Mega Bloks
Bijgewerkt: Maart 2023

Mega Bloks

Mega Bloks

Bouwblokken, zoals die van Mega Bloks, zijn van alle tijden en raken nooit uit de mode. Kinderen van jaren geleden speelden al met blokken en ook nu is het nog een populair type speelgoed. Spelen met blokken helpt om de hand-oog coördinatie van je kind te verbeteren en om zijn of haar creativiteit te ontwikkelen. Doordat er oneindig veel mogelijkheden zijn, raken kinderen er niet mee uitgespeeld. Tegenwoordig kun je bouwblokken kopen in allerlei materialen en varianten. De blokken van het merk Mega Brands, in allerlei vrolijke kleuren, zijn daarbij een van de populaire merken van dit moment. 

 

Wat is Mega Bloks?

Mega Bloks is een speelgoed gebaseerd op kunststof blokken in allerlei kleuren, die door middel van noppen op de bovenzijde van ieder blok met elkaar verbonden kunnen worden door ze op elkaar te klikken. Door blokken in verschillende vormen en kleuren op elkaar te klikken, kunnen eindeloze bouwwerken worden gemaakt. Er zijn verschillende soorten bouwblokken verkrijgbaar, met First Builders voor de allerkleinsten vanaf 1 jaar, de Junior Builders serie voor kinderen van 3 tot 5 jaar, de Wonder Builders voor kinderen van 5 tot 8 jaar en de Probuilders serie voor kinderen van 8 jaar en ouder. 


Thema’s

De bouwblokken van het merk zijn niet alleen in sets voor verschillende leeftijden beschikbaar, maar het merk biedt ook speelgoed aan in diverse thema’s. Voor kinderen die bijvoorbeeld groot van zijn van Paw Patrol, Dora, Cars, Minions of Barbie is het mogelijk om een set te kopen met blokken en andere onderdelen in dit thema. Deze sets bestaat niet alleen uit bouwblokken, maar ook uit figuurtjes, auto’s en gebouwen die bij het thema passen. Heb je toch liever een neutrale set met bouwblokken, dan kun je kiezen voor een tas met wel 60 of zelfs meer blokken. In deze tassen zitten enkel blokken en geen andere figuren of onderdelen.

 

Mega Bloks vs. andere bouwblokken

Doordat de bouwblokken van Mega Bloks met behulp van noppen aan de bovenzijde op elkaar geklikt kunnen worden, lijkt het speelgoed erg veel op de blokken van Lego en Duplo. De blokken van het merk kunnen niet gecombineerd worden met de blokken van Lego of Duplo, maar zijn een op zichzelf staand speelgoed. De blokken van Mega Bloks voor de jongste kinderen zijn iets groter dan die van Duplo. Het verschil zit daarnaast in de kleuren, die vaak wat minder fel zijn dan die van de andere twee merken. Ook is Mega Bloks over het algemeen goedkoper dan Lego of Duplo.

 

Mega Bloks, waar te koop?

Mega Bloks bouwblokken zijn door de populariteit op veel plekken te koop. Zo kun je het speelgoed in fysieke speelgoedwinkels kopen. Let er wel op dat je in een fysieke speelgoedwinkel beperkt bent tot de varianten die daar worden aangeboden. Daarom kan het ook interessant zijn om op internet de bouwblokken te bestellen. Online heb je een bredere keuze aan series en thema’s waar je uit kunt kiezen en kan je bovendien zoeken naar een interessante aanbieding. Er zijn speelgoedpakketten beschikbaar vanaf 9 euro.

Beste Mega Bloks aanbiedingen van Maart 2023