Jerrycan Benzine
Bijgewerkt: Juli 2024

Jerrycan Benzine

Jerrycan Benzine

Een jerrycan voor benzine kan ontzettend handig zijn. Zo komt een jerrycan met benzine bijvoorbeeld erg goed uit op het moment dat onderweg de brandstof van de auto op is. Daarnaast is een jerrycan benzine ook ideaal als je een keer de grasmaaier of een ander apparaat dat brandstof nodig heeft bij moet vullen. Een jerrycan benzine komt dus zowel thuis als onderweg goed van pas. Jerrycans voor benzine zijn er in veel verschillende soorten en maten en zijn daarnaast ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

 

Waarom heb ik een jerrycan nodig?

Iedereen weet wel hoe een jerrycan er uit ziet en velen hebben er thuis een staan of hebben er op z'n minst al eens een keer gebruik van gemaakt. Maar waarom zijn jerrycans nu eigenlijk zo nuttig? Met een jerrycan kun je brandstof heel makkelijk van de ene locatie naar de andere locatie vervoeren. Wat als je auto het gewoon niet haalt tot het volgende benzinestation omdat de tank bijna leeg is? Dan kun je altijd brandstof halen en je auto weer op weg helpen met een jerrycan. Daarnaast kan een jerrycan ook gebruikt worden om kettingzagen, tractoren, grasmaaiers en crossmotoren mee bij te vullen. Daarnaast er zijn ongetwijfeld nog veel meer situaties waarin jerrycans onmisbaar zijn voor een project.

 

De inhoud van een jerrycan

Er zijn verschillende soorten en maten jerrycans verkrijgbaar. Als je van plan bent om een jerrycan te kopen, is het raadzaam van tevoren na te denken over de soort brandstof die je in de jerrycan op wilt slaan. Waar heb je de jerrycan voor nodig? Ga je de jerrycan bijvoorbeeld gebruiken om brandstof voor je grasmaaier in op te slaan? Of ben je van plan de jerrycan te gebruiken voor een grotere machine? Voor kleinere machines is een kleine jerrycan vaak het meest praktisch, maar bij grotere machines is het beter een jerrycan met een grotere inhoud te kiezen. Jerrycans zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals 5 liter, 10 liter of 20 liter. Hierdoor zit er altijd wel een geschikt formaat tussen.

 

Plastic of staal

Al sinds de jaren 1930 worden er jerrycans gebruikt om water en andere vloeistoffen in op te slaan en te vervoeren. De populariteit van de jerrycan schoot omhoog tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de loop van de tijd werd het oorspronkelijke ontwerp, in 1937 ontwikkeld door de Duitse ontwerper Vinzenz Grünvogel, verschillende keren veranderd.

 

Tegenwoordig zijn er twee soorten jerrycans waar je uit kunt kiezen, namelijk stalen jerrycans en Jerry jerrycans. De stalen jerrycan is door de Duitsers ontwikkeld en door vele andere landen overgenomen. De plastic jerrycan is nieuwer en is in 1970 ontwikkeld door de Finse ontwerper Eero Rislakki. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn stalen jerrycans bijvoorbeeld zwaarder, maar gaan deze erg lang mee. Plastic jerrycans zijn vaak goedkoper en zijn tegenwoordig ook erg duurzaam, maar kunnen wel wat minder stevig aanvoelen. 

Beste Jerrycan Benzine aanbiedingen van Juli 2024