Bitcoin Kopen Rabobank
Bijgewerkt: Juli 2024

Bitcoin Kopen Rabobank

Bitcoin Kopen Rabobank

Bitcoin kopen bij Rabobank: alles wat je moet weten

Tegenwoordig heeft iedereen wel van digitale valuta zoals de Bitcoin gehoord. Bitcoin wordt dan ook steeds meer als investering gezien. Overweeg jij ook om bitcoins te kopen, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Rabobank maakt investeren in bitcoin mogelijk en eenvoudig. Lees hieronder hoe je bitcoins bij de Rabobank kunt kopen en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

 

Kan ik bitcoin kopen bij Rabobank?

Het is helaas niet mogelijk om bij de Rabobank bitcoin te kopen. De Rabobank is geen cryptobank en het is dan ook niet toegestaan om via de Rabobank crypto valuta’s te kopen of te verkopen. Rabobank heeft voorheen wel geëxperimenteerd met de zogenoemde ‘Rabobit’, een Bitcoin wallet, maar heeft besloten om deze niet te lanceren.

 

Kan ik bitcoin laten uitbetalen via de Rabobank?

Nee, het is niet mogelijk om je bitcoins uit te laten betalen via de Rabobank. De Rabobank heeft namelijk geen wallet service. Je moet dus een externe wallet gebruiken om je bitcoins op een veilige manier op te slaan en uit te laten betalen. Lees hieronder meer over wat een e-wallet inhoudt.

 

Wat zijn e-wallets?

E-Wallets zijn simpel gezegd portemonnees, maar dan digitaal. Via je een wallet service kun je bij je digitale portemonnee terecht om je crypto valuta's te beheren. Een e-wallet is niet enkel bestemd voor crypto valuta's, je kunt er ook bijvoorbeeld bioscooptickets, spaarkaarten of toegangskaarten voor een concert in opslaan. Normaal gesproken is je persoonlijke e-wallet via een mobiele app op je smartphone of wearable toegankelijk. 

 

Kan je ook voor kleine bedragen bitcoin kopen?

Je hoeft niet direct grote bedragen neer te leggen als je bitcoin wilt kopen. Het is zeker mogelijk om met een klein bedrag te starten. Het minimale investeringsbedrag verschilt wel per aanbieder, dus controleer van te voren goed de voorwaarden voordat je daadwerkelijk begint met beleggen.

 

Kan ik via mijn bankrekening van de Rabobank bitcoin kopen?

Nee, het is verboden om zakelijk virtuele valuta zoals de bitcoin te kopen of verkopen via je Rabobankrekening. De Rabobank legt op hun eigen website uit dat dit ermee te maken heeft dat ze te weinig zicht hebben op de crypto transacties. 

 

Waar moet ik op letten als ik bitcoin ga kopen?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je bitcoin gaat kopen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat beleggen in crypto valuta’s zoals bitcoin niet zonder risico is, dus het is aan te raden om alleen geld te investeren dat je ook echt kunt missen. Ten tweede is het belangrijk om goed research te doen en jezelf te informeren over de werking van bitcoin voordat je begint met het doen van beleggingen. Tot slot moet je je crypto valuta’s op een veilige manier opslaan, bijvoorbeeld via een externe e-wallet.

 

Kan ik bitcoin kopen bij ING of ABN Amro bank?

Het is momenteel niet mogelijk om bitcoin te kopen bij zowel ING als ABN Amro. Hoewel beide banken actief bezig zijn met blockchain technologie, bieden ze allebei nog geen directe mogelijkheid om in bitcoin te beleggen.

 

Voordelen van het kopen van bitcoins

Het kopen van bitcoins kent voor- en nadelen. We noemen hieronder de voornaamste voordelen:
 

Nadelen van het kopen van bitcoins

Er kleven helaas ook enkele nadelen aan het kopen van Bitcoins. We hebben de nadelen voor je op een rijtje gezet.
 


Over het algemeen wordt het kopen van bitcoins beschouwd als een ‘hoogrisico belegging’. Je moet je dus goed bewust zijn van de investering die je gaat doen, want de belegging kan grofweg vergeleken worden met gokken. Je weet de uitkomst niet zeker en kan dus ook geld verliezen. We raden je aan om je goed te informeren en om eventueel met een financieel adviseur te overleggen voordat je besluit om te beleggen in crypto valuta's. 

Conclusie beleggen in bitcoins
Kortom, het kopen van bitcoins bij de Rabobank is momenteel nog niet mogelijk. Rabobank biedt op dit moment namelijk nog geen diensten aan voor het kopen of verkopen van cryptocurrencies, waaronder bitcoins. We raden je daarom aan om je bitcoin transacties via andere beveiligde platforms uit te voeren, zoals beurzen of brokers. Daarnaast willen we je er graag nogmaals aan herinneren dat je je goed moet verdiepen voordat je begint met beleggen, omdat beleggen in bitcoins een hoogrisico belegging is.

Beste Bitcoin kopen Rabobank aanbiedingen van Juli 2024