Meater Block
Bijgewerkt: Juli 2024

Meater Block

Meater Block

Kookgerei begint tegenwoordig steeds meer intelligente technologieën te bevatten. Met een Meater Block bijvoorbeeld bereik je resultaten van restaurantkwaliteit bij het bereiden van vlees of vis. Voor een stuk keukengerei bevat de een Meater Block verrassend veel innovatieve technologie. Het dient zowel als oplaadstation als communicatiecentrum voor maximaal vier verschillende sondes, die je elk in staat stellen vlees of vis op de ideale temperatuur te garen zonder aan smaak in te boeten. Elk van de vier metalen sondes heeft een temperatuursensor en een bluetooth module aan een van de uiteinden bevestigd. Bovendien heeft elke sonde een oplaadbare batterij.

 

De meater block is een slimme kernthermometer

De oorspronkelijke kernthermometer die door dit bedrijf werd geproduceerd werd aangeduid als de Original Meater. De Original Meater is vanaf 2017 te koop en hij lanceerde vanaf het begin met volledige draadloze mogelijkheden. Om de temperatuur op je telefoon af te lezen met de Meater app, moet je de thermometer eerst via Bluetooth met je telefoon verbinden. De Meater kan zowel de kerntemperatuur van het stuk vlees of vis als de omgevingstemperatuur meten. De Originele Meater beschikt over een draadloze Bluetooth verbinding die een bereik heeft tot ongeveer 10 meter.

 

De temperatuur meten via Bluetooth met de Meater Block

Een Meater Block ondersteunt Bluetooth-verbindingen, waardoor het gebruikt erg handig is. Het blok heeft een klein oled-display en een Wi-Fi-module en hij kan gevoed worden door AA-batterijen of door een USB-adapter. Voordat je met het kookproces begint, moeten de batterijen van de thermometers volledig opgeladen zijn. Je moet ze in het blokje klikken om ze op te laden. Je kunt het huidige oplaadniveau controleren dat dankzij bluetooth op het display wordt weergegeven.

 

Connectie maken met de Meater app

De Meater app is de volgende stap bij het gebruik van een Meater Block. Je bent in staat om het blok met behulp van een app verbinding te laten maken met je wifi. Hoewel bluetooth wordt gebruikt voor de communicatie tussen de thermometers en je smartphone, zorgt wifi voor een groter bereik. Als je een account hebt, kun je de voortgang van het kookproces op afstand volgen.

Om te beginnen met het koken, moet je eerst het soort voedsel selecteren en dan de gewenste kooktijd kiezen. Na een tijdje bepaalt de app een geschatte tijd waarop het voedsel klaar is om geconsumeerd te worden. De thermometers hebben verschillende toepassingen en kunnen zelfs in de oven gebruikt worden. Het voordeel van het gebruik van een draadloze thermometer is dat hij zelfs gebruikt kan worden terwijl de maaltijd al aan het spit ligt. Je hebt ook de mogelijkheid om een losse sonde te kopen, maar omdat die geen wifi heeft, moet je je smartphone altijd in de buurt hebben.

Beste Meater Block aanbiedingen van Juli 2024