Litter Robot Nederland
Bijgewerkt: Juni 2023

Litter Robot Nederland

Litter Robot Nederland

Tegenwoordig is alles in en om het huis veel slimmer, zelfs de huisdieren moeten bijblijven. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor de Litter Robot. Een slimme, zelfreinigende kattenbak die al het werk van shet schoonmaken van de kattenbak voor je uit handen neemt. Aan de Litter Robot zit natuurlijk wel een prijskaartje verbonden, waardoor het een relatief dure aankoop is. Toch is de Litter Robot ideaal voor iedereen die niet graag bezig is met het verschonen van de kattenbak. 

 

Eenvoudige installatie van de Litter Robot

De installatie voor de Litter Robot is minimaal. Je hoeft enkel het apparaat uit te pakken en het juiste grind erin te doen. Vervolgens plug je de stekker in het stopcontact en kunt je de Litter Robot instellen. De eenvoudige installatiehandleiding is beknopt en vrij gemakkelijk te volgen. Het grind dat je kiest is bij een Litter Robot wel cruciaal. Het moet niet te fijn zijn of sterk klonteren. Het wordt meteen duidelijk waarom zodra de tank gevuld is en de eerste cyclus gestart wordt. Bovendien wordt in de handleiding uitgelegd waarom je de eerste schoonmaak lang moet uitstellen. De kat moet zich immers aanpassen aan de nsieuwe kattenbak. 

Het toevoegen van wat grind uit de oude bak aan de nieuwe bak kan helpen om de overgang iets makkelijker te maken. Op deze manier zou de huiskat snel gewend raken aan de geur in de kattenbak. Na de eerste behoefte begint de kattenbak binnen zich binnen 24 uur schoon te maken, waardoor je zelf dus niet meer aan de slag hoeft met het reinigen. 

 

De Litter Robot is zelfreinigend

Om te voorkomen dat stank zich verspreidt, bevatten kattenbakken vaak een luikje. De Litter Robot daarentegen heeft een open ontwerp. Dit lijkt in eerste instantie pijnlijk en je neemt misschien aan dat dit ontwerp stof of geurtjes helpt verspreiden. In het werkelijke gebruik geeft deze ingenieuze kattenbak nauwelijks geur af en ook stof ontsnapt niet door de ovale opening. Het grind moet wel tot een bepaalde hoogte gevuld worden. 

De kattenbak draait als er een vooraf bepaalde tijd is verstreken nadat de sensor heeft vastgesteld dat een kat hem heeft gebruikt, bijvoorbeeld na 15 minuten. Het grind krijgt daardoor de kans om te klonteren. De uitwerpselen zwenken vervolgens langzaam opzij. De grotere deeltjes grind worden verwijderd met behulp van een rooster. Dit scheidt het ongebruikte grind van de uitwerpselen en samengeklonterde grindfragmenten. Deze grind- en poepfragmenten belanden in de opvangbak, welke je vervolgens alleen nog maar hoeft te legen.

 

De Litter Robot heeft een modern design

Je kunt zien dat de ontwerpers van de Litter Robot zelf kattenliefhebbers zijn. In de gebruiksaanwijzing wordt benadrukt hoe cruciaal het is dat de kat zich eerst aan zijn nieuwe omgeving aanpast. Wanneer een kat zich binnen de bol bevindt of er onlangs is uitgekomen, zal de bol daarnaast niet draaien. De kattenbak ziet er verder zeer modern uit en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voordelen van een Litter Robot

Nadelen van een Litter Robot

Beste Litter Robot aanbiedingen van Juni 2023