Jerrycan Benzine

Op zoek naar de beste jerrycan benzine? Vergelijk hier de top 5 modellen en kies de perfecte brandstofcontainer die aan al jouw eisen voldoet.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Eda Benzine Jerrycan - Met Tuit - 20 Liter – Rood
Eda Benzine Jerrycan - Met Tuit - 20 Liter – Rood
Voordelen
Geschikt om benzine of andere vloeistoffen in op te slaan en te vervoeren. Voorzien van een handige flexibele tuit om schenken makkelijker te maken. De sluiting is lekvrij. Heeft een lage prijs.
Nadelen
De jerrycan kan soms moeilijk te gebruiken zijn.
2x stuks jerrycans / benzinetanks 20 liter zwart met trechter - Voor diesel en benzine
2x stuks jerrycans / benzinetanks 20 liter zwart met trechter - Voor diesel en benzine
Voordelen
Bevat 2 jerrycans. Beide jerrycans zijn voorzien van een schenktuit en een anti-overlooptrechter. Geschikt voor onder andere brandstof zoals diesel en benzine. Ideaal voor onderweg, zoals in de camper of in de auto.
Nadelen
Als je de jerrycan schuin houdt kan deze gaan lekken.
Tip: Beste keuze
Airocans - Opstapelbare Jerrycan 20L UN Approved Jerrycan 20 Liter Benzine
Airocans - Opstapelbare Jerrycan 20L UN Approved Jerrycan 20 Liter Benzine
Voordelen
De jerrycan is lichtdoorlatend waardoor je beter de inhoud van de jerrycan kunt bekijken. Geschikt voor alle gevaarlijke vloeistoffen uit verpakkingsgroep II en III. De jerrycan is goed stapelbaar dankzij de nokken aan de bovenkant.
Nadelen
Tijdens het uitschenken kan de vloeistof gaan klotsen.
EDA Jerrycan - Met tuit - 10 Liter – Blauw
EDA Jerrycan - Met tuit - 10 Liter – Blauw
Voordelen
Is voorzien van een tuit. Na gebruik kun je de tuit omgekeerd in de jerrycan opbergen, waarbij de opening volledig afgesloten wordt met de schroefdop. De jerrycan heeft een stevige vormgeving. Het gebruik is handig dankzij het stevige handvat.
Nadelen
De jerrycan bevat geen doorkijkstrip waarmee je de inhoud kunt controleren.
Minalco benzine - Jerrycan - 20 Ltr metaal - UN goedgekeurd – groen
Minalco benzine - Jerrycan - 20 Ltr metaal - UN goedgekeurd – groen
Voordelen
Is geschikt voor het opslaan van benzine. Beschikbaar in verschillende kleuren en formaten. Makkelijk bij te vullen. Als de dop erop zit is de jerrycan geurloos afgesloten. Is erg stevig doordat de jerrycan van metaal gemaakt is.
Nadelen
De jerrycan is niet standaard voorzien van een schenktuit.

Beste Jerrycan BenzineKoopgids: Welke Jerrycan Benzine is de beste koop van maart 2024?

Een jerrycan voor benzine kan ontzettend handig zijn. Zo komt een jerrycan met benzine bijvoorbeeld erg goed uit op het moment dat onderweg de brandstof van de auto op is. Daarnaast is een jerrycan benzine ook ideaal als je een keer de grasmaaier of een ander apparaat dat brandstof nodig heeft bij moet vullen. Een jerrycan benzine komt dus zowel thuis als onderweg goed van pas. Jerrycans voor benzine zijn er in veel verschillende soorten en maten en zijn daarnaast ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Waarom heb ik een jerrycan nodig?

Iedereen weet wel hoe een jerrycan er uit ziet en velen hebben er thuis een staan of hebben er op z’n minst al eens een keer gebruik van gemaakt. Maar waarom zijn jerrycans nu eigenlijk zo nuttig? Met een jerrycan kun je brandstof heel makkelijk van de ene locatie naar de andere locatie vervoeren. Wat als je auto het gewoon niet haalt tot het volgende benzinestation omdat de tank bijna leeg is? Dan kun je altijd brandstof halen en je auto weer op weg helpen met een jerrycan. Daarnaast kan een jerrycan ook gebruikt worden om kettingzagen, tractoren, grasmaaiers en crossmotoren mee bij te vullen. Daarnaast er zijn ongetwijfeld nog veel meer situaties waarin jerrycans onmisbaar zijn voor een project.

De inhoud van een jerrycan

Er zijn verschillende soorten en maten jerrycans verkrijgbaar. Als je van plan bent om een jerrycan te kopen, is het raadzaam van tevoren na te denken over de soort brandstof die je in de jerrycan op wilt slaan. Waar heb je de jerrycan voor nodig? Ga je de jerrycan bijvoorbeeld gebruiken om brandstof voor je grasmaaier in op te slaan? Of ben je van plan de jerrycan te gebruiken voor een grotere machine? Voor kleinere machines is een kleine jerrycan vaak het meest praktisch, maar bij grotere machines is het beter een jerrycan met een grotere inhoud te kiezen. Jerrycans zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals 5 liter, 10 liter of 20 liter. Hierdoor zit er altijd wel een geschikt formaat tussen.

Plastic of staal

Al sinds de jaren 1930 worden er jerrycans gebruikt om water en andere vloeistoffen in op te slaan en te vervoeren. De populariteit van de jerrycan schoot omhoog tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de loop van de tijd werd het oorspronkelijke ontwerp, in 1937 ontwikkeld door de Duitse ontwerper Vinzenz Grünvogel, verschillende keren veranderd.

Tegenwoordig zijn er twee soorten jerrycans waar je uit kunt kiezen, namelijk stalen jerrycans en Jerry jerrycans. De stalen jerrycan is door de Duitsers ontwikkeld en door vele andere landen overgenomen. De plastic jerrycan is nieuwer en is in 1970 ontwikkeld door de Finse ontwerper Eero Rislakki. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn stalen jerrycans bijvoorbeeld zwaarder, maar gaan deze erg lang mee. Plastic jerrycans zijn vaak goedkoper en zijn tegenwoordig ook erg duurzaam, maar kunnen wel wat minder stevig aanvoelen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Jerrycan Benzine

Mag ik een jerrycan met benzine opslaan in mijn garage?

Ja, je mag een jerrycan met benzine opslaan in je garage, maar zorg ervoor dat de jerrycan op een veilige en goedgeventileerde plaats staat, uit de buurt van warmtebronnen en open vuur.

Hoeveel benzine kan er in een standaard jerrycan?

Een standaard jerrycan kan meestal 10 liter benzine bevatten. Er zijn ook grotere jerrycans verkrijgbaar die tot 20 liter benzine kunnen bevatten.

Mag ik een jerrycan met benzine meenemen in mijn auto?

Ja, je mag een jerrycan met benzine meenemen in je auto, maar zorg ervoor dat de jerrycan goed is afgesloten en rechtop staat om lekkage te voorkomen. Controleer ook altijd de lokale wetgeving, omdat er beperkingen kunnen zijn op het vervoeren van brandbare stoffen.

Hoe lang blijft benzine goed in een jerrycan?

Benzine kan tot ongeveer 3 maanden goed blijven in een jerrycan, op voorwaarde dat deze goed is afgesloten en op een koele, droge plaats wordt bewaard. Na deze periode kan de kwaliteit van de benzine achteruitgaan en kan het moeilijker zijn om de motor te starten.

Kan ik benzine uit een jerrycan rechtstreeks in mijn auto tanken?

Ja, je kunt benzine uit een jerrycan rechtstreeks in je auto tanken, maar wees voorzichtig om morsen en lekkage te voorkomen. Zorg ervoor dat de jerrycan goed is afgesloten en gebruik een trechter om de benzine veilig in de tank te gieten.

Top 5 Beste kopen
Logo