele minuten al de uitslag hebt. Ideaal dus als je snel wilt weten of je Corona hebt.

Speekseltest Corona kopen

Een speekseltest Corona kun je kopen bij een drogist of apotheek of online kopen. Let er altijd op dat de zelftest een CE keurmerk heeft. Online kun je de test kopen op verschillende plekken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Bol.com terecht voor speekseltesten van verschillende merken en met verschillende werkwijzen. De prijzen variëren van 3,99 euro tot 6,95 euro per stuk. Sommige testen kun je ook in een pakket van 5 stuks kopen. Het voordeel van online kopen is dat je er je huis niet voor uit hoeft. Wel kan het zijn dat je enkele dagen moet wachten voordat de testen thuis ontvangt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Speekseltest Corona

Wat is een speekseltest voor corona en hoe werkt het?

Een speekseltest voor corona is een diagnostische test die wordt gebruikt om te bepalen of iemand besmet is met het COVID-19-virus. Het werkt door het verzamelen van een speekselmonster van een persoon, dat vervolgens wordt geanalyseerd om de aanwezigheid van het virus te detecteren.

Hoe betrouwbaar is een speekseltest voor corona?

Speekseltesten voor corona zijn over het algemeen zeer betrouwbaar, met een nauwkeurigheid vergelijkbaar met die van de traditionele neusen keeluitstrijkjes. Ze hebben een hoge gevoeligheid en specificiteit, wat betekent dat ze zowel echte positieve als echte negatieve resultaten kunnen detecteren.

Hoe lang duurt het voordat de resultaten van een speekseltest bekend zijn?

De resultaten van een speekseltest voor corona kunnen binnen 24 tot 48 uur bekend zijn, afhankelijk van het laboratorium en de testcapaciteit. Sommige snelle speekseltesten kunnen zelfs binnen enkele minuten resultaten opleveren.

Kan ik een speekseltest thuis doen?

Ja, er zijn speekseltestkits beschikbaar die mensen thuis kunnen gebruiken. Deze kits worden meestal verzonden naar een laboratorium voor analyse. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en de resultaten te laten bevestigen door een professioneel laboratorium.

Kan een speekseltest corona-infecties detecteren bij asymptomatische personen?

Ja, speekseltesten voor corona kunnen ook asymptomatische infecties detecteren. Het virus kan aanwezig zijn in het speeksel van mensen, zelfs als ze geen symptomen vertonen. Dit maakt speekseltesten een nuttige tool voor het screenen van individuen in verschillende situaties, zoals scholen, bedrijven en zorginstellingen.

Top 5 Beste kopen
Logo