Mega Bloks

Op zoek naar de beste Mega Bloks? Ontdek onze top 5 vergelijking van de beste sets. Krijg inzicht in de kwaliteit, prijs en populariteit van deze geweldige bouwstenen.
Mega Bloks
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas Blauw – Contructiespeelgoed
Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas Blauw – Contructiespeelgoed
Voordelen
tas met wel 60 bouwblokken in groot formaat, geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De blokken hebben klassieke kleuren en worden geleverd in een milieuvriendelijke, PVC-vrije tas waarin de blokken handig kunnen worden opgeborgen.
Nadelen
de blokken kunnen niet gecombineerd worden met de Mega Bloks series voor oudere kinderen.
Mega Bloks First Builders ABC Leren Speelgoedtrein - 50 bouwstenen
Mega Bloks First Builders ABC Leren Speelgoedtrein - 50 bouwstenen
Voordelen
kinderen leren spelenderwijs het alfabet aan de hand van blokken met letters en muzikale ondersteuning. De locomotief maakt ook treingeluiden. Bestaat uit wel 50 onderdelen en heeft draaiende wielen. Het formaat is prettig voor kleine kinderen. Kan gecombineerd worden met andere First Builders onderdelen.
Nadelen
het speelgoed heeft AAA batterijen nodig om geluid te kunnen maken.
Tip: Beste keuze
Mega Bloks Muzikale Boerderij - 46 bouwstenen- 12 liedjes en dierengeluiden
Mega Bloks Muzikale Boerderij - 46 bouwstenen- 12 liedjes en dierengeluiden
Voordelen
48-delige set met een boerderijthema waarmee een paard, koe, kip en lammetje gebouwd kunnen worden. Vervolgens moeten de dieren gecombineerd worden met de juiste kleur muziektoets om te horen welk geluid erbij hoort. Kinderen leren meer over dieren én over kleuren. Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud.
Nadelen
het speelgoed is minder geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.
Mega Bloks Paw Patrol Marshall's City Brandweerset - 33 bouwstenen
Mega Bloks Paw Patrol Marshall's City Brandweerset - 33 bouwstenen
Voordelen
Mega Bloks pakket met bouwstenen in het thema Paw Patrol, inclusief een brandweerwagen, hoovercraft en huisje. De twee figuren uit de set zijn beweegbaar. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kan gecombineerd worden met andere bouwblokken uit de Junior Builders serie.
Nadelen
de brandweerwagen maakt geen geluid en heeft geen lichteffecten.
Mega Bloks Bouw en Leer Speeltafel - 30 bouwstenen
Mega Bloks Bouw en Leer Speeltafel - 30 bouwstenen
Voordelen
draagbare speeltafel waarop eindeloos gespeeld kan worden. Ideaal of cijfers en kleuren te leren herkennen. De tafel kan worden opgevouwen en alle blokken kunnen in de tafel bewaard worden. Ideaal om mee te nemen op reis. Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud.
Nadelen
de tafel wordt soms als wat laag ervaren en is minder interessant voor kinderen van 5 jaar en ouder.

Beste Mega BloksKoopgids: Welke Mega Bloks is de beste koop van mei 2024?

Bouwblokken, zoals die van Mega Bloks, zijn van alle tijden en raken nooit uit de mode. Kinderen van jaren geleden speelden al met blokken en ook nu is het nog een populair type speelgoed. Spelen met blokken helpt om de hand-oog coördinatie van je kind te verbeteren en om zijn of haar creativiteit te ontwikkelen. Doordat er oneindig veel mogelijkheden zijn, raken kinderen er niet mee uitgespeeld. Tegenwoordig kun je bouwblokken kopen in allerlei materialen en varianten. De blokken van het merk Mega Brands, in allerlei vrolijke kleuren, zijn daarbij een van de populaire merken van dit moment.

Wat is Mega Bloks?

Mega Bloks is een speelgoed gebaseerd op kunststof blokken in allerlei kleuren, die door middel van noppen op de bovenzijde van ieder blok met elkaar verbonden kunnen worden door ze op elkaar te klikken. Door blokken in verschillende vormen en kleuren op elkaar te klikken, kunnen eindeloze bouwwerken worden gemaakt. Er zijn verschillende soorten bouwblokken verkrijgbaar, met First Builders voor de allerkleinsten vanaf 1 jaar, de Junior Builders serie voor kinderen van 3 tot 5 jaar, de Wonder Builders voor kinderen van 5 tot 8 jaar en de Probuilders serie voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Thema’s

De bouwblokken van het merk zijn niet alleen in sets voor verschillende leeftijden beschikbaar, maar het merk biedt ook speelgoed aan in diverse thema’s. Voor kinderen die bijvoorbeeld groot van zijn van Paw Patrol, Dora, Cars, Minions of Barbie is het mogelijk om een set te kopen met blokken en andere onderdelen in dit thema. Deze sets bestaat niet alleen uit bouwblokken, maar ook uit figuurtjes, auto’s en gebouwen die bij het thema passen. Heb je toch liever een neutrale set met bouwblokken, dan kun je kiezen voor een tas met wel 60 of zelfs meer blokken. In deze tassen zitten enkel blokken en geen andere figuren of onderdelen.

Mega Bloks vs. andere bouwblokken

Doordat de bouwblokken van Mega Bloks met behulp van noppen aan de bovenzijde op elkaar geklikt kunnen worden, lijkt het speelgoed erg veel op de blokken van Lego en Duplo. De blokken van het merk kunnen niet gecombineerd worden met de blokken van Lego of Duplo, maar zijn een op zichzelf staand speelgoed. De blokken van Mega Bloks voor de jongste kinderen zijn iets groter dan die van Duplo. Het verschil zit daarnaast in de kleuren, die vaak wat minder fel zijn dan die van de andere twee merken. Ook is Mega Bloks over het algemeen goedkoper dan Lego of Duplo.

Mega Bloks, waar te koop?

Mega Bloks bouwblokken zijn door de populariteit op veel plekken te koop. Zo kun je het speelgoed in fysieke speelgoedwinkels kopen. Let er wel op dat je in een fysieke speelgoedwinkel beperkt bent tot de varianten die daar worden aangeboden. Daarom kan het ook interessant zijn om op internet de bouwblokken te bestellen. Online heb je een bredere keuze aan series en thema’s waar je uit kunt kiezen en kan je bovendien zoeken naar een interessante aanbieding. Er zijn speelgoedpakketten beschikbaar vanaf 9 euro.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Mega Bloks

Wat zijn Mega Bloks?

Mega Bloks zijn bouwstenen die vergelijkbaar zijn met LEGO, maar groter van formaat. Ze zijn ontworpen voor jongere kinderen vanaf 1 jaar oud.

Zijn Mega Bloks compatibel met LEGO?

Ja, Mega Bloks zijn compatibel met LEGO. Dit betekent dat je ze kunt combineren en samen kunt spelen met andere bouwsets.

Welke leeftijd is geschikt voor Mega Bloks?

Mega Bloks worden aanbevolen voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Ze zijn ontworpen met grotere stukken om te voorkomen dat jongere kinderen zich verslikken.

Zijn Mega Bloks veilig voor kinderen?

Ja, Mega Bloks zijn veilig voor kinderen. Ze voldoen aan alle veiligheidsnormen en zijn getest op schadelijke stoffen. Het is echter nog steeds belangrijk om toezicht te houden op jonge kinderen tijdens het spelen.

Wat zijn de voordelen van het spelen met Mega Bloks?

Het spelen met Mega Bloks bevordert de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen. Het stimuleert ook de creativiteit en verbeeldingskracht, terwijl ze bouwen en hun eigen structuren creëren.

Top 5 Beste kopen
Logo