MCPA kopen

Op zoek naar de beste MCPA-producten? Ontdek onze top 5 vergelijking en maak een weloverwogen keuze voor effectieve onkruidbestrijding.
MCPA kopen
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
MCPA - 10 Liter
MCPA - 10 Liter
Bekijk Prijs »

De Boer Drachten

Voordelen
Werkt goed tegen eenjarige en overblijvende tweezaadlobbige onkruiden. De grassen worden niet gedood. Goed voor onkruiden in jong en oud stadium. Veelzijdig toe te passen op verschillende soorten onkruid.
Nadelen
Je kunt het product niet zonder licentie kopen.
DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - Terras, oprit en paden - Herbicide - 2,5 L
DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - Terras, oprit en paden - Herbicide - 2,5 L
Voordelen
Heeft een snelle werking. Zorgt voor een doelgerichte bestrijding van onkruiden, algen, mossen en grassen. Werkt op opritten, terrassen en paden. De effecten zijn al zichtbaar binnen een paar uur. Het product is op basis van een werkzame stof uit de natuur.
Nadelen
Je moet de gewasbeschermingsmiddelen altijd veilig gebruiken.
Tip: Beste keuze
BSI - CITO Global Herbicide - Concentraat - Onkruid- en Mosverdelger - 2,5 l voor 100 m²
BSI - CITO Global Herbicide - Concentraat - Onkruid- en Mosverdelger - 2,5 l voor 100 m²
Voordelen
Voor een goede bestrijding tegen eenjarige onkruiden en mossen. Zorgt voor een gelokaliseerde toepassing. Het product heeft een niet selectieve werking. Werkt in op ontwikkelde planten en wordt door bladeren en groene stengels geabsorbeerd. Op basis van een natuurlijke grondstof.
Nadelen
Enkel voor opritten, paden en voor tussen de beplanting.
DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - Sier- en moestuin - Herbicide - 1 L
DCM Anti-Onkruid & Anti-Mos - Sier- en moestuin - Herbicide - 1 L
Voordelen
Voor het bestrijden van grassen, onkruid en mossen in een siertuin en moestuin. Heeft een snelle 3-in-1 werking. De eerste effecten zijn na een paar uur zichtbaar. Het beplanten en zaaien is al na 3 dagen mogelijk.
Nadelen
Niet geschikt voor het gazon.
Diserbante Bayer Cropscience Dicotex
Diserbante Bayer Cropscience Dicotex
Voordelen
Handig voor het tegengaan van onkruid. In handige sprayfles. Eenvoudig te gebruiken en goed te doseren.
Nadelen
De inhoud is slechts 1 liter.

Beste MCPA kopenKoopgids: Welke MCPA kopen is de beste koop van mei 2024?

Misschien heb je wel eens gehoord van MCPA of kwam je MCPA tegen toen je op het internet op zoek ging naar een manier om onkruid te verwijderen. MCPA is eigenlijk een contactherbicide dat wordt gebruikt voor het beheer van eenjarige en meerder jarige breedbladige onkruiden. Je kunt het zelf in de tuin gebruiken of professioneel gebruiken om onkruid onder controle te houden.

Bestrijdingsmiddel om onkruid onder controle te houden

Volgens de resultaten van vele onderzoeken is het synthetische herbicide dat MCPA is de meest effectieve behandeling voor onkruidbestrijding. Om 99% bestrijding te bereiken is een dubbele behandeling nodig in een hoeveelheid van één liter per hectare en met een tussenstop van twee maanden. Een afname van 84% kan worden bereikt met 3 behandelingen van elk 0,25 liter per hectare.

Hoewel de bovengrond nog niet is vergaan, lijkt het er niet op dat er nieuw onkruid zal uitlopen. Het gebruik van MCPA als herbicide ter bestrijding van onkruid in verschillende gewassen, waaronder bijvoorbeeld vlas, granen, aardappels, graszaad, asperges en gladiolen, maar ook weiland, tijdelijk niet beplante grond en akkerranden, is toegestaan door het Environmental Protection Agency (EPA). De maand juni en ook de maand juli zijn optimaal voor het gebruik van MCPA, omdat dit de tijd van het jaar is waarin de plant de minste voedingsstoffen heeft vergaard. Na twee behandelingen zorgt het middel Starane voor 90% bestrijding, maar er kan nog wat hergroei optreden.

MCPA is een onkruidverdelger die werkt door de productie van een bepaalde enzymen te remmen die nodig zijn voor plantengroei. Wanneer het op de bladeren van onkruiden wordt aangebracht, wordt het opgenomen en door het hele plant verspreid, waardoor de plant doodgaat. Dit komt omdat MCPA de capaciteit van de plant om bepaalde chemicaliën te produceren die nodig zijn voor groei en ontwikkeling verstoort. Het wordt doorgaans gebruikt om een breed scala aan onkruiden in gewassen te bestrijden en wordt rechtstreeks op de onkruiden of op de grond eromheen aangebracht.

De gebruiksaanwijzing van MCPA

Bij de meest ideale groeiomstandigheden zijn werkt MCPA het beste. MCPA mag niet gebruikt worden bij zeer zonnig weer. Het mag daarnaast ook niet nat zijn wanneer het insecticide wordt toegepast en gedurende minstens enkele uren daarna ook niet. Voordat het insecticide wordt toegepast, moeten zowel het gewas als het onkruid volledig droog zijn.

De dosering van MCPA

Raadpleeg altijd het productetiket en een gewasbescherming deskundige voor informatie over de juiste dosering. Zorg ervoor dat je je goed aan de juiste dosering houdt om een goede werking te kunnen ervaren.

De opslag en het vervoer van MCPA

Bewaar gewasbescherming middelen altijd in een gewasbescherming kast met ingebouwde ventilatie en lekbak. Er zijn voorschriften die gevolgd moeten worden bij het vervoer van de chemische gewasbeschermingsmiddelen, omdat deze producten potentieel schadelijke ingrediënten bevatten (ADR). Het is ook mogelijk dat je bij het vervoer van gewasbescherming middelen en andere stoffen die gevaarlijk zijn die je ophaalt op een locatie zoals bijvoorbeeld een distributiecentrum of winkel, moet voldoen aan specifieke plichten die de ADR-wetgeving oplegt. Controleer dit dus altijd goed van tevoren.

Alternatief voor MCPA

Er zijn veel verschillende onkruidverdelgers die als alternatief voor MCPA kunnen worden gebruikt, elk met hun eigen specifieke voordelen en nadelen. Sommige gangbare alternatieven voor MCPA zijn:

  • Glyfosaat – een niet-selectief onkruidverdelger die effectief is tegen een breed scala aan onkruiden.
  • Dicamba – een selectief onkruidverdelger die effectief is tegen bloemkoolachtige onkruiden.
  • 2,4-D – een selectief onkruidverdelger die effectief is tegen bloemkoolachtige onkruiden en sommige grassen.
  • Triclopyr – een selectief onkruidverdelger die effectief is tegen bloemkoolachtige onkruiden en sommige houtachtige planten.

Het is belangrijk om de juiste onkruidverdelger te kiezen voor uw specifieke behoeften, rekening houdend met het type onkruid dat u wilt bestrijden en de gewassen die u wilt beschermen. Het is ook belangrijk om de etiketinstructies en veiligheidsmaatregelen te volgen bij het gebruik van elke onkruidverdelger.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een MCPA kopen

Wat is MCPA en waar wordt het voor gebruikt?

MCPA is een herbicide dat wordt gebruikt om onkruid te bestrijden in landbouwen graslandgebieden. Het wordt vaak gebruikt om breedbladige onkruiden zoals distels, klavers en paardenbloemen te doden.

Is MCPA schadelijk voor het milieu?

MCPA kan schadelijk zijn voor waterorganismen en kan ook accumuleren in de bodem. Het is belangrijk om het correct te gebruiken en te volgen de instructies op het etiket om de impact op het milieu te minimaliseren.

Is MCPA veilig voor mens en dier?

MCPA kan irritatie veroorzaken bij contact met de huid, ogen of luchtwegen. Het kan ook toxisch zijn bij inademing of inslikken. Het is belangrijk om beschermende maatregelen te nemen bij het hanteren en toepassen van MCPA, en contact met mens en dier te vermijden totdat het is opgedroogd.

Hoe lang duurt het voordat MCPA afbreekt in de bodem?

De afbraaktijd van MCPA in de bodem kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals bodemtype, temperatuur en vochtigheid. Over het algemeen wordt geschat dat MCPA binnen enkele weken tot enkele maanden afbreekt.

Kan MCPA worden gebruikt in de buurt van waterlichamen?

MCPA mag niet worden toegepast in de buurt van waterlichamen, zoals sloten, beken, meren of vijvers, tenzij dit uitdrukkelijk is toegestaan volgens de voorschriften. Het kan leiden tot waterverontreiniging en schade aan waterorganismen veroorzaken. Het is belangrijk om altijd de instructies op het etiket te volgen en lokale regelgeving te raadplegen.

Top 5 Beste kopen
Logo