MCPA kopen
Bijgewerkt: Juni 2023

MCPA kopen

MCPA kopen

Misschien heb je wel eens gehoord van MCPA of kwam je MCPA tegen toen je op het internet op zoek ging naar een manier om onkruid te verwijderen. MCPA is eigenlijk een contactherbicide dat wordt gebruikt voor het beheer van eenjarige en meerder jarige breedbladige onkruiden. Je kunt het zelf in de tuin gebruiken of professioneel gebruiken om onkruid onder controle te houden. 

 

Bestrijdingsmiddel om onkruid onder controle te houden

Volgens de resultaten van vele onderzoeken is het synthetische herbicide dat MCPA is de meest effectieve behandeling voor onkruidbestrijding. Om 99% bestrijding te bereiken is een dubbele behandeling nodig in een hoeveelheid van één liter per hectare en met een tussenstop van twee maanden. Een afname van 84% kan worden bereikt met 3 behandelingen van elk 0,25 liter per hectare.

Hoewel de bovengrond nog niet is vergaan, lijkt het er niet op dat er nieuw onkruid zal uitlopen. Het gebruik van MCPA als herbicide ter bestrijding van onkruid in verschillende gewassen, waaronder bijvoorbeeld vlas, granen, aardappels, graszaad, asperges en gladiolen, maar ook weiland, tijdelijk niet beplante grond en akkerranden, is toegestaan door het Environmental Protection Agency (EPA). De maand juni en ook de maand juli zijn optimaal voor het gebruik van MCPA, omdat dit de tijd van het jaar is waarin de plant de minste voedingsstoffen heeft vergaard. Na twee behandelingen zorgt het middel Starane voor 90% bestrijding, maar er kan nog wat hergroei optreden. 

MCPA is een onkruidverdelger die werkt door de productie van een bepaalde enzymen te remmen die nodig zijn voor plantengroei. Wanneer het op de bladeren van onkruiden wordt aangebracht, wordt het opgenomen en door het hele plant verspreid, waardoor de plant doodgaat. Dit komt omdat MCPA de capaciteit van de plant om bepaalde chemicaliën te produceren die nodig zijn voor groei en ontwikkeling verstoort. Het wordt doorgaans gebruikt om een breed scala aan onkruiden in gewassen te bestrijden en wordt rechtstreeks op de onkruiden of op de grond eromheen aangebracht.

 

De gebruiksaanwijzing van MCPA

Bij de meest ideale groeiomstandigheden zijn werkt MCPA het beste. MCPA mag niet gebruikt worden bij zeer zonnig weer. Het mag daarnaast ook niet nat zijn wanneer het insecticide wordt toegepast en gedurende minstens enkele uren daarna ook niet. Voordat het insecticide wordt toegepast, moeten zowel het gewas als het onkruid volledig droog zijn.

 

De dosering van MCPA

Raadpleeg altijd het productetiket en een gewasbescherming deskundige voor informatie over de juiste dosering. Zorg ervoor dat je je goed aan de juiste dosering houdt om een goede werking te kunnen ervaren. 

 

De opslag en het vervoer van MCPA

Bewaar gewasbescherming middelen altijd in een gewasbescherming kast met ingebouwde ventilatie en lekbak. Er zijn voorschriften die gevolgd moeten worden bij het vervoer van de chemische gewasbeschermingsmiddelen, omdat deze producten potentieel schadelijke ingrediënten bevatten (ADR). Het is ook mogelijk dat je bij het vervoer van gewasbescherming middelen en andere stoffen die gevaarlijk zijn die je ophaalt op een locatie zoals bijvoorbeeld een distributiecentrum of winkel, moet voldoen aan specifieke plichten die de ADR-wetgeving oplegt. Controleer dit dus altijd goed van tevoren. 

 

Alternatief voor MCPA

 

Er zijn veel verschillende onkruidverdelgers die als alternatief voor MCPA kunnen worden gebruikt, elk met hun eigen specifieke voordelen en nadelen. Sommige gangbare alternatieven voor MCPA zijn:

Het is belangrijk om de juiste onkruidverdelger te kiezen voor uw specifieke behoeften, rekening houdend met het type onkruid dat u wilt bestrijden en de gewassen die u wilt beschermen. Het is ook belangrijk om de etiketinstructies en veiligheidsmaatregelen te volgen bij het gebruik van elke onkruidverdelger.

Beste MCPA aanbiedingen van Juni 2023