Center Channel Speaker
Bijgewerkt: Juli 2024

Center Channel Speaker

Center Channel Speaker

Tegenwoordig zijn er een heleboel center channel speakers verkrijgbaar, waardoor het een uitdaging is om de luidspreker te kiezen die het beste bij je past. Waar moet je precies op letten en wat is het geluid dat uit deze speaker komt? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over een center channel speaker.

 

De plaats van de center channel speaker

De weergavekwaliteit van je home entertainment systeem wordt aanzienlijk beïnvloed door de plaats van de luidsprekers. Met de linker en rechter luidsprekers op gelijke afstand van elkaar, zorg je ervoor dat je middenkanaal precies in het midden van je luidsprekersysteem staat. Je luidspreker moet daarnaast op de versterker worden aangesloten met zo weinig mogelijk verbindingskabel. Voor een consistente geluidskwaliteit heeft je versterker meer vermogen nodig naarmate de luidsprekerlijn langer is. Voor een effectieve vermogensafgifte hebben de meeste luidsprekerconfiguraties 14-gauge elektriciteitskabel nodig.

Bij de meeste Home Cinema systemen moet een enkele subwoofer voldoende bas kunnen leveren voor een evenwichtige weergave. Zet altijd je center channel speaker en subwoofer in dezelfde ruimte. Voor een evenwichtig stereobeeld presteren center channel speakers vaak het best als ze direct boven een subwoofer staan. Plaats verder waar mogelijk andere voorwerpen zo ver mogelijk bij de center channel speaker vandaan. Om het spelen niet te hinderen en geen ongewenste akoestische reflecties te veroorzaken, moet je zoveel mogelijk ruimte voor je center channel speaker vrij laten.

 

Het geluid van een center channel speakers

Luisteren naar het geluid is de enige manier om te bepalen of het is wat je ervan verwacht. Je kunt `het geluid wel even uitproberen in een hifi-winkel, maar de geluidskwaliteit zal niet hetzelfde zijn als thuis. De winkel is groot, heeft een andere vloer dan je huis en door alles in de winkel is de galm uniek. Je zou de center channel speaker eigenlijk thuis met je eigen versterker moeten testen. 

 

Afmetingen van de luidsprekers

De krachtige bas in een film met surround sound kan verbluffend zijn. Zorg er echter voor dat ook de hogere tonen en stemmen goed hoorbaar zijn. Hetzelfde geldt voor muzikaal genot. De twee nummers zijn niet hetzelfde. Je wilt dat bij elk spel dat je speelt aan je eisen wordt voldaan. Zorg dus voor een verscheidenheid aan muzikale genres voor je testsessie.

 

Specificaties van Center channel speakers

Het is van cruciaal belang dat het vermogen van je center channel speakers en je versterker bij elkaar passen. Let goed op de impedantie, gevoeligheid en het frequentiebereik. Vraag de winkel waar je je luidsprekers wilt kopen om begeleiding om er zeker van te zijn dat je het beste past. Zorg ervoor dat je luidsprekerkabels van hoge kwaliteit hebt of koopt. Op die manier kun je je nog meer concentreren op hoe de andere instellingen van de luidsprekers voor jou klinken.

Beste Center Channel Speaker aanbiedingen van Juli 2024