Center Channel Speaker

Op zoek naar de beste center channel speaker? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het beste geluid biedt voor jouw home theater setup.
Center Channel Speaker
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Jamo C 9 CEN II Center speaker (per stuk)
Jamo C 9 CEN II Center speaker (per stuk)
Voordelen
De luidspreker kan gemakkelijk een luid volume produceren dankzij zijn gevoeligheid van 88 decibel. Je kunt elke toon van een liedje horen omdat het frequentiebereik tussen 55 en 24.000 Hertz ligt. De luidsprekers worden door de voeten van de grond gescheiden, wat vervorming van het geluid voorkomt.
Nadelen
Om deze passieve luidspreker van een audiosignaal te voorzien, heb je een versterker nodig.
KEF T101c Zwart
KEF T101c Zwart
Voordelen
De luidsprekers kunnen gemakkelijk worden verborgen dankzij het platte ontwerp. De 2-weg configuratie verspreidt het geluid gelijkmatig over de ruimte. Het geluid van filmdialogen en geluidseffecten wordt dankzij de speakers sterk verbeterd.
Nadelen
Er zit geen basreflexpoort op de luidspreker om diepere bassen weer te geven.
Tip: Beste keuze
Klipsch RP-504C (per stuk)
Klipsch RP-504C (per stuk)
Voordelen
Met behulp van de vier 5,25-inch woofers en een 1-inch tweeter mis je geen enkele toon in gesprekken en optredens uit shows, films en muziek. De lichte en duurzame constructie van de woofers laat de lage frequenties stralen. Het klankbord van de tweeter is ontworpen om de hoge frequenties in jouw richting te richten.
Nadelen
Niet geschikt voor een kleinere ruimte.
Bowers & Wilkins HTM6 S2 Zwart
Bowers & Wilkins HTM6 S2 Zwart
Voordelen
De ontkoppelde dubbele koepeltweeter elimineert trillingen die anders het geluid van hoge tonen zouden kunnen beïnvloeden. De doorlopende conus zorgt voor een nauwkeurige weergave van middentonen. De speaker heeft een stijlvolle zwarte afwerking.
Nadelen
Luidsprekerkabels zijn niet inbegrepen.
Dali OBERON VOKAL Licht-eiken
Dali OBERON VOKAL Licht-eiken
Voordelen
De 2-weg architectuur biedt een duidelijke mix van lage, midden en hoge tonen. De luidspreker past door zijn kleinere afmetingen in vrijwel elk hifi-meubel. De luidspreker heeft een licht-eiken afwerking die erg mooi staat in verschillende interieurstijlen.
Nadelen
Luidsprekerkabels zijn ook bij deze speaker niet inbegrepen.

Beste Center Channel SpeakerKoopgids: Welke Center Channel Speaker is de beste koop van maart 2024?

Tegenwoordig zijn er een heleboel center channel speakers verkrijgbaar, waardoor het een uitdaging is om de luidspreker te kiezen die het beste bij je past. Waar moet je precies op letten en wat is het geluid dat uit deze speaker komt? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over een center channel speaker.

De plaats van de center channel speaker

De weergavekwaliteit van je home entertainment systeem wordt aanzienlijk beïnvloed door de plaats van de luidsprekers. Met de linker en rechter luidsprekers op gelijke afstand van elkaar, zorg je ervoor dat je middenkanaal precies in het midden van je luidsprekersysteem staat. Je luidspreker moet daarnaast op de versterker worden aangesloten met zo weinig mogelijk verbindingskabel. Voor een consistente geluidskwaliteit heeft je versterker meer vermogen nodig naarmate de luidsprekerlijn langer is. Voor een effectieve vermogensafgifte hebben de meeste luidsprekerconfiguraties 14-gauge elektriciteitskabel nodig.

Bij de meeste Home Cinema systemen moet een enkele subwoofer voldoende bas kunnen leveren voor een evenwichtige weergave. Zet altijd je center channel speaker en subwoofer in dezelfde ruimte. Voor een evenwichtig stereobeeld presteren center channel speakers vaak het best als ze direct boven een subwoofer staan. Plaats verder waar mogelijk andere voorwerpen zo ver mogelijk bij de center channel speaker vandaan. Om het spelen niet te hinderen en geen ongewenste akoestische reflecties te veroorzaken, moet je zoveel mogelijk ruimte voor je center channel speaker vrij laten.

Het geluid van een center channel speakers

Luisteren naar het geluid is de enige manier om te bepalen of het is wat je ervan verwacht. Je kunt `het geluid wel even uitproberen in een hifi-winkel, maar de geluidskwaliteit zal niet hetzelfde zijn als thuis. De winkel is groot, heeft een andere vloer dan je huis en door alles in de winkel is de galm uniek. Je zou de center channel speaker eigenlijk thuis met je eigen versterker moeten testen.

Afmetingen van de luidsprekers

De krachtige bas in een film met surround sound kan verbluffend zijn. Zorg er echter voor dat ook de hogere tonen en stemmen goed hoorbaar zijn. Hetzelfde geldt voor muzikaal genot. De twee nummers zijn niet hetzelfde. Je wilt dat bij elk spel dat je speelt aan je eisen wordt voldaan. Zorg dus voor een verscheidenheid aan muzikale genres voor je testsessie.

Specificaties van Center channel speakers

Het is van cruciaal belang dat het vermogen van je center channel speakers en je versterker bij elkaar passen. Let goed op de impedantie, gevoeligheid en het frequentiebereik. Vraag de winkel waar je je luidsprekers wilt kopen om begeleiding om er zeker van te zijn dat je het beste past. Zorg ervoor dat je luidsprekerkabels van hoge kwaliteit hebt of koopt. Op die manier kun je je nog meer concentreren op hoe de andere instellingen van de luidsprekers voor jou klinken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Center Channel Speaker

Wat is een center channel speaker en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een center channel speaker is een luidspreker die speciaal is ontworpen voor het weergeven van dialogen en stemmen in een surround sound-systeem. Het wordt meestal geplaatst boven of onder het scherm in een home cinema-opstelling.

Heb ik een center channel speaker nodig in mijn audio-opstelling?

Een center channel speaker is vooral belangrijk in een surround sound-systeem, omdat het de dialogen en stemmen in films, tv-shows en andere videocontent versterkt. Als je veel films kijkt of gamet, is het sterk aanbevolen om een center channel speaker te gebruiken voor een optimale geluidsweergave.

Kan ik een normale luidspreker gebruiken als center channel speaker?

Hoewel het mogelijk is om een normale luidspreker te gebruiken als center channel speaker, is het ideaal om een speciale center channel speaker te gebruiken. Een center channel speaker is ontworpen om de dialogen en stemmen helder en gebalanceerd weer te geven, terwijl een normale luidspreker mogelijk niet dezelfde geluidskwaliteit biedt.

Hoe moet ik mijn center channel speaker positioneren?

De ideale positie voor een center channel speaker is boven of onder het scherm, direct gericht op de luisterpositie. Zorg ervoor dat de speaker op oorhoogte is geplaatst om de beste geluidsweergave te krijgen. Als het niet mogelijk is om de speaker boven of onder het scherm te plaatsen, kun je een speakerstandaard gebruiken om de juiste positie te bereiken.

Moet ik mijn center channel speaker matchen met mijn andere luidsprekers?

Het is zeker aanbevolen om je center channel speaker te matchen met je andere luidsprekers in termen van merk, model en specificaties. Dit zorgt voor een consistente geluidsweergave en een naadloze overgang tussen de kanalen. Als je andere luidsprekers van een bepaalde merk of serie hebt, probeer dan een center channel speaker te vinden die daarbij past.

Top 5 Beste kopen
Logo